Zonguldak İl Başkanlığımız, TTK’nın özelleştirilme girişimine karşı iki hafta önce düzenlediği ve bayram nedeniyle ara verdiği imza kampanyasını yeniden başlattı.
‘MİLLİ DEVLETE SALDIRI’
Zonguldak il merkezinde açılan imza masasına halkın yoğun ilgisi vardı. Burada bir açıklama yapan Zonguldak İl Sekreterimiz Mehmet Uslubaş, özelleştirmenin Türkiye gibi kalkınmakta olan ülkelerde milli devleti yok etmeye yönelik emperyalist bir saldırının parçası olduğunu vurguladı. Özelleştirmenin Türkiye’nin kaynaklarını yabancı tekellere ve yerli işbirlikçilerine peşkeş çekmek anlamına geldiğine dikkat çeken Uslubaş, “Özelleştirme, milletimizin ekonomik varlıklarının elinden alınmasıdır. Bugüne kadar yapılan özelleştirmelerin milletimize hiçbir yararı olmamıştır. Aksine işsizlik ve sendikasızlık yaratmıştır” dedi.
‘MİLLETLEŞME HEDEFTE’
Zonguldak’ın Cumhuriyetin ilk şehirlerinden biri olduğunu hatırlatan Uslubaş, şöyle konuştu: “Zonguldak’a ülkemizin çeşitli yörelerinden insanlarımız gelmiş, ekmeğini kazanıp buraya yerleşmişlerdir. Millet oluşumuza katkıda bulunmuşlardır. Öyle anlaşılıyor ki, birileri Cumhuriyetin milletleşme kültürünü yok etmeye çalış- maktadır.”
‘SALDIRIYI PÜSKÜRTECEĞİZ’
Uslubaş, özelleştirmenin Cumhuriyeti yıkmak için birilerinin elinde kaldıraç görevi yaptığına dikkat çekerek, “Biz de diyoruz ki ‘Cumhuriyeti yıktırmayacağız, madenlerin özelleştirilmesine müsaade etmeyeceğiz.’ Zonguldak yeteri kadar bedel ödemiştir. İşçisiyle, köylüsüyle, esnafıyla, öğrencisiyle, kamu çalışanıyla bütün şehir özelleştirmeye karşı birlik olacağız ve bu saldırıyı püskürteceğiz” ifadelerini kullandı. Uslubaş, tüm siyasi partileri ve demokratik kitle örgütlerini özelleştirmeye karşı mücadeleye çağırdı.