Perinçek’e destek büyüyor: Öncülerden 4 Mayıs çağrısı

Türkiye’nin önde gelen aydınları ve kitle örgütleri ‘Perinçek’e bir imza da bizden’ diyerek 4-9 Mayıs’ta ilçe seçim kurullarına imza vermeye çağırdı

Tarih:

Baskın seçim darbesi ve Yüksek Seçim Kurulu’nun süre ile usül dayatmasına karşı, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adaylığına destek her geçen gün artıyor. Türkiye’nin aydınları, tüm yurtseverleri 4 Mayıs günü ilçe seçim kurullarına akın etmeye davet ediyor.

 

Yazar Özdemir İnce: Doğu Perinçek benim cumhurbaşkanlığına aday olması için destek vereceğim insanlardan biridir. O nedenle destekliyorum. Doğu Perinçek çoktandır tanıdığım biri... Desteklemezsem demokratik görevimi yapmış olmam.

 

Uludağ Üniversitesi E.Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran: Doğu Bey özellikle dış politikada, ekonomi alanında çok yetenekli, bilgili, donanımlı bir insandır. Daha önce Ermeni meselesinde gösterdiği tavırla koca bir Avrupa’yı, tarihi çarpıtmaya çalışanlara koca bir ders vermiştir. Onun için Doğu Bey’i aday gösterdim. Her yönüyle o makama layık bir insandır.

 

68’liler Birliği Vakfı Başkanı Namık Kemal Boya: Doğu Perinçek ülke sorunlarıyla ilgili çözümler üretiyor. Biz aşağı yukarı aynı dönemin insanlarıyız. 68 Hareketi’nin 50 yıllık mücadelesi süresince Doğu Perinçek’in bulunduğu siyasi çizgi 68’in genel çizgisine uyumlu, doğru, tutarlı hat izliyor. Ermeni meselesinde, Türkiye’nin emperyalistlerle yürüttüğü mücadelelerde, emekçi hareketinde Cumhuriyet değerlerini korumakta hep ön planda olan bir isim. Kemalist devrimi ilerletmek, Türkiye’yi bağımsız ve demokratik bir ülke haline getirme konusunda çabalıyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanlığı adaylığını destekliyorum.

 

Ulusal Eğitim Derneği Genel Başkanı Nazım Mutlu: Türkiye şu ana dek yönetenleri ve yönetenlere muhalif gibi görünenleri ile bütün alanlarda tıkanmış durumda. Programı çok net olan Türkiye’ye ilişkin görüşleri çok net olan bir parti var. O da Vatan Partisi. Ben o nedenle Cumhurbaşkanlığı adaylığına en uygun kişinin Sayın Perinçek olduğunu düşünüyorum.

 

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) Genel Başkanı Cem Dikmen: Halkın aday gösterme hakkı engellenemez. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in, Cumhurbaşkanı adaylığı için gereken 100 bin imzanın biri de benden. Hukuksuz ve gayrı ahlaki koşullar altında yapılacak olan baskın seçim, ülkemizin demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçecektir. Yeni gelen sistem; parlamenter sistemi ortadan kaldırdığı gibi parlamento dışındaki partilerin ve Türk milletinin aday göstermesini de olabildiğince zorlaştırmaktadır. Muhalefeti bir kıskaca almaya çalışmaktadır. Halkımız kendi seçeneğini her türlü zorluğa rağmen yaratacaktır. Türk milleti dayatılan hukuksuzlukları kabul etmez. Yıkar geçer! Bu cesur ve mücadeleci milletin bir ferdi olarak kurgulanan oyunu görüyor ve bozmak için imzamı atıyorum. Tüm vatanseverlere de çağrıda bulunuyorum. Doğu Perinçek’in adaylığı için 4-9 Mayıs tarihlerinde il ve ilçe seçim kurullarımıza gidelim ve imzamızı atalım. Bu oyunu bozmak hepimizin görevidir. Haydi vatanseverler göreve!

 

TLB Genel Başkanı Yıldırım Gençer: Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Cumhurbaşkanlığı adaylığı için bir imza da benden. Vatan Partisi Türkiye’nin önündeki sorunları gören ve bu sorunları teker teker çözen vatansever, devrimci, Atatürkçü bir partidir. Doğu Perinçek’in içinde yer almadığı bir seçim ülkemiz için büyük bir kayıp olacaktır.Türlü hukuksuz uygulamalarla bu adaylığı engellemeye çalışanların çabası boşa çıkacaktır. Doğu Perinçek, Türk halkının imzalarıyla seçime girecektir. Ermeni soykırım yalanını tarihin çöplüğüne atan Doğu Perinçek, Türk milletinin de yardımıyla bu engellemelerin üstesinden gelecektir. Buradan bütün milletimizi 4-9 Mayıs tarihleri arasında tüm il ve ilçe seçim kurullarına giderek Doğu Perinçek için imza vermeye çağırıyoruz.

 

Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği Başkanı Hüseyin Öz: Mevcut adaylara partilerin çalışmalarına baktığımız zaman bana göre Doğu Perinçek’ten düzgün adam yok. Bu partilerin ve adayların bir programları da yok. Türkiye’yi nasıl yönetecekler, bu çıkmazdan nasıl kurtaracaklar? Bu ülke vatan savaşı verirken bununla ilgili de bir programları yok. Bir kısmı Amerikancıların kuyruğuna takılmış gidiyor. Bana göre mevcut adaylar içerisinde en uygun Doğu Perinçek. Bir programı var, bir çıkış gösteriyor topluma. Ben bir Alevi dedesiyim. Aleviler açısından Doğu Perinçek’in önemi laikliğin ve çağdaşlığın güvencesidir. Laiklik bizim olmazsa olmazımızdır. Laiklik olmazsa bize bu ülkede hayat hakkı yok. Etrafımıza bir bakıyoruz komşularımızın halini görüyoruz. Suriye laik bir ülkeydi. Onu da ne hale getirdiklerini biliyoruz. Geleceğimiz açısından Doğu Perinçek laikliğin ve çağdaşlığın simgesi ve güvencesidir.”

 

Avukat Kemal Kerinçsiz: Doğu Perinçek bugünkü siyasiler arasında en ön sırada olan insanlardan bir tanesidir. Gerek geniş kültür yapısı, memleket sorunlarını analiz etmesi, çözümler üretmesi toplumcu anlayışı itibariyle Cumhurbaşkanlığını en çok hak eden insandır. Hangi siyasi düşünceye sahip olursa olsun mutlak suretle herkesin seçme ve seçilme hakkı mevcuttur. Demokratik seçimlerin olmazsa olmazı yurttaşların tümünün hiçbir ayrım yapılmaksızın seçime girmesi ve oy kullanması şeklinde tezahür eder. Öyle bir noktaya gelinmiştir ki artık baskın seçimin ötesinde doğrudan adrese teslim bir seçim anlayışıyla ortaya çıkılmıştır. Böyle bir anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Yani doğrudan doğruya engeller ve kişiler belirlenerek belirlenmiştir. Bu önümüze koyulan engel altı günlük bir süre içerisinde 100 bin imzanın toplanması meseledir. Doğrudan belli siyasi kişiler hedef alınarak konulmuş bir hükümdür. Bunların başında Doğu Perinçek vardır. Doğu Perinçek’in mutlaka bu seçime girmesi ülkenin sorunlarına, kendi çözüm yollarını ve programlarını anlatması ve vatandaştan da tepkisini alması demokrasinin gereğidir. Yurttaşın seçme ve seçilme hakkına müdahil olunmasını kabul etmek mümkün değildir. Bu ne demokrasiyle ne de şu anki sistemle bağdaşmıyor. Bırakın anayasayı tüm evrensel kurallara aykırıdır. Bu bakımdan Doğu Perinçek bugünkü siyasiler arasında en ön sırada olan insanlardan bir tanesidir.

 

Avukat Ali Rıza Dizdar: Antidemokratik bir tavır alınan seçim sistemine karşı insanların mağdur olmaması, seçme ve seçilme haklarını, özgür iradelerini kullanması için Doğu Perinçek’e imza verdim. Bir partinin genel başkanı bir yere adaysa sen ona bir dayatma yapamazsın. ‘100 bin imzayı toplarsan seçime gireceksin’ diyemezsin. O bir genel başkan. Ulusalcı bir düşüncede olan, Atatürkçü olan koskoca Vatan Partisi’nin genel başkanı. Sen onun nasıl seçimlere girmesini engellersin. Seçimlere girer. Hem ‘Her teşkilatlanmış parti seçimlere girebilir’ diyorsun hem de o partinin başkanına ‘Sen 100 bin imza getir de ondan sonra sen cumhurbaşkanı adayı olacaksın’ diyorsun. Öyle bir saçmalık olabilir mi? Bu antidemokratik bir uygulamadır. Bu antidemokratik uygulama karşısında ben de Doğu Perinçek’in seçime girmesi için özgür irademle imza verdim.

 

 

Tüm Avrasya Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı / Bir Kuşak Bir Yol Proje Merkezi Türkiye Temsilcisi Ruhan Çakıroğlu:

 

Doğu Bey Anadolu’nun bağrından çıkmış olağaunüstü bir lider. Günümüz siyasetinde bir hukukçunun Cumhurbaşkanı olmasını, Türkiyeyi ve dünyaya hukuk penceresinden bakarak yönetmesini isterdim. Doğu Perinçek devrimci, milliyetçi, Ermeni Soykırımı yalanını paçavra edip bütün dünyaya hukuk dersi veren bir insan. Vatan bütünlüğünü vücudunun bütün hücrelerine kadar savunan bir insan. Üretim ekonomisini savunan bir insan. Siyasi tarihimizin 50 yılında var olan karizmatik bir lider olarak Doğu Perinçek Cumhurbaşkanı olmalı diyoruz. Sadece ben imza vermeyeceğim, imza da verdiriyorum.

 

 

İnşaat Müteahhitleri İşveren Sendikası Başkanı Nazım Aygün:

 

Demokrat tarafsız bir Cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum. Parlamenter sistemin önünü açacak bir Cumhurbaşkanı olmasını, Türkiye’nin gerçekten demokraside idare edilmesini istediğim için Doğu Perinçek’e imza vereceğim.

 

 

Amasya Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Kel:

 

Türkiye’yi temsil edecek tek lider Doğu Perinçek’tir. Hem sözde Ermeni Soykırımı yalanındaki, Ergenekon davalarındaki başarısı, Suriye’de net tutum aldığı için benim adayım Doğu Perinçek’tir. Bu ülkenin menfaatine ve milli çıkarlarına en uygun aday olduğunu düşünüyorum.