İşçi Partisi Öncü Gençlik üyeleri ve yurttaşlar, 12 Eylül Pazartesi günü Beyoğlu'ndaki 5. Sahaf Festivali'ne katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu protesto etti.
Öncü Gençlik üyeleri, Davutoğlu'na “Hem basılmamış kitapları toplatıyorsunuz, hem de kitap bakmaya Sahaflara geliyorsunuz. Kitapları yasaklayanların Sahaf Festivali'ne gelmeye ne hakkı var” diyerek tepki gösterdiler.
"Davutoğlu evine, Amerika'ya", "Suriye kardeştir, AKP kalleştir" sloganları ile AKP’nin Amerikancı dış politikası protesto edildi. Öncü Gençlik üyelerinin protestosuna, çevredeki halk da destek verdi.
Öncü Gençlik üyeleri, protesto sırasında, festivalin karşısında yer alan İşçi Partisi İstanbul İl Başkanlığı binasından da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafının yer aldığı "Yıkılacaksın Faşist" yazılı bir pankart sarkıttı. Öncü Gençlik üyeleri, camlara çıkarak "Kahrolsun AKP diktatörlüğü" sloganları attı.