Şakir Keçeli'yi kaybettik

Parti fedaimiz, hukukçu, Bektaşi Babası, yazar ve Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in danışmanı Şakir Keçeli yaşamını yitirdi.

Tarih:

Parti fedaimiz, hukukçu, Genel Başkanımız Doğu Perinçek'in danışmanı Şakir Keçeli'yi kaybettik. Bugün Muğla'nın Datça ilçesinde geçirdiği kalp krizi sonunda 79 yaşında hayata gözlerini yumdu.

 

Şakir Keçeli, 1938 yılında Yozgat'ın Çayıralan Kozan köyü’nde doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni 1962 tarihinde bitirdi. 1966 yılında avukatlığa başladı. Keçeli avukatlık hayatı boyunca Deniz Gezmiş ve yoldaşlarının, 2 Temmuz'da Sivas'ta katledilen aydınlarımızın, Ergenekon gibi ABD/FETÖ kumpas gibi kritik davalarda avukat olarak görev aldı. Keçeli ilerleyen yaşına rağmen Ergenekon davasında Türkiye'yi, TSK'yı ve Vatan Partisi'ni cansiperane savundu. Kumpasların çökmesinde büyük katkılar sağladı.

 

Sayın Keçeli’nin yaşamı boyunca Alevi – Bektaşi kültürünü araştırdı. Bektaşilik üzerine pek çok kitap yazan Keçeli, çok sayıda konferans, panel, sempozyumlarda konuşmacı olarak yer aldı. Aydınlık gazetesinde de yazıları yayımlanan Keçeli, Vatan Partisi'nde bir önceki dönem Merkez Karar Kurulu'nda görev aldı. Keçeli son olarak, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in danışmanlığını yürütüyordu.

 

 

CENAZESİ HACIBEKTAŞ'TA

 

Şakir Keçeli'nin cenaze töreni 2 Temmuz Pazar günü 14.30'da, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde bulunan Çilehane'de yapılacak. Törenin ardından Fikret Otyam ve İlhan Selçuk gibi isimlerin defnedildiği İz Bırakanlar mezarlığında defnedilecek.