Perinçek: ABD-İsrail ekseninde Türkiye kendine yer arıyorsa öyle bir zemin yok

Genel Başkanımız Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog arasında yapılacak görüşme ile ilgili uyarılarda bulundu

Tarih:

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İsrail Cumhurbaşkanı Herzog arasında yapılacak görüşme ile ilgili uyarılarda bulundu.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, yapılacak görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, İsrail'in Türkiye düşmanı faaliyetlerinin gündeme getirilmesi gerektiğini vurguladı. Perinçek, “Sayın Cumhurbaşkanımız 'Siz Kürdistan adı altında ikinci İsrail plânından vazgeçeceksiniz. PKK'yı, FETÖ'yü destekleyerek sizinle dostça ilişkiler gerçekleştiremeyiz' demeli.” şeklinde konuştu.

 

 

NAMLULAR TÜRKİYE'YE ÇEVRİLİYKEN İYİ İLİŞKİLER GELİŞTİRİLEMEZ

 

Perinçek, “İsrail, ABD ile birleşip Doğu Akdeniz'de sürekli tatbikatlar yapıyor. Adı Noble Dina tatbikatı, Tevrat'tan bir intikam hikâyesi. O hikayede ne var? Türkiye'nin erkekliğinin, yani Türk ordusunun yok edilmesi var. Yine İsrail ve ABD'nin birlikte yaptıkları tatbikatlar var, Yunanistan da dahil. Nemesis tatbikatı. Nemesis kim, intikam tanrıçası. Siz İsrail olarak bunlardan vazgeçeceksiniz. Siz Doğu Akdeniz'de namlularınızı bana çevirmişken Türkiye-İsrail arasında iyi ilişkiler gerçekleştiremeyiz. PKK’yı desteklediğinizi bütün dünya biliyor, bundan vazgeçeceksiniz demeli. Böyle başlanır bu görüşmelere. Böyle denilmezse inisiyatifi de kaydedersiniz” dedi.

 

 

ARAYIŞLAR BOŞUNADIR

 

ABD-İsrail ekseninde Türkiye için bir zemin kalmadığını vurgulayan Vatan Partisi Genel Başkanı, “Eski sistemde arayışlar içinde olan bir Türkiye'nin gelecek kurma şansı bulunmuyor. Ne ekonomisini geliştirme ne de güvenliğini sağlama şansı var. ABD-İsrail ekseninde Türkiye kendine yer arıyorsa öyle bir zemin yok artık. Sayın Cumhurbaşkanımız istediği kadar aramaya devam etsin, öyle bir statü kalmamıştır ve arayışlar boşunadır.” ifadelerini kullandı.