Öncü Kadın Ankara’da bildiri dağıttı: Çocuk istismarına karşı hazırlıklar tamam

Vatan Partisi Öncü Kadın, çocuğa yönelik cinsel istismara karşı yarın toplanıyor

Tarih:

Vatan Partisi Öncü Kadın, çocuğa yönelik cinsel istismara karşı yarın toplanıyor. Ankara’daki Türk-İş Konferans Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak toplantıda, konunun uzmanları atılması gereken adımları tartışacak. Toplantının açış konuşmasını Vatan Partisi lideri Dr. Doğu Perinçek yapacak.

 

Çocuğa yönelik cinsel istismarın son yıllarda atması üzerine Vatan Partisi Öncü Kadın atağa geçti. Türkiye’nin dört bir yanında seferberlik ilan eden Öncü Kadın, çocuğun cinsel istismarını önlemeye yönelik tedbirlerin alınması için çalışmalar başlattı. Ankara, İstanbul ve İzmir’de yapılan çalıştayların ardından şimdi de başkentte büyük bir toplantıya hazırlanıyor. Yarın Ankara’daki Türk-İş Konferans Salonu’nda saat 10.30’da başlayacak toplantıya çok sayıda konunun uzmanları katılacak. Çocuk cinsel istismarının önlenmesi için yapılması gerekenlerin masaya yatırılacağı toplantının bitişinde ise Öncü Kadın Genel Başkanı Pınar Gül tarafından bir sonuç bildirgesi okunacak.

 

 

AFİŞLERLE DONATTILAR

 

Toplantıya ev sahipliği yapacak olan Ankara Öncü Kadın İl Başkanlığı da çalışmalarını tamamladı. Ankara’nın sokaklarını afişlerle donatan kadınlar dün Kızılay’da bildiri çalışması yaptı.

Güvenpark’ta masa açan kadınlar, ellerindeki bildirileri vatandaşlara dağıttı. Toplantının amaçlarını yurttaşlara anlatma fırsatı bulan kadınlara ilgi yoğundu. Kadınların açtığı masaya gelen vatandaşlar, hem bildirileri okudu hem de toplantının nereden, ne zaman yapılacağını ve neden yapıldığı bilgilerini aldı.

 

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI DOĞU PERİNÇEK YAPACAK

 

Öncü Kadın’ın yapacağı toplantının açış konuşmasını Vatan Partisi lideri Dr. Doğu Perinçek yapacak.

Dört oturumdan oluşan toplantının 1. oturumunu Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Rifat Mutlu yönetecek. Bir oturumda çocuk istismarının kapsamı ve boyutları; toplumsal, kültürel, psikolojik nedenleri konusunu Prof. Dr. Işıl Bulut anlatacak.

 

Çocuk için risk alanı oluşturan kapalı yapılanmalar başlığını ise Sosyal Hizmetler Uzmanı Kahraman Eroğlu ele alacak. Terör suçları ve çocuk istismarı ilişkisiyle ilgili bilgileri de Altınbaş Üniversitesi Öğretim Üyesi Zeynep Banu Dalaman anlatacak. 2. oturumda da çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken hukuki tedbirler katılımcılarla paylaşılacak.

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Avukat Zeynep Küçük’ün yöneticiliğini yapacağı oturumda mevcut yasaların ve TBMM’ye sunulan yasa tasarısının değerlendirilmesi konu başlığını Av. Nuriye Kadan anlatacak.

 

Kimyasal hadım ve idam tartışmaları, çocuk yaşta akranlar arası ilişkiye hukuki yaklaşım konusunda da Av. Türkay Asma bir konuşma yapacak.

 

Avukat Aşkın Yaşar Topuzoğlu da barolara yansıyan istismar vakaları üzerinden cezalandırma sisteminin değerlendirilmesi ve yapılması gerekenleri anlatacak.

 

 

MEDYAYA DÜŞEN GÖREVLER TARTIŞILACAK

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Tülin Oygür’ün yöneticiliğini yapacağı 3. oturumda ise devlet politikası olarak çocukların korunması ve çocuk hakları başlığı ele alınacak.

 

Çocuğu korumaya ve geliştirmeye yönelik eğitim politikaları Prof. Dr. Dilek Gözütok anlatacak.

 

Çocuk hakları ve demokratik kitle örgütlerine düşen görevleri de Dr. Canan Arıtman ele alacak.

 

Mağdurun ve ailenin rehabilitasyonu için uygulanan sosyal hizmet politikalarının değerlendirilmesi ve yapılması gerekenleri de Sosyal Hizmet Uzmanı Faik Yurtkulu anlatacak. Son oturumda da çocuk istismarının önlenmesinde medyaya düşen görevler tartışılacak.

 

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şule Perinçek’in yöneticiliğini yapacağı oturumun ilk konuşmacısı Türkiye Gazeteciler Sendikası Genel Sekreteri İlkay Akkaya olacak. Akkaya, istismar haberlerinin ele alınış biçimi ve haber dili başlığını anlatacak.

 

Toplumun bilinçlendirilmesi açısından yazılı ve görsel medyanın önemi konusu ise Prof. Dr. İrfan Erdoğan ele alacak.

 

Ulusal Kanal Sunucusu Seda Anık ise sorumlu medya kampanyası hakkında bilgiler verecek.