'Öncü Kadın' kurultayını topluyor

Vatan Partisi Öncü Kadın, 4 Haziran Pazar günü yapılacak kurultayına hazırlanıyor.

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın, 4 Haziran Pazar günü yapılacak kurultayına hazırlanıyor. Ankara’da toplanacak kurultayda öncü kadınlar, güçlü çözümler üretecek yeni bir yönetim oluşturmayı hedefliyor. Genel Başkan Pınar Gül, Öncü Kadın’ın kuruluş ilkesi ve hedeflerini Aydınlık için anlattı.

 

Kadınların ülkemizde yaşanan sorunları daha derinden yaşadığını ifade eden Pınar Gül, bu sorunları çözecek kuvveti de kadınların yaratacağını belirtti. Bu kapsamda Öncü Kadın kurultayının hedeflerine ilişkin bilgi veren Gül, şöyle konuştu:

 

 

VATAN PARTİSİ’NİN YAPI TAŞI

 

“Vatan Partisi kendine yeten, içtenlikle ülkesini seven ve hizmet etmek isteyen insanların partisidir. Bizde görevlere aday olmak partimiz için, ülkemiz için en iyisini yapma arzusudur. Elbette adaylarımız yarışacak ve kurultay, görevlerimizi en iyi yapacak bileşeni seçecektir. Burada belki görevlerimizi dolayısıyla hedeflerimizi tarif etmek gerekli diye düşünüyorum. Öncü kadınlar partimizin yapı taşlarıdır.

 

 

‘FEDA OLSUN’

 

Kadınlarımızın söz sahibi olduğu, yönetimlerde yer aldığı bir partiyiz. Pek çok il ve ilçe başkanı öncü kadınlarımız var. Öncü kadınlar tüm Vatan Partililer gibi aynı zamanda bu ülkenin sorunları ile mücadele edecek bir kuvveti yaratmak ile görevlidir. Vatan savunması koşullarında Mehmetçiğimiz, polisimiz ve korucular, biz kadınların evlatları. Ekonomik kriz, evde tencere kaynatmak zorunda olan kadının katbekat problemi. Eğitimden sağlığa, yaşamın her alanında biz kadınlar bu sorunları daha derinden yaşıyoruz. O halde yaşadığımız bu sorunları çözecek kuvveti de biz yaratacağız.” Kurultaya, ülkenin dört bir yanından öncü kadınların katılacağını ifade eden Gül, Vatan Partisi’nin Iğdır’daki İl Genel Meclisi seçimlerine ilişkin çalışmalarında Öncü Kadın’ın rolüne de değindi. Gül, şunları söyledi: “Kurultayımızın olduğu gün güzel bir tesadüfle Iğdır İl Genel Meclisi seçimlerinin de olduğu güne denk geliyor. Öncü kadınlarımız tüm seçimlerde olduğu gibi bu seçimde de özveri ve çalışkanlıkla çok çalışıyorlar. Vatan Partisi öncü kadınları bu çalışmaları çok önemser. Kadınların evini barkını bırakarak sadece partimizin sesini ve çözümlerini halkla buluşturmak üzere çalışmalara katılması yeni değildir. Hatay’da terör kamplarının kapatılması için, Siirt’te seçim çalışmaları için, Kars ve Muş’taki parti çalışmalarına katılmak için evlerini bırakıp giden öncü kadınlar da “feda olsun diyen” bir gelenek yarattılar. Bugün Iğdır’da o geleneğin fedakar temsilcileri öncü kadınlarımız, çalmadık kapı bırakmıyorlar. Kurultayımız doğu ve batının buluşup kucaklaştığı hasretlerin giderildiği çözümlerin bu dostlukla oluşturulacağının inancıyla başarılı olacaktır.”

 

 

KURULTAYIN HEDEFİ

 

Kadınların ülkemizde yaşanan sorunları daha derinden yaşadığını ifade eden Pınar Gül, bu sorunları çözecek kuvveti de kadınların yaratacağını belirtti.

 

 

NEDEN ÖNCÜ KADIN?

 

Vatan Partisi kadın kollarının adının dayandığı mirası ve neden “Öncü Kadın” ismini seçtiklerini de anlatan Pınar Gül, “Türkiye, 200 yıldır emperyalizmle mücadele ediyor. Öncülerin mücadelesi ve yaktıkları çoban ateşleri ile bütün bir millet birleşti ve Cumhuriyet devrimleri onların sayesinde güneş gibi üzerimizde aydınlığını saçıyor. Biz tarihsel mirasımızdan ve cumhuriyet devrimlerinin ışığından beslenen kadınlarız. Vatan sevgisi, bağımsız ve kendi kendine yeten bir ülkede yaşama arzusu, Cumhuriyet devrimlerinin mirasçısı bir bilinçle Vatan Partisi’nde örgütlü mücadelenin içindeyiz. Bizler de bu milleti birleştiren bağımsız aydınlık yarınlara taşıyan öncüler olmayı hedefleyerek Öncü Kadın olmayı tercih ettik” ifadelerini kullandı.