Örgütlenme atılımı: Vatan Partisi'ne Kasım'da 461 yeni üye

“Vatan Partisi’nin Altın Çağında Örgütlenme Kampanyası” toplumda hızla karşılık buldu ve başarılı sonuçlar ortaya çıktı

Tarih:

1/4
2/4
3/4
4/4

  • Vatan Partisi’ne Kasım ayında katılanlar arasında, Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti, CHP, İYİ Parti, HDP, Saadet Partisi, DYP, HEPAR’dan üyeler ve bu partilerde yöneticilik yapmış siyasetçiler var. Emniyet Müdüründen korucuya, iş insanından işçiye, akademisyenden sanatçıya ve turizmciye kadar çok sayıda meslekten öncü, “iktidar olma hedefiyle” Vatan Partisi’ni tercih etti.
  • En büyük üye katılımı sırasıyla Diyarbakır, Şırnak, Ankara, İstanbul ve Bursa’da.
  • Parti, 8 ilde 10 yeni ilçe teşkilatı kurdu. Yeni kurulan teşkilatlar şunlar: Silopi (Şırnak), Bingöl Merkez, Korkut (Muş), Hanak (Ardahan), Güdül, Bala, Pursaklar (Ankara), Kahta (Adıyaman), İncesu (Kayseri), Kumluca (Antalya).

 

“Vatan Partisi’nin Altın Çağında Örgütlenme Kampanyası” toplumda hızla karşılık buldu ve başarılı sonuçlar ortaya çıktı. Geçen Kasım ayında yurt içi ve yurt dışında, toplumun çeşitli kesimlerinden 461 öncü partiye üye oldu.

 

 

DİĞER PARTİLERDE YÖNETİCİLİK YAPMIŞ İSİMLER KATILDI

 

Vatan Partisi Örgütlenme Bürosu’nun Kasım ayı raporuna göre, Türkiye’nin her bölgesinden ve toplam 33 ilden partiye katılım var. Yeni üyelerin içinde, daha önce başka partilerin mensubu olmuş ve buralarda yöneticilik yapmış siyasetçiler de var. Şırnak Belediye Meclis Üyesi İsmail Kabul (İyi Parti’de kuruculuk yaptı), E. HDP Mardin Kızıltepe İlçe Yöneticisi İbrahim Ölker, E. CHP Bağcılar Gençlik Kolları Başkanı Mehmet Ali Ertürk, E. İYİ Parti Harran (Urfa) İlçe Kurucu Başkanı Mustafa Ataca, E. Saadet Partisi Serik (Antalya) İlçe Başkanı Necmettin Durmaz, E. DYP Muş İl Başkanı İrfan Pamuk ve E. HEPAR Bartın İl Başkanı Ertan Çolakoğlu artık Vatan Partisi çatısı altında siyasi mücadele verecek.

 

 

ÇEŞİTLİ MESLEKLERDEN ÖNCÜLER

 

Meslek grupları açısından bakıldığında da katılımda geniş bir yelpaze var. Em. Samsun Emniyet Şube Müdürü Ercan Özçelik; iş insanları, Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği Genel Sekreteri, Mimar Cihangir Özyer, Taner Alat, Ferhat Yavuz; akademisyenler, Prof. Dr. Sultan Ulusoy, Tiyatro Sanatçısı Engin İnce ve turizmci, öğretmen, sanatçı, ekonomist, bilişim uzmanı, mühendis, müteahhit, emekli memur gibi çeşitli mesleklerden çok sayıda öncü önümüzdeki süreçte Vatan Partisi’ne katkı sunacak.

 

 

DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DA VATAN PARTİSİ RÜZGÂRI

 

Örgütlenme çalışmasının hızla ilerlediği Doğu ve Güneydoğu illerinde Vatan Partisi’ne daha yoğun bir ilgi var. Özellikle işsizliğe karşı Vatan Partisi’nin ortaya koyduğu istihdam ve üretim odaklı siyasetler, Üretim Devrimi programı, bölgede heyecan yaratmış durumda. Diyarbakır’da Şıhbızınlar Aşireti ve Şehinan Aşireti’nden kanaat önderleri Vatan Partisi’nde görev üstlendiler. Şıhbızınlar Derneği Başkanı Ersin Kaya ve Şehinan Aşireti’nden Mehmet Şahturan üyelik imzasını atan öncü isimler oldu. Şırnak Silopi’de de eski Korucubaşı Sadık Düzgün ve Mustafa Bayrak’ın(müteahhit) liderliğinde partiye toplu katılım oldu.

 

Mardin Kızıltepe’nin otuz yıllık esnafı olan Halis Çur da ailesinden Songül Çur ve Medine Çur’la birlikte bundan sonra Vatan Partisi bayrağını yükseltecek.

 

 

SON BİR AYDA 10 YENİ TEŞKİLAT

 

Bir yandan partiye katılımlar olurken diğer yandan yeni teşkilatlar kuruluyor. Son bir ayda 8 ilde kurulan 10 yeni ilçe teşkilatı şöyle: Silopi (Şırnak), Bingöl Merkez, Korkut (Muş), Hanak (Ardahan), Güdül, Bala, Pursaklar, (Ankara), Kahta (Adıyaman), İncesu (Kayseri), Kumluca (Antalya).

 

 

YURTDIŞINDAN KATILANLAR

 

Başta Almanya olmak üzere yurtdışından öncüler de partiye katılıyor. Bu isimlerden bazıları şöyle: Filiz Atalay Ünal (Öğretmen – Frankfurt, Almanya), Taner Karaaslan (Ekonomist – Aachen, Almanya), Murat Aşçı (Aachen, Almanya), Selma Buğdaycı (Köln, Almanya), Engin İnce (Dormagen, Almanya).

 

 

VATAN PARTİSİ’NİN İKTİDAR HEDEFLİ ÇALIŞMASI

 

Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki çalışmalarının başında yer alan, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Kardeşlik Bürosu Başkanı Arif Doğan, gözlemlerini ve hedeflerini şöyle açıkladı: “Nereye gitsek Vatan Partisi’ne yönelik müthiş bir inanç var. Özellikle bölgenin kanaat önderleri, Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in, sorunları çözeceğine olan güvenlerini dile getiriyor. Aramıza katılan arkadaşlarımızın neredeyse hepsi, ‘Biz iktidar olmak için Vatan Partisi’ne geldik.’ diyor. Diğer merkezlerden de aramıza katılmak ve teşkilat kurmak için talepler artıyor. Partimizin iktidar yürüyüşü bölgeden başlatmış bulunuyoruz.” Vatan Partisi Örgütlenme Bürosu Başkanı Savaş Oruç da “Her partiden her sınıftan partimize yöneliş var. Her sınıfın vatan ve üretim temelinde sorunları ortak ve çözüm, partimizin programında, siyasetlerinde. Milletimiz, Vatan Partisi’yle buluşuyor, Hızırına kavuşuyor” dedi.

 

Yeni Üyelerin Sayısı - İlk 10 İl Sıralaması

1. DİYARBAKIR 120

2. ŞIRNAK 90

3. ANKARA 36

4. İSTANBUL 28

5. BURSA 25

6. ANTALYA 22

7. İZMİR 17

8. MARDİN 15

9. KAYSERİ 9

10. BALIKESİR 8