PERİNÇEK'iN HAYMANA CEZAEVİNE 'TORPİLLE' NAKLEDİLDİĞİ YALANI!

*VİDEO HABER*
İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz, 10.04.2009 tarihli bazı gazetelerde çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yapmıştır. Cengiz’in açıklaması şöyledir:

Bugün gazetelerde yer alan bazı haberlerde, “Ergen...

Tarih:

*VİDEO HABER*
İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in avukatı Mehmet Cengiz, 10.04.2009 tarihli bazı gazetelerde çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yapmıştır. Cengiz’in açıklaması şöyledir:

Bugün gazetelerde yer alan bazı haberlerde, “Ergenekon soruşturması” kapsamında elde edilen sözde bilgilere göre, İşçi Partisi Genel Başkanı Sayın Doğu Perinçek’in 1998 yılında tutuklandıktan sonra, konulduğu Ulucanlar Cezaevinden “Ergenekon torpili” ile Haymana Cezaevine nakledildiği belirtilmektedir.
Bu yalandır. Belirtilen tarihte Sayın Perinçek, Ulucanlar Cezaevine hiç konulmamıştır. 30 Eylül 1998 tarihinde tutuklanan Sayın Perinçek, aynı gün hiç Ulucanlar Cezaevine girmeden işlemleri tamamlanarak doğrudan Haymana Cezaevine gönderilmiştir. O tarihte Sayın Doğu Perinçek’in avukatı sıfatıyla bu işlemleri bizzat ben takip ettim.

Yine aynı haberde, Haymana Cezaevinde “Doğu Perinçek’in yanına cep telefonu olan bir Ergenekon üyesinin yerleştirildiği” ileri sürülmektedir. Bu da yalandır. Doğu Perinçek, Haymana Cezaevinde tek kişilik bir odada tutulmuştur. Yanına, bir süre, yine o dönemde aynı cezaevinde tutuklu bulunan Sayın Prof. Dr. Yalçın Küçük dışında hiç kimse alınmamıştır.

O dönemde de bir tertiple tutuklanan ve daha sonra bu tertibe dayanak yapılan mektupların sahte olduğu anlaşılıp kendisine iftira edildiği saptandığından beraat eden Sayın Perinçek’e yönelik bu tertibin bugün de farklı söylemlerle, ipliği pazara çıkan “Ergenekon soruşturmasında” kullanılmak istendiği anlaşılmaktadır.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Av. Mehmet Cengiz