Öncü Gençlik Yaz Akademisi'ne hazırlanıyor

"Türkiye'yi yönetecek gençliğiz!"

Tarih:

Gençlik, 2023 seçimlerine bir yıldan az süre kala son yaz kampını yaparak yeni sürece hazırlanacak. Öncü Gençlik, partinin yöneticilerinin vereceği eğitimlere katılacak, görevlerini belirleyecek.

 

Her sene düzenlenen Vatan Partisi Öncü Gençlik Geleneksel Yaz Akademisi, 28 Ağustos - 3 Eylül tarihlerinde Çanakkale Geyikli’de yapılacak.

 

Öncü Gençlik Yaz Akademisi'nde Edirne’den Van’a, Sinop’tan Hatay'a ülkemizin dört bir yanından gençler buluşacak. Gençler her işi beraber yapacak, felsefeden ekonomiye, tarihten siyasete söyleşiler, eğitimler ve forumlarla 2023 seçimlerine hazırlanacak. Kampta, başta Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek olmak üzere Vatan Partisi’nin önder kadroları da eğitimler verecek.

 
 

ÖNCÜ GENÇLİK KOLLARI SIVADI


Öncü Gençlik Genel Merkez kadroları bir yandan Yaz Akademisi çalışmaları kapsamında 41 ili ziyaret ederken bir yandan da Çanakkale'de hazırlıklarını sürdürüyor. Yaz Akademisi'nin meyve ve sebze ihtiyacı Öncü Gençlik kadroları tarafından toplanıyor, tarladan taze yetişen mahsuller kamp için el emeği ile hazırlanıyor.

GENÇLER ÇÖZÜM ÜRETİYOR


Türkiye’nin dört bir yanında gerçekleşen çalışmaları anlatan ve gençleri Yaz Akademisi'ne davet eden Öncü Gençlik Genel Başkan Yardımcısı Ata Ogün Kaplan, “Öncü Gençlik Yaz Akademisi bizim için yılın en güzel zamanı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen yüzlerce gençle Türkiye’nin sorunlarını tartışıyor, çözümler üretiyor, Parti programımızı ve tarihini öğreniyor, önümüzdeki dönemde üniversitelerde ve liselerde yapacağımız çalışmaları planlıyoruz.” dedi.

  

Öncü Gençlik İzmir İl Başkan Yardımcısı Betül Kaya: “Düzenlediğimiz yaz akademisinin önemi bu sene daha büyük. Seçim döneminden önceki son yaz akademimizi yapıyoruz. İlk defa oy kullanacak, fikirlerini tartışmak isteyen gençlerle bu yaz akademilerinde teoriyi ve bu teorileri pratikle nasıl buluşturacağımızı öğreniyor, içinde bulunduğumuz sorunlara çözümler geliştiriyoruz.”

 


'ZORLUKLARA HAZIRLANIYORUZ'


Kaplan şöyle devam etti: “Yaz Akademimizde başta Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek, Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı olmak üzere Partimizin liderlerinden aldığımız derslerle yeni döneme hazırlanıyoruz. En önemlisi kendimizi ve kadrolarımızı zorluklara hazırlıyoruz. Türkiye’nin önündeki zorlukları aşacak birikim ve program bir tek Vatan Partisi’nde var. Öncü Gençlik de bu akademilerle o birikimi ve programı geleceğe taşıyor.

 

“Bu yılki Yaz Akademisi, 2023 seçimleri öncesindeki son Yaz Akademisi olması sebebiyle de büyük önem taşıyor. Biz de bu önemin bilinciyle Edirne’den Van’a, Samsun’dan Şırnak’a 81 ilde çalışmalar yürütüyoruz. Arkadaşlarımızla buluşuyor, şehirleri boydan boya Yaz Akademisi afişlerimizle donatıyoruz.

 

 

'ÇIKIŞ YOLU ARAYANLAR BİZE GELİYOR'


“Çalışmalarımıza gençliğin çok yoğun ilgisi var. Her yerden Yaz Akademisine katılım için telefonlar alıyoruz. Ülkemizin içinde bulunduğu sorunlardan çıkış yolu arayan gençler Vatan Partisi’ne koşuyor. Vatan Partisi, Üretim Devrimi programıyla gençliğin umudunu pekiştiriyor.

 

“Tüm genç arkadaşlarımızı Öncü Gençlik Yaz Akademisine davet ediyoruz. Bu akademiye katılan gençler çok yakın zamanda Türkiye’yi yönetecek. Gelin özlemini kurduğumuz Tam Bağımsız Türkiye’yi hep birlikte kuralım, hep birlikte yönetelim.”

TÜRKİYE'Yİ YÖNETECEĞİZ


Öncü Gençlik kadroları, bütün gençleri Türkiye'yi yönetmeye beraber hazırlanmaya davet etti.

 

Öncü Gençlik Genel Merkez Yöneticisi Ata Pelvanoğlu: “Akademimize katılacak isimleri her gördüğümüzde daha da fazla heyecanlanıyoruz. Özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden akademimize yoğun ilgi var. Arkadaşlarımız, Yaz Akademisi'nin konuklarını duydukları zaman hiç düşünmeden katılmak istediklerini söylüyorlar.

 

“Türkiye'nin her yerinde çalışmalarımız sürüyor. Gençlerin olduğu her yeri afişlerimizle donatıyoruz, şehir merkezlerinde masalarımızı açıyoruz. Vatan Partisi'nin ismini duyan, afişimizi gören herkes akademiyi merak ediyor ve katılmak istiyor. Partimizin liderliğiyle buluşacağımız Yaz Akademisi'nde hem öğreneceğiz hem uygulayacağız hem de tartışacağız. Bu akademide Türkiye'yi yönetmeye hazırlanacağız.”

 

 

SORUMLULUK ALMAK HAMURUMUZDA VAR


Öncü Gençlik Ankara İl Sekreteri Taha Küçükuygun: “İçinde bulunduğumuz ekonomik krizi aşacak ve Türkiye’ye yönelen emperyalist namluları bertaraf edecek Türk gençliği olarak Öncü Gençlik Yaz Akademisi'nde buluşuyoruz. Milletleşme, devrimci yaşam, Kemalist Devrim gibi konularda derinleşeceğimiz akademimizde Türkiye’nin sorunlarını, üretim devrimini tartışacağız ve çözüm yollarını üreteceğiz. Sorumluluk almak hamurumuzda var. Biz de Öncü Gençlik Yaz Akademisi’ni Ankara’da duymayan bir genç kalmayana kadar tüm şehri afişlerimizle süslüyor, her bir gence ulaşmaya devam ediyoruz. Yaz Akademimiz ile yüklendiğimiz Türkiye’yi aydınlık yarınlara ulaştırma sorumluluğuna omuz vermeye tüm gençleri davet ediyoruz!”

'TÜRK GENÇLİĞİ ZORLUKLARI EN ÖNDE GÖĞÜSLÜYOR'


Öncü Gençlik İstanbul İl Sekreteri Gökalp Erbaş: “Türkiye'nin çok daha büyük zorluklarla karşılaşacağı döneme doğru ilerliyoruz. Bu zorlukları Türk milletiyle birlikte en önde göğüsleme ve yere çalma sorumluluğu yine Türk gençliğindedir. Öncü Gençlik Yaz Akademisi bu zorlukları yenecek ve Türkiye'yi yöneteceklerin akademisi. Tüm Türkiye'den iktidar olmaya aday yüzlerce genç kadro Vatan Partisi'nin önderleriyle yegane çözüm programını tartışacak. İstanbul'daki çalışmalar hem Türkiye'ye hem de Türk gençliğine yönelik umudumuzu artırıyor. Açtığımız masalar, İstanbul'un çoğu noktasında yürüttüğümüz çalışmalar bizi, Türkiye'yi yönetmeye aday binlerce gençle tanıştırıyor.”

 


'MÜCADELENİN NEFERLERİ BULUŞUYOR'


Öncü Gençlik Eskişehir İl Başkanı Cemre Nilsu Çatakoğlu: “Türkiye büyük bir seçime gidiyor. Toplamda oy kullanacak 18 milyona yakın genç var. Gençlerin oyunun seçiminin sonucunu etkileyeceği bir dönemdeyiz. Sistem partileri gençlerin oyunu havuzlamak için türlü vaatlerde bulunuyorlar. Fakat bunların ne Türk milletinin ne gençliğin özlemleriyle ilgisi yok. Ne de bizlerin sorunlarıyla ilgisi var. Gençliğin üretmek, çalışma, nitelikli ve parasız eğitim talepleri var. Bunları birinci sıraya yazan bir tek Vatan Partisi var. Çünkü Vatan Partisi sistemin dışında sistemi değiştirecek, yeniden kuracak bir parti. Biz de partimizi iktidara taşıyacak gençleriz, öncüleriz. Öncü Gençlik'in 28 yıldır yarattığı devrimci kültür, partimizin yedi ateşten geçmiş tecrübeli kadroları, sınanmış siyasetlerimiz ve tarihimizden gelen mücadele birikimimiz, ülkemizin içinde bulunduğu zorlu süreçleri atlatmamızı ve Üreticilerin Milli Hükümetini kurmamızı sağlayacak. Öncü Gençlik Yaz Akademisi'ne katılacak Türk gençliği, Türkiye'yi yönetecek programın bir parçası, bu mücadelenin bir neferi olacak."

 


'VAN'DA BAMBAŞKA BİR GENÇLİK OLACAK'


Öncü Gençlik Van İl Başkanı Sedat Cavak: "Öncü Gençlik Yaz Akademisi'ne katılacak gençler, hem öğrenecek hem de öğrendiklerini başta Van olmak üzere tüm Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi gençlerine aktaracaklar. Yaz Akademisi için konuştuğumuz, görüştüğümüz herkes çok heyecanlı, işin ucundan tutmak için canla başla çalışıyor.

 

“Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'ten Genel Sekreterimiz Özgür Bursalı'ya, liderlerimizden Ethem Sancak'tan Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek'e kadar pek çok Vatan Partisi önderiyle buluşacağımız Yaz Akademisi dönüşünde, Van'da kendine güvenen ve Türkiye'yi yönetmeye hazır bambaşka bir gençlik olacak. Çözümlerimizi Van’a taşıyacağız. Van’ı üretimin kalesi yapacağız diye bir söz verdik o sözü yerine getirmek için bu akademide yerimizi alacağız.”

 


İŞTE, ÖNCÜ GENÇLİK YAZ AKADEMİSİ'NDE GERÇEKLEŞECEK EĞİTİMLER:


29 Ağustos 2022/Pazartesi:

Vatan Partisi Tarihi – Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık

Bilimsel Sosyalizm ve Bilim – Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Dr. Serhan Bolluk

 

30 Ağustos 2022/Salı:

Türk Devrimi ve Milletleşme – Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Atakan Hatipoğlu

Psikolojik Savaş ve Propaganda – Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan

Söyleşi – Avukat Faik Işık

 

31 Ağustos 2022/Çarşamba:

Devrimci Yaşam ve Felsefe – Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı

Üretim Devrimi Programı – Vatan Partisi Ekonomi Siyasetleri Bürosu Başkanı Hakan Topkurulu

 

1 Eylül 2022/Perşembe:

Vatan Partisi’nin İktidar Stratejisi – Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek

Kemalist Devrimin Felsefesi ve Kaynakları – Vatan Partisi MYK Üyesi Şule Perinçek

Söyleşi – Ethem Sancak

 

2 Eylül 2022/Cuma:

2023 Seçimleri ve Gençlik Siyasetleri – Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay

Kampa katılmak ve detaylı bilgi almak için “0505 828 25 89” telefondan iletişim kurulabileceği duyuruldu.