Parti heyetimiz hedef gösterilen Cemevi'ni ziyaret etti

"Hüseyin Gazi Cemevi birliğin kalesidir!"

Tarih:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin ardından hedef gösterilen Ankara Mamak'taki Hüseyin Gazi Cemevi’ni Vatan Partisi ziyaret etti.

 

Ziyarette, birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, “Hüseyin Gazi birliğimizin kalesi oldu. Bu kalenin neferleriyiz.” dedi. Cemevi Dedesi Hüseyin Öz de “Bize güç verdiniz” ifadesini kullandı.

 

Hüseyin Gazi Cemevi, bir ay önce başlayan tadilat çalışmalarında, duvara yağlı boya ile çizilmiş ve rutubet nedeniyle kabararak zarar görmüş Atatürk, Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli resimlerinin yerinin değiştirilmesi nedeniyle hedef gösterildi. Olay çarpıtıldı, Hüseyin Gazi Cemevi Dedesi Hüseyin Öz'ün tırnak içi ifadeleri bazı basın kuruluşlarınca değiştirilerek servis edildi.

 

Hedef gösterilen Öz'e bir destek de Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı ve beraberindeki heyet dün Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti. Öz ve beraberindekiler tarafından samimi şekilde karşılanan Vatan Partisi heyeti tartışmalara konu olan resimlerin olduğu alana oturdu. Dede Öz, burada resimlerin yerlerinin değişmesinin nedenini anlattı. Öz, “Resimler üzerinden bize saldıranlar, Atatürk düşmanı. Alisiz aleviliği savunurlar. Alevilik ayrı bir din derler.” dedi.

 

 

‘KAOS ÇIKARTMAYA ÇALIŞANLARA KARŞI DURACAĞIZ’


Genel Sekreter Bursalı ise şunları kaydetti: “Bu tablo, fotoğraf tartışmalarının kıymeti yok. Hüseyin Gazi tarihe geçti, kale oldu. Türk milletini birleştiren kale oldu. Telaş da bundan… Cumhurbaşkanının buraya gelmesi tarihi önemde, hazmedemedikleri gerçek bu. Emperyalizmin etnik, mezhepsel bölücülüğüne karşı dimdik bir kale burası. Alevi Sünni beraberliğinin kalesi burası ve sizler tarihe geçtiniz, milletin özlemlerinin liderliğini yapıyorsunuz. Burada hepimiz Hüseyin Gazi ruhuyla dimdik kale gibi kaos çıkartmaya çalışanlara karşı duracağız.”

‘BAŞARI ŞANSLARI YOK’


Dede Öz, Vatan Partisi heyetine “Bize güç verdiniz.” dedi. Bursalı da Öz’e, “Biz sizlerden güç alıyoruz. Türk Milletinin birliğini hedef alanların başarı şansı yok, Hüseyin Gazi var, sizler varsınız. Biz de bu kalenin neferleriyiz.” şeklinde konuştu.

 


BİRLİK KALESİNE BİRLİK DESTANI


Vatan Partisi, Cemevi’ne Aşık Veysel’in Birlik Destanı eserinin yazılı olduğu tabloyu hediye etti. Bursalı, eserin “Veysel sapma sağa sola, sen Allah’tan birlik dile. İkilikten gelir bela dava insanlık davası” dizelerine dikkat çekti.

 

 

İHRAÇ TALEBİNİ CİDDİYE ALMIYORUZ


Alevi Vakıfları Federasyonu, Hüseyin Gazi Cemevi yönetiminin ihraç edilmesi sürecinin başladığını duyurdu. Cemevi Dedesi Hüseyin Öz konuya ilişkin, “Hiç bir etkisi yok, ciddiye almıyoruz” dedi.