Özgür Bursalı: Üreticilerin hükümetini kuralım

Yurt genelinde başlattığımız Üretim Devrimi Kurultayları seferberliği hızıyla sürüyor

Tarih:

Vatan Partisi'nin yurt genelinde başlattığı Üretim Devrimi Kurultayları seferberliği hızıyla sürüyor. Kurultay’ın adresi bu kez Mersin’in Anamur ilçesiydi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı’nın konuşmacı olarak katıldığı kurultayda üreticiler bölgedeki sorunları anlattı ve Vatan Partisi’nin çözüm önerilerini dinledi. 

 

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı kurultayda yaptığı konuşmada, üreticilerin baş tacı olduğu Milli bir hükümet kurulmasının koşullarının oluştuğunu belirtti. Bursalı, “ Üretim Devrimi Programı Vatan Partisi’nin yıllardır programı, gelin birlikte üreticilerin iktidarını kuralım.” dedi.

 

Mersin’in Anamur ilçesinde yapılan kurultaya çok sayıda üreticinin yanı sıra; Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Vatan Partisi İl Başkanı Ali Rıza Taşdelen, Anamur İlçe Başkanı Nakiye Çamlı, Anamur- Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, Muz-Bir Eski Başkanı Mehmet Güzel, Köprübaşı Muhtarı Şahabettin Doğan , Karalarbahşiş Mahallesi Muhtarı Murat Aydın , Çeltikçi Mahallesi Muhtarı Mustafa Aytugan , Malaklar Mahallesi Muhtarı Mustafa Dağ, Kaşdişlen Mahallesi Muhtarı İbrahim Erdoğan ve Anamur Tropikal Meyve Yetiştiriciliği Kooperatifi Başkanı Ergun Doğan da katıldı.

 

 

“ÜRETİCİLERİN MİLLİ HÜKÜMETİYLE ZORLUKLAR AŞILIR”

 

Kurultayda konuşma yapan Vatan Partisi Genel Başkan Sekreteri Özgür Bursalı, Türkiye’nin üretim ekonomisine geçiş sürecinde zorluklar yaşacağını belirtti. Türkiye’yi karış karış gezdiklerini söyleyen Bursalı, “Üreticimizin, çiftçimizin, sanayicimizin sesi gür çıkıyor, görüyoruz. Bize güç veriyor.” dedi. 
Türkiye ancak Üreticilerin Milli Hükümeti’yle bu zorlukları aşabilir diyen Bursalı, “Onun da programı bizde. Diyoruz ki: buradaki üreticilerin sorunlarının çözümünü meclise taşıyalım. Hep beraber o meclise girelim.  Üreticilerin hükümetini kuralım.” ifadelerini kullandı.

 

 

“FAİZCİLER DEĞİL, KÖYLÜ MİLLETİN EFENDİSİ OLACAK”

 

Faizcileri milletin efendi yapan 1980 kararlarının sonunun geldiğini söyleyen Vatan Partisi Genel Sekreteri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bu sistem artık sürdürülemez.” ifadelerine hatırlatarak, “Biz Vatan Partisi olarak 40 yıldır bunu söylüyoruz.” dedi.  Üretimden vazgeçiren sistemin, faizcileri milletin efendisi yaptığını ifade eden Bursalı, “Atatürk'ümüz köylüyü milletin efendisi yapmıştı. Üreticiyi değil de faizciyi efendi yapan sistem bugün bitti. Atatürk Modeline dönüş başladı.” dedi. Çiftçilerin borçlar yüzünden battığını söyleyen Özgür Bursalı, üretimin devam edebilmesi için, çiftçi batacağına 9 ayda 80 milyar TL kar eden bankaların batması gerektiğini ifade etti.

 

 

“ŞATAFATTAN VAZGEÇECEKLER”

 

Kanal İstanbul Projesi’nin gereksiz bir yatırım olduğunu belirten Bursalı, “Kanal İstanbul projesine milyarlık yatırım yapılacağına Anadolu’nun susuz köylerine su götürülür, tarım desteklenirdi. Görüyoruz: Bir Milletvekili bir Bakan, 40 tane 50 tane özel arabayla geziyor. Özel arabalarından şatafattan vazgeçecekler. Bizde diyoruz ki o arabalardan mazotları alıp, çiftçinin traktörüne dolduracağız. Türkiye’nin tasarruf yapması gereken bu süreçte, süreci dirayetle yönetecek bir iktidara ihtiyaç var, diyoruz.” şeklinde konuştu.

 

Özgür Bursalı, üreticileri temsil eden ve sorunlarını çözecek olan partinin Vatan Partisi olduğunu ifade ederek,  “Sizi temsil eden programı seçmenizi, onu büyütmenizi ve üreticilerin sesini Ankara’ya taşımak için kolları sıvamanızı öneriyoruz. Hep birlikte kolları sıvayalım ve hep birlikte üreten Türkiye’yi kuralım.” dedi.

“NEDEN ÜRETİCİ SORUNLARI İLE İLGİLENMİYORSUNUZ”

 

Kurultay’da konuşan Muz-Bir Eski Başkanı Mehmet Güzel’in gündeminde muz ve çilek fiyatları, hedefinde ise hükümetin tarım politikaları vardı. Çay da uygulanan kotayı hatırlatan Güzel, muzda da kota uygulaması olması gerektiğini belirtti. Güzel, üretimdeki plansızlığı eleştirdi. Tarımda AR-GE çalışmalarının önemsenmediğini belirten Güzel, “Masada oturup, olduğu yerden bize emirler yağdıracak değil; AR-GE çalışmaları yapacak, üreticinin yanında olacak bir bakan istiyoruz.” dedi.

 

Tarımda özellikle kıyı şeridindeki üreticilerin sorunlarının görmezden gelindiğini belirten Güzel, hükümete seslendi: “Siz buralardan oy almıyor musunuz? Neden buradaki üreticilerin sorunlarıyla ilgilenmiyorsunuz? Muz ve çilek üreticilerinin hakkını neden savunmuyorsunuz? Sandıkta cevabını alacaksınız.”

 

 

“ÜRETİCİ YARININI GÖREMİYOR”

 

40 senedir çiftçilikle uğraştığını belirten Mehmet Güzel, ”Hayatım boyunca ilk defa üreticinin bu kadar zorda kaldığını gördüm. Üretici yarınını göremiyor.” ifadelerini kullandı.  

 

Güzel, devletin muz politikasının küçük üreticiyi mağdur ettiğini ifade ederek, “Anamur da 10 bin dönüm toplam muz serası varsa, Manavgat’ta son 3 yılda büyük sermayedarlara verilen desteklerle 10 bin dönüm muz serası oldu. Hükümet bilinçsizce hareket ediyor. Büyük üretici destekleniyor. Bizim birlikte hareket etmemiz lazım.” dedi.

 

 

“SERMAYEDARLAR DEĞİL, KÜÇÜK ÜRETİCİ DESTEKLENSİN”

 

Sermaye şirketlerine kredi ve destekler verilerek küçük üreticinin bitirildiğini söyleyen Anamur ve Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş, “Muzda sermayedar desteklenecekse sanayi yatırımları için desteklenmeli.” dedi. Muz sanayisinin desteklenerek ciddi katma değer yaratılabileceğini söyleyen Gümüş, “ Devletin uygulamış olduğu yüzde 60’lık hibe ve sübvansiyonlu kredi küçük aile işletmelerine verilsin,10 dönüm üzerine verilmesin. Bırakın üretimi biz yapalım.” ifadelerini kullandı.