Öncü Kadınlar çocuk istismarına karşı seferberlik başlatıyor

Vatan Partisi Öncü Kadın, Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan çocuğa cinsel istismara karşı kolları sıvadı

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın, Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olan çocuğa cinsel istismara karşı kolları sıvadı. Uzmanların katılacağı bir çalıştay düzenleyecek olan Öncü Kadın, gerçekçi çözümler üreterek Aile Bakanlığı’na sunmayı hedefliyor

 

Vatan Partisi Öncü Kadın, çocuğa yönelik cinsel istismara karşı seferberlik ilan etti. 3 Kasım’da çok sayıda uzmanın katılacağı etkinlikle ilgili Aydınlık’a konuşan Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül, toplantıda sorunlardan çok çözümlerin konuşulacağının altını çizdi. Gül, toplantı sonucunda açıklanacak sonuç bildirgesinin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na sunulacağını bildirdi.

 

 

‘DEVLET POLİTİKASI OLMASI GEREKİYOR’

 

3 Kasım’da Ankara’da Türk-İş Konferans Salonu’nda yapılacak toplantıda siyasetçilerin, demokratik kitle örgütü temsilcilerinin, yurttaşların yanı sıra konunun uzmanları, çocuğa yönelik cinsel istismarı masaya yatıracak ve atılması gereken adımları tartışacak. Sonuç bildirgesinin de açıklanacağı toplantıyla ilgili Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül ile konuştuk.

 

Çocuk cinsel istismarına karşı bir devlet politikası olması gerektiğinin altını çizen Pınar Gül şunları söyledi: “Maalesef çocuğa yönelik cinsel istismar son zamanlarda artmıştır. Çocuk cinsel istismarına karşı devletin mutlaka bir politikası olması gerekir. Ne yazık ki burada devletimizin eksiği var. Ancak Vatan Partisi ülkemizde yükselen çocuk istismarı karşısında bir devlet politikası üretilmediği takdirde sorunların önüne geçilemeyeceğini öngördü. Hem bilimsel bir tutum almak hem de mücadeleyi yükseltmek adına bu alanda uzman olan kişilerle bir toplantı tertip ediyoruz.”

 

Yapılacak toplantının amaçlarını anlatan Gül şunları belirtti:

 

 

‘ÇÖZÜM ÜRETECEĞİZ’


“Söz konusu toplantıda vurgulayacağımız en önemli nokta genel olarak çocuk haklarının özel olarak çocuk cinsel istismar ve sömürüsünün bir devlet politikası olarak ele alınması gerekliliğidir. Çocuklar bize, geleceğimiz de çocuklarımıza emanet. Dolayısıyla bu toplantıdan çıkacak en önemli sonuç, şikayet etmek yerine gördüğümüz sorunlar karşısında ülkemizin birliğine ve cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak bu yanlışların önlenmesidir.”

 

 

‘SONUÇ BİLDİRGESİ BAKANLIĞA SUNULACAK’

 

“Vatan Partisi olarak çocuk cinsel istismarına karşı seferberlik başlatıyoruz. Toplantımızın sonuç bildirgesini Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na da ileteceğiz.

 

“Partimizin düzenlediği tüm sempozyum ve çalıştaylar çözüm odaklıdır. Şimdiden yarınlar için atılacak adımları belirlemek, iktidar olunduğunda çözümleri ile halka hizmet edecek Vatan Partisi’nin sorumluluğudur. Vatan Partisi milli hükümet programı ile örnek ve ülkesine karşı sorumlulukla hareket eden bir partidir. Çocuklarımızı koruyacak ve geliştirecek namus, kültür ve sevgiye sahiptir. Bu amaçlar doğrultusunda sorunları değil çözümleri konuşacağımız, atılması gereken adımları tartışacağımız bir toplantı olacak.”