PKK'ya karşı direnen Diyarbakır annelerine Kırıkhan'dan imza desteği

HDP Diyarbakır il binası önünde nöbet eylemi tutan annelere bir destek de Vatan Partisi Kırıkhan ilçeden geldi

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

Turan İnci ‘CHP ve Diğer Siyasi Partilerde Bu Mücadeleye Katılmalıdır’

 

PKK terör örgütü tarafından dağa kaçırılan çocuklarını geri almak için HDP Diyarbakır il binası önünde nöbet eylemi tutan annelere bir destek de Vatan Partisi Kırıkhan ilçeden geldi.

 

Vatan Partisi Türkiye’nin her yerinde Diyarbakır annelerine destek için imza kampanyaları başlatmıştı. Hatay il örgütü Antakya merkezde imza kampanyası açmış ve Hatay’ın her yerinde açma mücadelesi başlatacağını söylemişti. Bu anlamda ikinci imza kampanyasını Kırıkhan ilçede Beyazıt caddesi üzerinde ulu cami yanında imza kampanyasını başlattı. Cumartesi günü ise Pazar yerinde sürdüreceğini açıkladılar.

 

İmza kampanyasına vatandaşlardan destek geldi. Kırıkhan’da yaşamlarını sürdüren Kürt vatandaşlarımızın yanında Suriyeli mültecilerde teröre karşı mücadeleyi iyi gördüklerini ve desteklediklerini söylediler.

 

Vatan Partisi ilçe başkanı Gönül Gökkan Kurtul imza kampanyası ile ilgili bir açıklama yaptı. Kırıkhan halkanı imza kampanyasına destek vermeye çağırdı:

 

Bu gün HDP aracılığıyla dağa kaçırılan annelerin acılarını ve feryatlarını paylaşmak için toplandık. Diyarbakırlı anneler HDP binası önünde 14 gündür nöbet eylemini sürdürüyorlar. Anadolu’nun bu cesur kadınları evlatlarını ve vatanlarını savunuyorlar. Diyarbakırlı anneler Türkiye’nin sesi oldular. Türkiye ve bizlerde bu haklı davanın yanındayız. Daha çocuk yaştaki çocukların dağa kaçırılıp, terörist olarak yetiştirilmek istenen Diyarbakırlı anneler çocuklarını alıncaya dek HDP binası önünden ayrılmayacaklarını bütün dünyaya haykırmışlardır. Biz Vatan Partisi Öncü Kadınlar olarak Diyarbakırlı annelerin yanındayız. Bütün siyasi partilerin kadın kollarını ve annelerini bu acılı annelere destek olmaya çağırıyoruz. PKK’nın askerlik şubesi gibi çalışan HDP’nin kapatılmasını talep ediyoruz. HDP Kapatılsın ve dağa kaçırılan annelerin çocukları kendilerine verilsin, Kırıkhan halkını bu imza kampanyasına destek vermeye davet ediyoruz.

 

Bütün siyasi partilerimizi teröre karşı yürütülen bu imza kampanyasına katılmaya çağırıyorum.

 

Kırıkhan Çarşı Esnafı Derneği başkanı Turan İnci Ulucami meydanındaki açılan imza kampanyasına destek vererek, bütün partilerin özellikle CHP’nin bu mücadelenin içinde yer almasını istedi.

 

 

Turan İnci: (Kırıkhan Çarşı Esnafı Derneği Başkanı)

 

Diyarbakır Annelerini Destek Vermeyen Siyasi Partilere Hakkımı Helal Etmiyorum.


Vatan Partisinin bu başlattığı ve Kırıkhan ilçemizde Diyarbakırlı annelerin eylemine destek imza kampanyasından ötürü kendilerini kutluyorum. PKK’ya karşı mücadele eden başta Vatan Partisi genel başkanı Doğu Perinçek ve yöneticilerini canı gönüldün kutluyorum. Bir Türk milliyetçisi olarak herkesin katılmasını talep ediyorum.

 

Cumartesi annelerinin de “mücadele başlattığını” söylüyorlar, doğrudur zaman içinde bu terör örgütünün tarafına yönelmiştir. HDP önünde başlatılan eylem için PKK terör örgütüne karşıdır. Bu mücadelede Kırıkhan Çarşı Esnafı Derneği başkanı ve vatandaş olarak bu mücadeleyi yürüten sizlerin emrinizdeyiz. Oy meselesi değil ama bu vatan meselesidir, onun için destekleyeceğiz.

 

Vatan Partisinin Doğu Akdeniz, Ermenistan, Yunanistan silahlanması, Fırat’ın doğusuna yığılan Amerikan ve PKK silahları gündeme getirdiği konulara diğer siyasi partilerde sahip çıksınlar. Amerika’nın buralarda ne işi var? Bu silahlar, bu mühimmatlar niçin kullanılacaktır? Doğu Bey daha fazla bu konuları dillendirsin, mücadelesini versin, nasıl Osmanlı döneminde parçaladılar, bu günde aynı senaryo uygulanmaktadır. Bizim bu vatandan başka vatanımız yoktur.

 

Esnafın, oduncunun vergileri ile krallar gibi yaşayan milletvekillerini ve partileri neden bu annelerin yanında göremiyoruz?

 

Bu bir kırılma noktasıdır, neden bu durumu değerlendirmiyorlar?

 

Devletin bütün imkanlarından yararlanan ama bu masanın etrafında bulunmayan siyasi partileri lanetliyorum ve hakkımı helal etmiyorum. Vatan Partisi bir lira almadan böyle bir mücadele yürütüyor, neden CHP bu mücadelenin içinde olmasın! Diyarbakırlı annelerimiz yanlış adres mi gösteriyor? Bütün milletvekillerini bu eylemlere destek vermeye davet ediyorum.