Perinçek için çağrı: AKP engelini imzanla yık!

AKP’nin 100 bin imza barikatına karşı Doğu Perinçek'e imza yağıyor. Toplumun farklı kesimlerinden önde gelen isimler yurttaşları imza vermeye çağırdı

Tarih:

Alo İmza Hattı:

0549 371 00 25

0541 307 77 72

0542 820 32 02

0549 438 20 01 (İstanbul)

İyi Parti lideri Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun 100 bin imzayı geçtiğini hatırlatan öncüler, ‘Sıra Doğu Perinçek’te’ dedi.

 

100 bin imza maratonu bu sabah 4. gününe girdi. Saat 16.00 itibariyle 60 bin imzaya ulaşan Doğu Perinçek'in kalan 3 günde 40 bin imza daha toplaması için seferberlik yurt çapında sürüyor.

 

Vatan Partisi örgütlerinin yanı sıra farklı siyasi partilerden aydınlar, AKP'nin 100 bin imza dayatmasına karşı Perinçek'e destek çağrısı yapıyor.

 

Eski CHP Milletvekili ve Kültür Bakanı Timuçin Savaş, tiyatro oyuncusu Can Kolukısa, Gazi Erten Acır, Türkiye’nin ilk kadın orkestra şefi İnci Özdil, piyano eğitmeni Oya Akyıldız, Söke köylüleri, huzurevinden yaşlılar, üniversite öğrencileri, AKP, CHP, İyi Parti üyeleri de Perinçek’in 100 bin imza barajını aşması için imza attı. Seçim kurulları 9 Mayıs saat 20’ye kadar açık olacak.

07.05.2018
07.05.2018

AKŞENER VE KARAMOLLAOĞLU TAMAM

 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ve CHP’li vekiller, Perinçek için imza çağrısında bulundu. Haluk Koç, “Meral Hanım imzayı tamamladı. Tüm demokratlar; Temel Karamollaoğlu, Doğu Perinçek ve Vecdet Öz için imza vermeye, bulunduğunuz İlçe seçim kurullarına koşunuz” dedi. CHP İstanbul Milletvekilleri Barış Yarkadaş ve Mahmut Tanal da Akşener ve Karamollaoğlu’nun 100 bin imzayı topladığını sırada Doğu Perinçek ve Vecdet Öz’ün bulunduğunu belirterek, CHP’lilerden ilçe seçim kurullarına giderek imza vermelerini istediler.

 

Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu da vatandaşları imza vermeye çağırdı: “Özgür,adil,eşit koşullarda seçim için yüz bin imza ile aday olmak isteyen Meral Akşener ve Temel Karamollaoglu yeterli imzayı toplayarak aday olmaya hak kazandı. Diğer adaylar Doğu Perinçek ve Vecdet Öz için de seçime girebilmesi için haydi seçim kurullarına imzaya.”

'ARKADAŞLARIMIZA İMZA VERİN'

 

CHP'nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, Bursa'nın Gemlik ilçesindeki İskele Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Tüm cumhurbaşkanı adaylarından başarı dilemek için bugün randevu isteyeceğini açıklayan İnce, şunları söyledi: "Az önce gördüm; İyi Parti, Saadet Partisi ve Vatan Partisi yan yana stant açmış, imza topluyorlar. Size talimatımdır. Gidin, arkadaşlarımıza imza verin, destek olun. Ben yarın tüm adaylardan başarı dilemek için randevu isteyeceğim. Saraya çağırırsa saraya da gideceğim. Milletin arasında küslük olmaz. Selahattin Demirtaş'ı da ziyaret edeceğim. Ben rakibimin bir kolunu bağlayarak, güreş yapmam. Akşener'e imza verenlere 'FETÖcü' diyorlar. Ben kefilim, Akşener FETÖ'cü değildir."

 

 

MASUM TÜRKER’DEN PERİNÇEK’E İMZA

 

DSP Eski Genel Başkanı Masum Türker, Perinçek’e imza verdi. Çağrı yapan Türker şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı adaylarından, sayın Muharrem İnce, sayın Selahattin Demirtaş, sayın Meral Akşener, sayın Temel Karamollaoğlu, sayın Recep Tayyip Erdoğan tamamlanmış bulunuyor. Daha önce Sayın Muharrem İnce 'Adaylara oy verin' diye çağrıda bulundu.

 

“Bugün de sayın cumhurbaşkanı manifestosunu açıkladı. 'Tam demokrasi' dedi. Bu iki adayın açıklamasını dikkate alarak, AK Parti'li, CHP'li, DSP'li, Demokrat Partili, DSP'li herkese sesleniyorum; sayın Perinçek'e imza verin. O da 100 bin imzayı aşıp tam demokrasinin sağlanması için yarışa girsin. Herkesi sayın Perinçek'i desteklemeye davet ediyorum.”

 

Öte yandan DSP Muğla İl Başkanı Ali Durna, beraberindeki bir heyet ile birlikte Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı için imza verdi. Durna, “Bu herşeyden önce kişi, parti meselesi değildir. Bu bir memleket meselesidir” dedi.

 

Önceki dönem CHP Muğla İl Başkanlığı yapmış aynı zamanda Menteşe Belediyesi Meclis üyesi Celal Orhan da “Bu bir demokrasi görevidir. Demokrasiye bir imza da benden” diyerek Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı için imza verdiğini duyurdu.

 

Perinçek’e bir destek de Adana’dan geldi. DSP’nin önceki il başkanı Fatma Altınok “Cumhurbaşkanı adayım Perinçek” dedi ve Perinçek’in adaylığı için sandık kuruluna imza verdi.

SANAT DÜNYASINDA PERİNÇEK SEFERBERLİĞİ

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına gereken 100 bin imza için sanatçıların seferberliği sürüyor.

 

Eski Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Rahmi Dilligil: Ben Doğu Perinçek için imza verdim. Türkiye’nin düzeltilmesi için, demokrat, Atatürkçü ve ilerici tavrını değiştirmeyeceğine inandığım kişi Doğu Perinçek’tir. Özgürlükler konusunuda her zaman hassas ve bütün halklara karşı her zaman saygılı biri. Türkiye’yi yönetirken alınacak kararlarda insan temasının işlenmesi önemlidir.

 

Karikatürist Mustafa Bilgin: Doğu Perinçek, her gelişen yeni olayda görüşünü merak ettiğim bir siyasi liderdir. Perinçek, bana göre Türkiye’nin en büyük entelektüel aydınlarındandır. Ben de o yüzden kendisine imza verdim. Ayrıca, ülkemizin çok önemli bir rengi ve onun katılmadığı bir seçimin eksik kalacağını düşündüğüm için imzamı bugün (dün) verdim. Yazar Kemal Ateş: Sayın Perinçek yıllardan beri siyasetin içinde siyasetin çilesini çekmiş bir yiğit insan. Düşünceleri de tutarlı... Şu dönemde ülkenin ihtiyacı olan düşünceleri savunduğuna inanıyorum. Bilimin içinden gelmiş, sanatla yorulmuş, Türkçe’yi çok iyi kullanan, 50’ye yakın kitabı olan bir lider. Bu makama layık görüyorum. Bu yarışta yerini almalı. Yarışmak istiyorum diyen birini yarıştan alıkoymak ne demektir. Bir parti başkanı doğal olarak aday olmalıydı. Böyle bir yorgunluğa gerek yoktu. Herkesi katılmaya ve imzaya davet ediyorum. Vatan Partili olmasa bile herkes imza vermeli.

TGB’DEN İMZA ÇAĞRISI

 

TGB Genel Başkanı Cem Dikmen ve TGB Genel Başkan Yardımcısı Yadigar Özen, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adaylığı için imza verdi.

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Cem Dikmen, Ulusal Kanal’da Halil Nebiler’in sunduğu ‘Televizyon Gazetesi’ programında cumhurbaşkanı adaylarıyla ilgili açıklamada bulundu. Cumhurbaşkanı adaylarını tebrik ederek konuşmasına başlayan Dikmen, “Cumhurbaşkanı adaylığı kesinleşen Muharrem İnce’yi ve Meral Akşener’i tebrik ediyor, başarılar diliyoruz. Demokrasinin gereği olarak herkesi Doğu Perinçek’e imza vermeye davet ediyoruz. Bu bir vatandaşlık görevidir” dedi. Ardından seçim kuruluna giden TGB Genel Başkanı Cem Dikmen ve Genel Başkan Yardımcısı Yadigar Özen, Doğu Perinçek’in adaylığı için imza verdi.

UMUT ORAN’DAN CHP’LİLERE İMZA ÇAĞRISI: DEMOKRASİ İÇİN İMZA VERİN

 

CHP’li Umut Oran, cumhurbaşkanı adaylığı için seçmenlerin imza verme işleminin 9 Mayıs’a kadar devam edeceğini anımsatarak, aday sayısının artması için Akşener, Karamollaoğlu ve Perinçek için imza verilmesi çağrısında bulundu. Umut Oran konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

 

“Türk demokrasi tarihinin en kritik oylamalarından biri için sandık başına gideceğimiz 24 Haziran, AKP ve emir eri Devlet Bahçeli tarafından şimdiden kriminalize edilmeye ve Türk milletinin özgür iradesine ipotek konulmaya çalışılmaktadır. AKP’nin emir erinin cumhurbaşkanı adaylarına imza verenleri hedef alması, sözü edene bakarak ciddiye alınacak bir konu olmasa da iktidar bloğundaki korkunun dışa vurumunu göstermesi bakımından önemlidir.”

 

“Her bir CHP’liye düşen görev, cumhurbaşkanı adayı olmaları zorla engellenmek istenen Meral Akşener, Temel Karamollaoğlu ve Doğu Perinçek için de adaylık dilekçesi vermektir. Bu imza, aynı zamanda, AKP’li odaklar tarafından yarınlarda ortaya konabilecek tüm komplolara karşı da bir tavır demek olacaktır. Zalimin zulmüne karşı direniş göstermekten bir an bile tereddüt etmeyecek olan CHP tabanı, hiç şüphe yoktur ki imza eksiği bulunan her üç cumhurbaşkanı adayına da sahip çıkacaktır. Tüm dava arkadaşlarımı seçim kurullarına giderek 100’er bin imzayı atmaya çağırıyorum.”

ESKİ MHP İL BAŞKANI: PERİNÇEK’E DESTEK GÖREVDİR

 

Emekli müftü ve MHP’nin 2003 yılındaki il başkanı Kamil Aydın, Dr. Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı adaylığı için imza verdi. Daha sonra Vatan Partisi Mersin il örgütünü ziyaret eden Aydın şu mesajı verdi: “Anti emperyalist olan, bu ülkenin bağımsızlığını savunan, sömürüye karşı, özgürlüklerden yana olan her Türk vatandaşı aday olabilir. Sayın Perinçek’in önüne barikat konulmuş, mağdur edilmiştir. Böyle adalet olmaz! Bizim hem Türk geleneğinde hem dinimizde mağdur ve haksızlığa uğramış kişi desteklenir.”

 

 

MİLLİ MERKEZ’DEN ÇAĞRI

 

Milli Merkez, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin imza toplaması gereken isimlere destek çağrısı yaptı.

 

Milli Merkez Genel Sekreteri Haluk Duralşunları söyledi: “Sağ sol demeden Atatürk’te birleşenlerin oluşturduğu, partiler üstü bir Kuvayı Milliye hareketi olan Millî Merkez, millet iradesinin tam ve doğru olarak ortaya çıkmasının önündeki tüm engellemelere rağmen, demokratik katılım artırılması için bütün üyelerini, şahıs ve parti ayrımı yapmaksızın, cumhurbaşkanı adayları için imza vermeye davet etmektedir.”

 

 

HUZUREVİNDEN SEÇİM KURULUNA

 

Ankara’da 75. Yıl Huzurevi’nin 10 sakini, Perinçek için ilçe seçim kuruluna imza verdi. 10 yurttaş seçim kuruluna gitmek için Vatan Partisi’ne ulaştı. Araçlarla seçim kuruluna getirilen yurttaşlar, gençlerin kollarına girerek dilekçelerini imzaladı.

OYUNCU KOLUKISA'DAN İMZA

 

Tiyatro sanatçısı Can Kolukısa, Kadıköy’de kurulan Vatan Partisi çadırını ziyeret etti. İlçe seçim kuruluna giderek Perinçek için imza vereceğini açıklayan Kolukısa “Türk demokrasisinin daha da gelişmesi ve sıkıntılarımızdan kurtulmak için Oyum Perinçek’e. 17-18 yıldır yaşanan durum Türkiye’yi artık bir çıkmaza getirdi. Cumhuriyet ve cumhuriyet meclisinin yeniden göreve başlaması için imzamı Doğu Perinçek’e veriyorum” dedi.

 

ADD Pendik İlçe Başkanı Muhammet Gülenç, Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanı adaylığı için imza verdi. Ardından 100 bin imza toplamaya çalışan adaylara destek için tüm yurttaşlara çağrı yaptı: “Bugün ilçe seçim kurullarına verilen imzalar Sakarya’da Agamemnon zırhlısına atılan topla eşdeğerdir” dedi.