Öncü Kadın'dan Hukuk Okuryazarlığı eğitimleri

Vatan Partisi Öncü Kadın, kadınlar için hukuk okuryazarlığı eğitimleri başlattı.

Tarih:

Türkiye’nin koronavirüsle mücadelesi devam ediyor. Karantina dönemi pek çok faaliyeti askıya alsa da Vatan Partisi Öncü Kadın #EvdeKal talimatına uygun planlamalarla çalışmalarını sürdürüyor. Öncü Kadın Genel Merkezi, kadınlar için hukuk okuryazarlığı eğitimleri başlattı.


Öncü Kadın YouTube kanalı ve sosyal medya hesapları üzerinden özet videolarla başlayan eğitimler çevrimiçi konferanslarla devam edecek. Av. Zühre Genişel’in anlatımıyla kadına şiddet ve 6284 Sayılı Kanun, Av. Merve Ayvalı’nın anlatımıyla çocuk hakları, Av. Seval Duygu Akyıldız’ın anlatımıyla cayma hakkı videoları yayına girdi. Aile hukuku, tüketici hakları ve iş hukuku videolarıyla eğitimler devam edecek. Eğitimciler arasında tecrübeli avukatların yanı sıra genç avukatlar da yer alıyor.


Çalışma hakkında bilgi veren Öncü Kadın Genel Sekreteri Özlem Türker Oruç; “Ülkemiz ve Dünyamız virüsle savaşıyor. Bu savaşın en önünde sağlık çalışanlarımız var. Hepsine teşekkürü bir borç biliyoruz. Bilim Kurulu’nun rehberliğinde yürütülen bu mücadelede #EvdeKal çağrılarına uymanın çok önemli olduğunun farkındayız. Evlerde bulunduğumuz zamanı kadınlar için daha nitelikli hale getirmeye gayret gösteriyoruz. Bu kapsamda ilk iş olarak hukuk okuryazarlığı eğitimlerini başlattık. Kadınların günlük hayatta karşılacağı sorunları aşmasına da yardımcı olacak bilgiler içeren sunumlar yapılıyor. Olumlu geri dönüşler alıyoruz. Hukuk okuryazarlığı eğitimlerimizi tamamladıktan sonra sağlık okuryazarlığı, Türkçemizin doğru ve güzel kullanımı gibi başka eğitimlerimiz de olacak. Karantina dönemi bizim için eğitim ve üretim dönemidir, güçlenme dönemidir.“ dedi.