Parti heyetimiz Çin'e hareket ediyor

Parti heyetimiz, Çin Komünist Partisi (ÇKP) daveti üzerine 27 Kasım gecesi Çin’in başkenti Pekin’e hareket ediyor

Tarih:

Parti heyetimiz, Çin Komünist Partisi (ÇKP) daveti üzerine 27 Kasım gecesi Çin’in başkenti Pekin’e hareket ediyor.

 

Çin Komünist Partisi, 30 Kasım - 3 Aralık tarihleri arasında “Dünya Siyasi Partiler Yüksek Düzey Diyalog Toplantısı” düzenliyor. Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı ve ÇKP Genel Sekreteri Xi Jinping toplantının açılışını yapacak.

 

Dünya çapında katılımın gerçekleşeceği toplantının başlığı “İnsanlık için paylaşarak gelişme geleceği ve güzel bir dünya için ortak çalışma ve birliktelik oluşturma: Siyasi Partilerin Görevi”.

 

ÇKP liderliğinin geniş katılımının beklendiği toplantıda “İnsanlık için paylaşarak gelişme birlikteliği nasıl oluşturulur?”, “Paylaşarak gelişme için siyasi partiler işbirliği” gibi sorular ele alınacak ve çok sayıda ikili görüşme gerçekleştirilecek.

 

Vatan Partisi heyeti Genel Başkan Doğu Perinçek ve Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Yunus Soner’den oluşuyor.

 

4 gün sürecek toplantıya Türkiye’den Vatan Partisi’nin yanında AK Parti temsilcileri davet edildi.

 

Vatan Partisi heyeti son olarak Şubat ayında Çin’i ziyaret etmiş, ÇKP’nin Ekim ayında toplanan Genel Kurultayı’na tebrik mesajı göndermişti. Kurultay çerçevesinde Genel Başkan Doğu Perinçek’in Çin devlet haber ajansı Xinhua’ya verdiği röportaj geniş yankı uyandırmış, ÇKP Vatan Partisi’ne teşekkür mesajı göndermişti.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin’de yapılacak toplantı öncesi yola çıkmadan hemen önce basın açıklaması yapacaktır.

 

Tarih: 28 Kasım 2017, Salı

 

Saat: 00.30 

 

Adres: Atatürk Havalimanı, Dış Hatlar Terminali, A Kapısı