Parti heyetimizden Elazığ depremzedelerine ziyaret

Elazığ’da çadırda soğuğa karşı mücadele veren depremzedeler bir an önce konteynerların hazırlanmasını istiyor

Tarih:

Elazığ’da çadırda soğuğa karşı mücadele veren depremzedeler bir an önce konteynerların hazırlanmasını istiyor. Vatan Partisi heyeti önceki akşam çadırlarda kalan depremzedeleri ziyaret etti.

 

24 Ocak’ta meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından evleri hasar gören Elazığlılar çadırlara yerleşti. 10 gündür çadırlarda soğukla mücadele eden depremzedelerin en büyük sorunu tuvalet ve banyo. Çevredeki kafeterya ve lokantaları kullanan vatandaşlar, hayatlarının biran önce yoluna girmesini umut ediyor. Vatan Partisi Elazığ İl Başkanı Hatice Koyun, il yöneticileri Kadir Mum, Saniye Üstündağ ve Sibel Balık, Kültür Park’ta ve Abdullahpaşa Mahallesi’nde çadırlarda yaşayan vatandaşları ziyaret etti. Hatice Koyun, “Elazığ’da belirli alanlarda kurulan çadırkentlerin yanı sıra evlerine girmek istemeyen vatandaşlar da bahçelerinde, cemevlerinde çadırlarda yaşamaya çalışıyor. Yağmurla birlikte Kültür Park’ta bazı çadırların çevresi çamur ve suyla doldu. Depremzedeler zor şartlar altındalar. Konuştuğumuz insanlar en büyük sorunlarının yiyecek, giyecek değil tuvalet ve banyo olduğunu söylediler” dedi. 

 

Leyla Gezerer, eşi ve 7 yaşındaki kızıyla çadırda kalıyor. Eşinin psikolojik destek aldığını söyleyen Gezerer, “Burada tuvalet ve banyo yok. Konteyner kentler oluşturulacağını söylüyorlar ama ne zaman oluşturulacağı belli değil” diye konuştu.

 

Kültür Park’ta 500 çadır bulunuyor. Bu alanda ayrıca psikososyal destek için bir bölüm, çocuk ve yetişkinler için acil birimleri de oluşturuldu. 

 

 

VATAN PARTİSİ’NDEN AVUKAT DESTEĞİ

 

Abdullahpaşa Mahallesi’nde kurulan çadırkentte 17 hane var. Burada yaşayanlar, kendilerine henüz odun ve kömür yardımının ulaşmadığını belirtiyorlar. Binalarının hasar durumunu öğrenen bazı vatandaşlar, rapora itiraz etmeye hazırlanıyor. Vatan Partisi İl Başkanı Hatice Koyun, itiraz etmek isteyen depremzedelere Vatan Partili avukatların destek vermeye hazır olduğunu belirtti. Hamit Sertkaya, 8 kişilik ailesini emekli maaşıyla geçindirmeye çalışıyor. Evine orta hasarlı raporu verilen Sertkaya, evini Abdullahpaşa Mahallesi’nde kurulan çadırkente taşımış... Sertkaya, “Evin ağır hasarlı olduğunu düşünüyoruz. Oğlum, gelinim ve torunlar anneannelerinde kalıyor” dedi. 

 

 

KIRAATHANESİNİ DEPREMZEDELERE BIRAKIYOR

 

Deprem Elazığlıları bir kere daha kaynaştırdı. Sorunlar, dayanışma içinde çözülüyor. Yıldırımlar Kıraathanesi, gündüz iş yapıyor. Özgür Yıldırım, akşamları 23.30’dan itibaren kıraathanenin anahtarını depremzedelere teslim ediyor. Depremzedeler kıraathanede kendileri çay yapıp içiyor, tuvaleti kullanabiliyor ve orada sabahlıyorlar. Yıldırım, “İlk günlerde daha kalabalıktı, yavaş yavaş azaldı. Ama insanlar hâlâ ihtiyaç duyuyor” dedi. 

 

 

ELAZIĞ'DA 7 OKUL YIKILACAK

 

Sivrice ilçesi merkezli deprem sonrası Elazığ’da hasar tespiti yapılan 7 okulun yıkılmasına karar verildi. Bu okullar şöyle: 

 

Korgeneral Hulusi Sayın Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Elazığ Meslek Lisesi, Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, TOKİ Fırat Ortaokulu, Elazığ Ortaokulu, Alacakaya İlkokulu, Mustafa Kemal İlkokulu. Ayrıca Elazığ Öğretmenevi ve Milli Eğitim Müdürlüğü Hizmet Binası da yıkılacak kamu binaları arasında yer alıyor. Elazığ’da okulların açılışı 10 Şubat’a ertelendi.