Parti Heyetimizden Dicle Üzümlü Köyüne Ziyaret

Genel Başkan Yardımcımız Utku Reyhan ve Diyarbakır İl Yöneticilerimizden oluşan heyet mağdur Üzümlü köylülerini ziyaret etti.

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Diyarbakır'ın Dicle İlçesi'ne bağlı Üzümlü Köyü sakinleri yaklaşık 2 aydır kesik olan elektrikler yüzünden mağdur durumda. Kış mevsimi başladığından bu yana kesik olan elektrikler köylüleri canından bezdirdi.

 

Köyde çok sayıda yaşlı ve çocuk olduğunu belirten köylüler, soğuklardan korunamadıklarını belirttiler. Elektrik dağıtımının özelleşmesinin ardından yaşadıkları mağduriyetin arttığını belirten köylüler yetkilileri göreve çağırdı. Köyden birkaç hanenin elektrik borcu olduğunu fakat ceza olarak bütün köyün elektriklerinin kesildiğini belirten köylüler, gerekirse elektrik dağıtımını yapan özel şirkete dava açmayı düşündüklerini belirttiler.

 

Köylülerden Ferdi Reşit Ağaoğlu, güçlü bir devlet istediklerini ve devletin vatandaşlarını kazanmak için bu sorunlara el atması gerektiğini belirtti. Vatan Partisi'ni işçinin ve köylünün yanında bir parti olduğu için köye davet ettiklerini belirten köy sakinleri, daha önce Diyarbakır'ın Aslanoğlu köyünde İşçi Partisi'nin köylülere olan hizmetini unutmadıklarını belirttiler.

 

Diyarbakır İl Başkanlığımızdan bir heyet Diyarbakır'da bulunan Genel Başkan Yardımcımız Utku Reyhan'ın başkanlığında mağdur Üzümlü Köylülerini ziyaret etti. Örgütlenme Bürosu'ndan Savaş Oruç, İl Yönetim Kurulu'ndan Hüseyin Karakaş ve Eğil ilçe başkanı Orhan Karakaş'ın da bulunduğu ve "Halkın Kıraathanesi"nde gerçekleşen görüşmede Reyhan, köylülerin bu sorununun çözülmesi için hem konuyu kamuoyu gündemine taşıyacaklarını hem de dağıtım şirketine konuyu ileteceklerini belirtti.

 

Reyhan, elektrik dağıtımının özelleşmesinin ardından bu tür mağduriyetlerin arttığına dikkat çekerek, elektrik dağıtımı yapan özel şirketleri uyardı. Elektrik dağıtımının kamusal bir hizmet olduğunu ve aynı zamanda bölgede kamu güvenliği açısından da büyük önem taşıdığını vurgulayan Reyhan, söz konusu şirketlerin yalnızca kâr güdüsüyle soruna yaklaştıklarının altını çizdi. Hiçbir şirketin kazancının bebeklerimizin ve yaşlılarımızın sağlığından daha önemli olmadığını belirten Reyhan, kendi iktidarları döneminde elektrik üretimi ve dağıtımının yeniden kamulaştırılacağını belirtti.

 

Reyhan, Üzümlü köyü başta olmak üzere Güneydoğu Anadolu bölgesindeki bütün köylerin benzer sıkıntılar yaşadığını belirterek meselenin sonuna kadar takipçisi olacaklarını, şirketin ve bakanlığın çözüm bulmaması halinde köylülere hukuki destek sağlamaya da hazır olduklarını belirtti. Köy sakinleri Vatan Partisi'ne gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür ederken, alkışlarla köyden uğurladı.