Örgütlenme atılımı halktan karşılık buldu

Vatan Partisi'ne yönelim yoğunlaştı, parti de örgütlenme kampanyasıyla yeni üyelerini kucakladı

Tarih:

İşçi 'haklarımın savunucusu', terör gazisi 'terörle mücadelede kararlı tutum', sanayici 'devletçi karakter', esnaf 'ekmek teknesini koruyan politikalar' dedi, Vatan Partisi'ne üye oldu. Vatan Partisi'ne yönelimi yoğunlaştı, parti de örgütlenme kampanyasıyla yeni üyelerini kucakladı.

Vatan Partisi, tüm il ve ilçelerde örgütlenme atılımı başlattı. Çalışmalar ilk sonuçlarını vermeye başladı. Örgütlenme Büro Başkanı Savaş Oruç ve Örgütlenme Bürosu üyesi Ahmet Suseven'in katılımıyla yeni üyelere rozet takıldı. Bursa ve Bartın’dan gelen verilerde, halkın çeşitli kesimlerinden Vatan Partisi’ne bir yöneliş olduğu görüldü. Yeni üyeler arasında sanayiciden işçiye, öğretmenden esnafa farklı profiller göze çarpıyor. “Vatan Partisi programı halkta yankı buldu“ diyen Vatan Partisi temsilcileri, ilginin artmasını bekliyor.

BAŞVURULAR ÜYE AKININA DÖNÜŞTÜ 


Vatan Partisi Bursa İl Başkanı Bektaş Aykut, gelişmelerden oldukça memnun. Aykut, partisine gösterilen ilgiyi şöyle açıkladı: 

 

“Milli programın merkezi olarak kamuoyunda kabul edildikçe halkın her kesiminden gelen üyelik başvuruları üye akınına dönüştü. Gerek Türkiye'nin ABD merkezli PKK ve FETÖ'ye karşı mücadelenin siyasi odağı olması, gerek ekonomi çıkmazlarına üretim kurultaylarıyla cevap vermesi, gerekse dış politikada Avrasya seçeneğinin programını inşaa etmesi, halkın büyük kesiminde yankı buldu. Vatan Partisi'nin, HDP'nin kapatılması konusunu terörle mücadele sorunu olarak ele alması milli hassasiyetlerde karşılık buldu.“ 


İl Başkanı Aykut, Bursa'da esnafından sanayicisine, işçisinden, akademisyenine kadar birçok kesimden görülen yönelişi analiz ettiklerini, Şehreküstü meydanda ve sırasıyla diğer merkezlerde üye masaları açarak bu kampanyayı büyüteceklerini duyurdu.

 

 

'BAĞIMSIZLIK YOLUNDA ALTIN ÇAĞA YÜRÜYORUZ'


Bursa’da Vatan Partisi’ne katılan yeni üyelerden bazıları ve mesajları şöyle: 

 

Emekli öğretmen Mahir Parıltan: Türkiye bağımsızlık yolunda altın çağa yürürken ben de Vatan Partisi saflarına katıldım. Yıllardır üye olmak için emekliliğimi bekledim. Şimdi bu rozet yakama değil kalbime takıldı.

 

ADD Bursa Şube Yöneticisi Hüseyin Özışık: Çok mutluyum, sevinçliyim.

 

Sanayici Ferhat Yavuz: Sayın Doğu Perinçek’in bütün sorunlara bir devlet adamı gibi yaklaştığını gördüm, mücadelemi sürdürebileceğim tek kurumun Vatan Partisi olduğunu anladım.

 

Terör gazisi Sedat Palavan: Teröre karşı en net tavrı gösteren tek lider Doğu Perinçek olduğu için Vatan Partisi’ne üye oldum.

 

Gemlik’de liman emekçisi Serdar Yıldız: İşçinin hakkını sözde değil özde savunduğu için Vatan Partisi’ne üye oldum.
 
Uludağ Bienali Genel Koordinatörü Emre Kalfa: Türkiye için somut çalışma yapan ve PKK-FETÖ konusunda dik duruş sergileyen tek parti olduğu için buradayım.

 

Karacabey Sanayi Sitesi esnafı Eren Çelik: Ekmek teknesini koruyan gerçekçi ve vatansever politikalarından ötürü Vatan Partisi’ne üye oldum.

 

İş insanı Taner Alat: Sanayicinin sorunlarına gerçekçi yaklaştığı ve devletçi karaktere sahip olduğu için üye oldum. 

ESKİ HEPAR İL BAŞKANI VATAN PARTİSİ’NDE 


Bartın’da Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) eski il başkanı Ertan Çolakoğlu, Vatan Partisi İl Başkanlığına seçildi. Çolakoğlu HEPAR’da parti meclisi üyeliği görevinde de bulunmuştu. Barrtın’ın saygın isimlerinden Çolakoğlu, Vatan Partisi’nde karar kıldı ve Vatan Partisi Bartın Olağan İl Kongresinde İl Başkanlığına seçildi. Seçimlerden sonra Aydınlık’a konuşan yeni Başkan, “2018 Genel Seçimlerinde Genel Başkanımız Osman Pamukoğlu Vatan Partisi’ni destekleme kararı aldı ve biz de buna uyduk. HEPAR’ın kapatılmasının ardından bir süre kendi içime çekildim. Fakat ülkemizin içinde bulunduğu durum beni hep rahatsız etti. Yaşanan olumsuzluklara sessiz kalamazdım ve örgütsüz mücadelenin hiçbir işe yaramayacağının bilincindeyim” mesajını verdi. 

 

Ertan Çolakoğlu, Vatan Partisi’nde karar kılmasının sebebini şu sözlerle açıkladı: “Vatan Partisi’ni çok yakından takip ediyordum ve Vatan Partisi’nde mücadele etmeye karar verdim. Bugün Vatan Partisi, amiral gemisi görevi görüyor. Daha doğrusu 1919’da Mustafa Kemal’i Samsun’a çıkaran Bandırma vapuru. Türkiye bugün yeniden kurtuluş mücadelesi veriyor. Vatanını seven herkes Bandırma vapuruna binmek zorunda. Ben de öyle yaptım ve Vatan Partisi Bartın Olağan Kongresinde Bandırma vapurunda görev almaya karar verdim.”

 

Ertan Çolakoğlu, yol arkadaşlarına ise şu çağrıyı yaptı: “Sizin aracılığınızla daha önce HEPAR’da mücadele ettiğim arkadaşlarımı ve Bartın halkını Bandırma vapurunda görev almaya davet ediyorum. Evet, Vatan Partisi’nde mücadele etmek gerekiyor, çünkü Vatan Partisi bugün Türk devriminin kalesidir.”

'SALDIRGANLARIN ORTAYA ÇIKARILMASI EN GÜZEL CEVAP OLACAK'


Vatan Partisi Pendik İlçe Başkanı Mevlüt Usta, İstanbul’un Pendik ilçesinde 19 Ekim'de kimliği belirsiz kişilerce bir binanın bahçe duvarına Alevi yurttaşlarımıza yönelik çirkin ifadelerin yazılmasına ilişkin açıklamada bulundu.Usta açıklamasında ülkemizde Amerikan kuvvetlerinin parçalanması ile birlikte etnik ve mezhepsel meselelerin kaşındığına dikkat çekikti. Çirkin saldırının ardındakileri ortaya çıkarmanın vatanseverliğin vazgeçilmez tavrı olduğunun aktaran Usta, Alevi vatandaşlarımızı savunmak adına, saldırıyı kullanılarak Türkiye karşıtı kışkırtmalar yapan bir tavrın da olduğunu söyledi. 

 

Mevlüt Usta sözlerine şöyle devam etti: “Amerika'nın Rand Corporation Raporuna baktığımızda Atlantik'ten kopan, Asya'da yerini alan Türkiye'yi tekrar rotasına sokmak için yıkıcı ve bozguncu kışkırtmalar yaptıklarını artık biliyoruz. Alevi vatandaşlarımız, cumhuriyetimizin, Atatürk Devrimi'nin harcıdır. Alevi vatandaşlarımız üzerinden Türkiye'ye karşıtı, bozgunculuk yapmaya kalkanlar hüsrana uğrarlar. Alevi vatandaşlarımız üzerinden oynanan, bu çirkin saldırıyı yapanların ortaya çıkarılması bozgunculara karşı en güzel cevap olacaktır. Ülkemizin huzur ve birliğine yönelik bu çirkin saldırıyı kınıyoruz.”