Perinçek’in adaylığı demokratik hakkı

Vatan Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayı Doğu Perinçek için başlatılan imza kampanyasına destek çığ gibi büyüyor

Tarih:

Baskın Seçim darbesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun süre ile usül dayatmasına karşı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Türkiye’nin önde gelen isimleri desteklerini açıklamaya devam ediyor. Aydınlar, 4 Mayıs’ta Perinçek için imza vermenin demokratik bir hak ve vicdani görev olduğunu vurguladı.Perinçek için bir imza da 1 Mayıs Marşı bestecisi Sanatçı Sarper Özsan’dan geldi. Özsan, aynı zamanda 1977’de işçi, köylü, öğrencilerden oluşan Aydınlık Korosu’nu da çalıştırmış, bu koroyla birçok yerde konserler vermişti.

 

| Sanatçı Sarper Özsan: Baştan beri Doğu Perinçek, Türkiye’nin en iyi noktaya gelebilmesi için elinden gelen her şeyi yapıyor. Sürekli mücadelenin içinde yer almış ve hala mücadeleye devam eden bir insan. Cumhurbaşkanlığına adaylığına mutlaka koymalı.

 

| Emekli Tümgeneral Ali Erdinç: Ben Sayın Perinçek’e sağlanacak destek konusuna siyasi bir görüşle bakmıyorum. Zira ben herhangi bir siyasi partiye mensup degilim. Her şeyden once Sayın Perinçek’in Cumhurbaskanı adayı olması demokratik bir hak. Böyle bir hakkın kullanılmasında kolaylık gosterilmemesini adil bulmuyorum. Demokratik bir hakkın kullanılmasında kolaylık gösterilmesi gerekir. Böylece destegimin birinci nedeni yasal bir hakkın özgürce ve rahatlıkla kullanılmasına katkı sağlamakla ilgilidir. Bu nedenle 4 Mayıs tarihinde gerekli müracaatı yapıp destek imzası vereceğim. Ayrıca Talat Paşa Komitesi Başkanı olarak ifade etmek isterim ki bu görevi herhangi bir parti ve siyasi görüşe referanslı olarak yapmadığım gibi bu gorevi milli bir dava olduğu için yapıyorum. Bu bağlamda burada önemle altını çizmek istediğim bir konu var. Sayin Doğu Perinçek Türkiye’ye yönelik asılsız soykırım iddia ve suçlamalarına karşı yüzyıl içerisinde en büyük hizmeti yapan kişidir. Bu nedenle kendisinin adaylığını desteklemeyi milli bir duruş ve vicdani bir görev olarak addediyorum. Ulusal hassasiyeti olan herkesi ve bütün vatandaşları da Sayın Doğu Perinçek’in adaylığını desteklemeye davet ediyorum.

 

| Prof. Dr. Ahmet Kumrulu: Bugünkü (dünkü) gazetede Adil Özkul’un yazısı var, 60 yıldır tanıdığını söylüyor. Ben 70 yıllık arkadaşıyım. Çok uzun süreli bir dostluğumuz var. Onu her yönüyle tanıyor ve takdir ediyorum. Bu göreve, cumhura layık birisi olduğu için Doğu Perinçek’e imza vereceğim.

 

 

ATATÜRK’Ü HATIRLA

 

Elektrik yüksek mühendisi Aydın Uzman: Ceza kesildi. Ya kırk katır veya kırk satırla kurtulmak istiyorsan Atatürk’ü hatırla. Ben Doğu Perinçek’e oy vermem eğer ondan daha bilge, bilinçli, özgür kişilikli aday varsa.