Rize İl Başkanlığımız Hemşin'den seslendi: HES'lere geçit yok!

HES projesine bir tepki de Vatan Partisi milletvekili adaylarından geldi

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Karadeniz illerinin en büyük sorunlarından biri de HES Projeleri. Uzun yıllardan beri HES'lerle mücadele eden Karadeniz halkı, bir yandan HES projelerini mahkeme kararları ile iptal ettirirken, diğer taraftan HES proje sahipleri çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.


Rize'nin Hemşin ilçesi aşağı kantarlı köyünde Hemşin deresinde yapımı planlanan HES projesine bir tepki de Vatan Partisi milletvekili adaylarından geldi. Vatan Partisi Rize milletvekili adayları Salih Öksüz, Erdoğan Bakoğlu ve Derya Çağlar, kantarlı köyünde Hemşin deresi üzerinde yapılması planlanan Hes Projesine yerinde tepki gösterdi. Vatan partisi üyelerinin ve bölge halkının katıldığı basın açıklamasında Vatan Partisi milletvekili adayı Derya Çağlar şunları söyledi:


“HES'ler kapitalist sistemin doğayı, havayı ve dolayısı ile insan yaşamını tehdit eden projelerinden biridir. HES'ler sayesinde bölgemizde derelerimiz, yeşilimiz, ve bu topraklar üzerinde yaşayan canlılar yok ediliyor. Kapitalist sistemin yiyicileri bütün güçleri ile derelerimize abanmış durumdalar. Bu dereler, bu vadiler ve bu yeşillik yok olduğu zaman buralarda insan yaşamı da sona erecek. Suyun, havanın olmadığı yerde hiçbir canlı barınamaz.


Kapitalizmin bu yağma projelerine dur demenin tek yolu var. O yolda örgütlü olmaktır. Örgütlü olmadan bu projeleri bertaraf etme şansımız yok. Biz vatandaşlarımızı, ve HES mağdurlarını Vatan Partisi'nde örgütlü olmaya çağırıyoruz. Çünkü Vatan Partisi iktidarında yaşamı yok eden bu HES projelerine son vereceğiz. Vatan Partisi, doğayı ve insan yaşamını tehdit eden bütün yatırımları ortadan kaldıracak.”