Raif Eşkinat: "İncirlik derhal kapatılmalıdır"

Eskişehir İl Başkanlığımız, İncirlik Üssü'nün ABD uçaklarına kapanması için kampanya başlattı.

Tarih:

1/2
2/2

Eskişehir İl Başkanlığımız, Türkiye çapında yürüttüğümüz "İncirlik’e El Konsun" kampanyasını Eskişehir’de basın açıklaması ile başlattı. Parti adına açıklama yapan İl Başkanımız Raif Eşkinat, şunları söyledi:

 

"ABD, egemen bir devlet olan Irak’ı, yaratılmış bahanelerle parçalamış, bu amaçla, Barzani peşmergelerini silahlandırmış ve yönetmiş, lojistik destek sağlamıştır.

 

ABD, egemen bir devlet olan Suriye’yi, PKK uzantısı PYD ve yine CIA tasarımı IŞİD eliyle, bölme çabasındadır. Kürt Koridoru girişimi, kahraman ordumuz tarafından bozulduktan sonra, PYD’ye ağır silahlar da vererek, hem Suriye, hem de Türkiye için tehdidini arttırmaktadır.

 

ABD, Egemen bir ülke olan Türkiye’yi, PKK, FETÖ, ile bölmeye çalışmakta, bu örgütlere, para, silah, teknik destek ve prestij sağlamakta, bunu da artık gizlemeye bile gerek duymamaktadır.

 

12 Mart, 12 Eylül cuntalarının ABD desteği, 15 Temmuz ordumuzu yok etme girişiminin ise, ek olarak İncirlik komuta ve desteğinde yürütüldüğü artık adli kayıtlarda yer almaktadır.

 

ABD’nin bu saldırılarının ortak paydası durumunda olan İncirlik Üssü, ABD tehdidini algılayamayan hükümetlerce, 1954 yılından bu yana ABD’ye tahsis edilmiştir ve hepsi bir yana, en çok Türkiye’yi yok etmenin harekat üssü olarak görev yapmaktadır.

 

Güneydoğu’da terörü temizleyen, Suriye’de Fırat Kalkanı ile Amerikan-İsrail koridorunu bozmak için savaşan şehitlerimizin tetikçileri ABD’nin terör örgütleri, katili ise ABD’dir.

 

Bugün, Türkiye’ye karşı PYD’yi silahlandırma aşamasına gelmiş, Türk yetkililer ABDde iken bu kararını açıklayarak aklınca Türkiye’yi aşağılamış ABD yönetimine gereken cevap verilmeli, İncirlik derhal kapatılmalıdır. Türk Halkı, bu düşman üssünün kapatılması kararının arkasında olacaktır.

 

 

CUMHURBAŞKANI ABD ZİYARETİNİ İPTAL ETMELİDİR

 

Türk Halkı, bu koşullarda ABD’ye gitmeyi reddedecek T.C. Cumhurbaşkanı’nın arkasında olacaktır.

 

Türk milleti bu ABD aşağılamasına katlanmak zorunda değildir. Bu gaflet neden  sürdürülmektedir? Vatan savunmasının bu en haklı bir halk hareketi olan İNCİRLİK KAPATILSIN eylemini durdurma çabası, ne yazık ki, sokaklarda bilgilendirme hakkını kullanan gençlerimize güvenlik güçlerimizden tehdit, Partimize de Valilik emri ile engelleme şeklinde karşımıza çıkmaktadır.

 

Cesaret ve kararlılıkla, İncirlik derhal kapatılmalıdır. Ordu, Emniyet, Kamu ve siyasetten, ABD kumpaslarına hizmet eden FETÖ elemanlarının temizliği, sonuna kadar sürdürülmelidir." ifadelerini kullandı.

 

Açıklama "Katil ABD Ortadoğudan Defol", "İncirlik’e El Konsun Amerika Defolsun", "Kahrolsun Amerikan Emperyalizmi", "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganları ile son buldu.