Öncü Kadın'dan Şırnak'a kardeşlik köprüsü

Vatan Partisi Öncü Kadın'ın Şırnak'taki genç ve çocuklar için başlattığı yardım kampanyası büyük destek gördü

Tarih:

Yurdun dört bir yanından 7'den 70'e binlerce yurttaş bölge halkı için seferber oldu. 20 Şubat'ta sona erecek kampanya için yüzlerce kıyafet, kırtasiye malzemesi ve oyuncak toplandı.

 

Kadınlar Şırnak için harekete geçti. Edirne'den Hakkâri'ye, İzmir'den Diyarbakır'a 7'den 70'e herkes Şırnak'a kardeşlik eli uzattı.

 

Vatan Partisi Öncü Kadın'ın ''Türkiye'nin dört bir yanından Şırnak'a kardeşlik köprüsü kuruyoruz'' sloganıyla başlattığı kampanya sürüyor. Çalışmaya önderlik eden Öncü Kadın il başkanları kampanyayı Ulusal Kanal'a anlattı.

 

Öncü Kadın Avrupa Başkanı Sevil Taptan kampanyaya ilginin yoğun olduğunu belirtti:

 

- Toplumun her kesiminden müthiş ilgi var. Avrupa'nın her yerinden destek var. Şırnak'ta doğum büyüdüm ve oradan geldim. Çocuklar bizim çocuklarımız. Müthiş ilgi var. Hatta çocuklar kumbaralarından koydular. Vatan Partisi'ne yakışan kampanya.

 

Öncü Kadın İstanbul Başkanı Şükran Ulusoy tüm Türk milletini kampanyaya desteğe davet etti:

 

- Bu kampanya Türk milletinin yardımlaşma duygusunu gösteren bir kampanya Tüm yurttaşlarımızı yeniden bu kardeşlik elini tutmaya davet ediyorum.

 

Öncü Kadın İzmir Başkanı İncisel Aytar kampanyaya ilişkin, ''Bu Türk Kürt kardeşliğinin simgesi oldu'' dedi:

 

- Bu Türk Kürt kardeşliğinin simgesi oldu. İzmir il olarak başarılı çalışma yürüttük. Türk Kürt kardeşliğinin köprüsü. Biz el uzattık karşı tarafta bize elini uzattı. Narlıdere 90 yaşındaki teyze bir şeyler örüp katkı sundu.

 

Öncü Kadın Ankara Başkanı Şule Üçüncü kampanya için katkı sunan herkesten olumlu yanıt aldıklarını dile getirdi:

 

- PKK teröründen en çok etkilenen illerimizden biri Şırnak. Terörün açtığı yaralara merhem olmak, çocukların yüzlerini güldürmek amacıyla başlattığımız kampanya için katkı sunmalarını teklif ettiğimiz herkesten olumlu yanıt alıyoruz.

 

Kardeşlik köprüsünün bir ayağı da Avrupa'ya uzanıyor. Kampanyaya çocuğu PKK tarafından kaçırıldığı için Almanya'da Evlat Nöbeti tutan Maide anne de omuz verenler arasında yer aldı.

 

Kampanyanın 20 Şubat'ta sona ereceğini hatırlatan Öncü Kadın yöneticileri, toplanan eşyaların muhtarlar aracılığıyla çocuk ve gençlere ulaştırılacağını söyledi.