Prof. Dr. Ercan Enç: "İncirlik ABD uçaklarına kapatılmalı"

Ankara İl Başkanlığımız, İncirlik Üssü'nün ABD uçaklarına kapatılması için kampanya başlattı.

Tarih:

Terör örgütü YPG’ye ağır silah vereceğini açıklayan ABD’ye İncirlik Üssü’nün kapatılması için Türkiye’nin dört bir yanında masalar açarak imza kampanyası başlattık.

 

ABD’nin Mehmetçiğimizi vuran silahları teröristlere İncirlik Üssü’nden gönderdiğini vurgulayan Ankara İl Başkanımız Ercan Enç, “Cumhurbaşkanı ABD’ye gitmeden Milli Güvenlik Kurulu toplanmalı ve İncirlik’in kapatılması yönünde karar alınmalıdır” dedi.

 


ABD, NAMLULARINI TÜRKİYE’YE ÇEVİRDİ’

 

Ankara Güvenpark’ta bir araya gelen Partililerimiz, Adana’daki İncirlik Üssü’nün ABD’ye kapatılması için imza kampanyası başlattı. Yurttaşlar eylem de sık sık, “Eşkıya yatağı İncirlik’e el konsun”, “Katil ABD İncirlik’ten defol”, “Kahrolsun Amerikan emperyalizmi” sloganları attı. ‘Mehmetçiğimizi vuran silahların İncirlik Üssü’nden gittiğini belirten Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Prof. Dr. Ercan Enç açıklamasında, “Amerika kendisine stratejik müttefik olarak PKK ve onun yan kolu YPG’yi seçtiğini açık açık ilan etmiştir. Namlularını Türkiye’ye çevirerek PYD-YPG’ye kalkan olmuştur. Şimdi de Cumhurbaşkanımızın ABD’ye gitmesine bir hafta kala YPG’yi ağır silahlarla, zırhlı araçlarla donatacağını ilan etti. Artık ABD’nin ikna edilecek bir tarafı kalmadı. Dolayısıyla Cumhurbaşkanımız ABD’ye hareket etmeden Milli Güvenlik Kurulu acilen toplanmalı ve İncirlik’in ABD uçaklarına kapatılma kararını almalıdır. Bu yüzden Ankara’da da 21 ilçemizde masalar açarak imza kampanyası başlattık” dedi.