Oygür: Umutsuzluğa çare olacağız

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Tülin Oygür, vatandaşın sorunlarını dinlemek, çözümü anlatmak için Ankara’yı karış karış geziyor.

Tarih:

Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Prof. Dr. Tülin Oygür, vatandaşın en büyük sorununun ekonomi olduğunu söyledi. Borç içinde kıvranan, çaresizlikten gözyaşı döken vatandaşla kucaklaştıklarını anlatan Oygür, amaçlarının halktaki bıkkınlığı toparlamak olduğunu belirtti. Prof. Dr. Oygür, son günlerde tartışılan ‘beka sorunu’nun çözümünün Vatan Partisi programında olduğunu vurgulayarak, “Cumhuriyet’in Başkentini tekrar ayağa kaldıracağız” dedi. Oygür, Aydınlık Gazetesi muhabiri Seda Akyüz'ün sorularını yanıtladı

 

Neden Vatan Partisi'ndesiniz?

Partinin ideolojisini ve siyasetlerini tam olarak benimsediğim için buradayım. Belediye başkan adaylığı da partimin bana verdiği bir görev. Beni onurlandırdı. Partimin politikalarını bu vesileyle daha çok kesime ulaştırmaya çalışacağım. Bütün amacımız halktaki umutsuzluğu, dağılmışlığı, bırakılmışlığı toparlamak. Halka bu işin böyle gitmeyeceğini duyuracağız. Bunun için görev başındayım.

 

‘BEKA SORUNUN ÇÖZÜMÜ VATAN PARTİSİ PROGRAMINDA’

■ Bir tarafta Cumhur İttifakı diğer tarafta Millet İttifakı, onların karşısında da siz ve birkaç bağımsız aday... Bu seçim atmosferini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Tüm partiler aynı noktada. Hiçbir ilke yok, ortak bir program yok. İttifak yapanlar, değerlerinde ortaklaşmıyorlar. Fakat bir araya geldiler. Birbirlerinden iktidarı kapma yarışı içindeler. Bir ‘beka sorunu’ tartışmasıyla seçim sürecini götürüyorlar. Vatan Partisi olarak beka sorunu olduğunu kabul ediyoruz. Ancak tartışılan düzlem doğru değil. AKP’nin ülkeyi getirdiği durum ortada. Üretim çarklarından Türkiye’yi attılar. Ülkeyi buradan çıkartma kapasiteleri de yok. İktidarın yer aldığı ittifakın da ciddi beka sorunu yarattığını düşünüyoruz. Beka sorununun çözümü Vatan Partisi iktidarında.

■ Seçim çalışmalarında en çok hangi taleplerle karşılaşıyorsunuz?

Maddi tükenişle karşı karşıyayız. ‘Nasılsınız’ sorusu karşısında gözleri dolarak karşılık veren esnaf var. Birinci sorun şimdilik ekonomi. Hangi partinin seçmeni olursa olsun sistemin bittiğini algılıyor. Çöküş çok ağır. Düşünün 17 yıllık bir iktidarla ülke bu duruma geldi. Şimdi oradan da bir çıkış bulamıyorlar. Ekonominin ardından güvenlik sorun var. Vatansever bir halkımız var.

‘SORUMLULUĞU DA ONURU DA ÇOK BÜYÜK’

 

■ Cumhuriyet’in Başkentini yönetmeye aday olmak ne anlam ifade ediyor?

Harika bir duygu. Çok büyük bir sorumluluk hissettiriyor. Burası, devrimlerin hayata geçirildiği kent. Büyük önemine rağmen bu şehre yapılanları, içinize sindiremiyorsunuz. Çok büyük haksızlıklar yapıldı. Vatan Partisi olarak yönetimimizi esas olarak, Cumhuriyet’in Başkentini tekrar ayağa kaldırma anlayışıyla yürüteceğiz. Yaptığımız her işi Atatürk’ü ve onun devrimlerine olan borcumuzu hatırlayarak sürdüreceğiz. Sorumluluğu da onuru da çok büyük.

 

 


‘AVRASYA’DA YILDIZ OLACAĞIZ’

 

■ Seçim bildirgenizde ‘Ankara’yı Avrasya’nın yıldızı yapacağız’ dediniz. Bunu, biraz açabilir misiniz?

Türkiye’nin mecburiyetleri, Türkiye’yi Atlantik bloğundan kopardı. Bu geri dönüşü olmayan ve böyle olması gereken bir yol. Biz Asya ülkelerine yöneldik. Bu yolda da adımlar atıyoruz. İktidarın attığı adımlar yalpalarla dolu. Yine de olumlu bulduğumuz birçok yönü var. Sonuç olarak, Türkiye Avrasya’daki yerini yavaş yavaş alıyor. Türkiye’nin Başkenti Avrasya’daki başkentler arasında yerini alacak. Biz bunun bir adım önüne geçiyoruz, Avrasya’da da bir yıldız olmaya doğru gideceğiz. Belediyelerle karşılıklı işbirliği yaparak, özellikle turizm konusunda adımlar atacağız.

 

■ Kadınların çalışma hayatına devam edebilmeleri için sizin projeleriniz var mı?

Kadınlar yüz yıl önce büyük direnişlerle yola çıktılar. Yüz yılda elbette çok şey değişti. Çok büyük kanuni haklara sahipler... Ama bakın, yasa tek başına yetmiyor. Kadın erkek eşitsizliği törpülenmiş de olsa devam ediyor. Toplum kadının yerinin önce ev olduğunu düşünüyor. Kadınların eve bağlanmasında en büyük etken olan çocuk konusunda, belediye olarak tüm gücümüzle kadını iş hayatının içine alacağız. Kreşler var ama yetmiyor. O yüzden her mahalleye kuracağımız halk eğitim merkezlerinin içine mutlaka kreşler açacağız. Ankaralı kadına ‘çocuğumu bırakacak yerim yok’ dedirtmeyeceğiz.

■Halk eğitim merkezleri nasıl olacak?

Her mahallede açacağız. Mahallelinin, özellikle kültür sanat, güncel siyaset gibi talep ettiği her şeyi yanına giderek sunacağız.

Okuma yazma kursundan tutun, zaman zaman konserlerin düzenlendiği, konferansların verildiği, yer yer hobi kurslarının açıldığı kompleksler olacak.

 

 

ÖZHASEKİ'YE TEŞEKKÜR

 

■ Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyük Şehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Ankara adaylarından sadece sizin projelerinizi açıkladığınızı söyleyerek tebrik etti...

Nazik sözlerinden dolayı teşekkür ederim. Hiç olmazsa programımıza göz atma şansı bulmuş. Ancak bunu hiçbir hesaba indirgememek gerekir. Bizim üzerimizden, başka bir adayla ilgili görüş bildirmenin anlamlı olduğunu düşünmüyorum.