Öncü Kadın Avrupa Temsilciliği kuruldu

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği Öncü Kadın (ÖK) Kurucu Kurultayı 20-22 Aralık 2019 günlerinde başarıyla gerçekleşti

Tarih:

1/9
2/9
3/9
4/9
5/9
6/9
7/9
8/9
9/9

Vatan Partisi Avrupa Temsilciliği Öncü Kadın (ÖK) Kurucu Kurultayı 20-22 Aralık 2019 günlerinde başarıyla gerçekleşti. Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılan kurultaya çeşitli bölgelerden gelen çok sayıda parti üyesi kadın yanında, Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek ve ÖG Genel Başkanı Meltem Ayvalı da katıldılar. 


Daha önce çeşitli bölgelerde yerel olarak yürütülen ÖK Avrupa çalışmalarının merkezi bir yapıya kavuşturulması ihtiyacı bu kurultayla gerçekleşmiş oldu.  Ayrıca ÖK Avrupa’nın kurulması bir yıl önce yapılan Atılım Kurultayı’nın hedefleri arasında idi. 


Vatan Partisi Avrupa Temsilcisi Ali Mercan’ın açılışını yaptığı kurultay saygı duruşu ve İstiklal Marşının söylenmesiyle başladı. Kurultaya esas olarak Amiral Soner Polat Kurultayına sunulacak olan Rapor Taslağı üzerine açıklama ve tartışmalar damgasını vurdu. Bunun yanında ÖK’nın Avrupa’da savunacağı özel politikalar ve yapacağı çalışmalar da görüşüldü ve karar bağlandı. 

 


CHP KUYRUKÇULUĞU VE HDP KORUYUCULUĞUNA KARŞI MÜCADELE 


“Tarihi fırsat için görev başına” çağrısını taşıyan Rapor taslağındaki dördüncü bölümde yer alan iki çizgi mücadelesi konusu yoğun olarak tartışıldı. Partinin ve halk hareketinin her atılım döneminde ayak sürüme ötesinde çelme takmaların yoğunlaştığı ve parti çizgisinde birleşmeyenlerin saf dışı kaldığı tecrübeyle sabittir. Bugün bu çelme takma faaliyetleri, CHP kuyrukçuluğu ve HDP koruyuculuğu şeklinde ortaya çıkmaktadır. “Parti örgütlerimiz buna karşı kararlı mücadele ile ilerleyebilir” çizgisine vurgu yapıldı. 


Güncel olarak Alman Devlet televizyonu ARD tarafından da gündeme getirilen ve Avrupa’daki vatandaşlarımıza diz çöktürmeye yönelik “Atatürk’ün unutturulan Dersim katliamı” saldırısının halk ve parti içindeki yansımalarına karşı ideolojik mücadelenin kaçınılmazlığı ortaya konuldu. Bu bağlamda Tunceli’de Cumhuriyet’e meydan okumak için dikilen Seyit Rıza heykeli ve Diyarbakır’daki Dağkapı Meydanı’nın Şeyh Sait olarak değiştirilmesine karşı Atatürk kararlılığı ile mücadeleye dikkat çekildi. Bu heykellerin “Apo’nun heykeli” olduğu için yıkılacağı ve bu mücadeleye yurtdışından da katılınacağı belirtildi. 


Vatan Savaşımıza karşı “Aynı gemide değiliz, bu bir saray savaşıdır” görüşlerinin mahkum edilmesi ve bu karşı-devrimci görüşlerin parti içindeki etkilerine karşı kararlı birlik zorunluluğu dile getirildi. 


Kurultay sonucunda yedi asil dört yedek üyeden oluşan bir yönetim seçildi. Almanya dışındaki ülke temsilcilerinin de doğal üye olacağı yönetim Sevil Tapkan (Başkan), Nezahat Albayrak (Sekreter) ve Nermin Mercan (Sayman)’dan oluşan bir yürütme kurulu belirlendi. 

 


AVRUPA ÜLKELERİNDEN DİYARBAKIR ANALARINA DESTEK ZİYARETİ 


Çalışma programı olarak ilk evrede HDP tarafından PKK’ya, dağa kaçırılan çocuklarını isteyen ve çocukları için nöbet tutan “Diyarbakır Analarına” Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden bir ziyaret gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı. Bu eylemin devamı ve parçası olarak Diyarbakır Anaları için imza masaları açmak, Almanya’dan kaçırılan çocukların aileleriyle neler yapılabileceğini görüşmek ve yabancı dillerde yoğun bir basın çalışması yaparak kamuoyunu aydınlatmak. 


Yeni seçilen ÖK Avrupa yönetimi bir basın açıklaması yaparak PKK’ya karşı Diyarbakır Analarının eylemine destek çağrısı yaptılar. Avrupa’nın PKK’yı ve çocukları dağa götürmesini kınadılar. Bu konuda hukuki mücadele yolları da aranacak. 


Aynı tarihlerde ve aynı otelin başka bir salonunda da Öncü Gençlik Avrupa Kurultayı hazırlık toplantısı yapıldı ve bir kurultay hazırlık komitesi belirlendi. Bu toplantının büyük bir olgunluk, disiplin ve güçlü bir irade birliği içinde gerçekleştiği belirtildi.