Niğde'de teröre karşı örnek birliktelik

Vatan Partisi, AK Parti ve MHP'den Niğde'de teröre karşı örnek birliktelik: HDP kapatılsın

Niğde’nin Ulukışla ilçesinde Vatan Partisi, Belediye Başkanı Ali Uğurlu, Ak Parti, MHP, Jandarma Komutanı ve Emniyet Müdürü'nün katılımıyla Gara şehitleri anıldı. Üç partinin ortak hazırladığı, 37 köyün muhtarının ve meslek odalarının da imzaladığı metin okundu.

 

Diyarbakır annelerine selam gönderilen, PKK ile mücadelenin insanlık mücadelesi olduğu vurgulanan metinde, “PKK’nın temsilcisi HDP’yi milletimiz sırtında taşımayacaktır” denildi.

 

Dün Niğde’nin Ulukışla ilçesi belediye meydanında bir ilk yaşandı. Vatan Partisi, Ak Parti ve MHP ile belediye başkanı, ilçe jandarma Komutanı, emniyet Müdürü, birlikte Gara şehitlerini andılar, bölücü terör örgütü PKK’yı ve siyasi uzantısı HDP’yi lanetlediler. Üç partinin ortaklaşa hazırladığı metne’  Ulukışla’nın 37 köyünün muhtarları, meslek odaları da imza attı. Metni kim okuyacak, kimin adamı konuşacak çatışması da yaşanmadı. Herkesin derdi de hedefi de ortaktı: vatanın bütünlüğü, şehitlerin saygıyla anılması!

 

 

TÖREN DİSİPLİNİ


Tören şehitler için saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başladı. Belediye, ses düzenini yerleştirmiş, bayraklar dağıtmıştı bile. Ortak Metin okundu, mücadele için rota belirlendi. Duyuruyu belediye Görevlisi genç bir kadın okudu. Törenden sonra jandarma Komutanı ve emniyet Müdürü, üç siyasi partinin başkanları ve belediye Başkanı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

 

NASIL GELİŞTİ


Vatan Partisi, yurt çapında sürdürdüğü Gara şehitlerini anma etkinlikleri için meclisteki partileri ziyaret etti, birlikte anma etkinliği yapalım, teklifini sundu.

 

Ak parti ve MHP olumlu oy verdi, CHP düşünelim dedi, İyi Parti yanıt bile vermedi. Ortak heyet, ortak bir metin hazırlayarak işe koyuldular. Belediye Başkanı Ali Uğurlu’nun da katılımıyla dünkü ortak eylem yapıldı. İşte okunan metin:

 

 

Kıymetli Ulukışlalılar ve basın mensupları

 

Açıklamamıza Pençe-Kartal 2 operasyonunda şehit düşen Kahraman askerlerimizi ve terör örgütü PKK tarafından haince katledilen 13 vatandaşımızı anarak başlıyoruz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, aileleri başta olmak üzere bütün milletimize başsağlığı diliyoruz.

 

Bu alçak katliam, Amerika’nın kontrolündeki PKK’nın insanlık dışı ve kirli yüzünü bir kez daha tüm dünyaya göstermiştir. Kahraman ordumuzun PKK terör örgütüyle mücadelesi, aynı zamanda insanlık mücadelesidir.

 

Emperyalizme ve onun taşeronlarına karşı verdiğimiz vatan savaşında son dönemde özellikle PKK terör örgütüne büyük darbeler vurulmuştur. Artık içeride lojistik destek bulamayan ve eylem yapamaz hale gelen bu hain örgüt, sınırlarımız ötesinde de kıskaca alınmıştır. Köşeye sıkışan PKK ve Meclis’teki temsilcileri, böyle insanlık dışı haince yöntemlere başvurarak ve destekleyerek asla kurtulamayacaktır. Ağababaları Amerika artık dünyada inişe geçmiştir. Taşeronları da kaybetmeye mahkumdur.

 

Ülkemiz, 40 yılı aşkın süredir emperyalist güçlerin desteklediği, ABD’nin “kara gücüm” dediği PKK terör örgütüne karşı Vatan savaşı vermektedir. Bu savaş, hainlerin kökü kuruyana kadar aralıksız sürdürülecektir. Hiçbir zaman emperyalist planlara ve onun besleme örgütlerine boyun eğmemiş TÜRK MİLLETİYİZ.

 

PKK’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altındaki temsilcisi HDP’yi milletimiz artık sırtında taşımayacaktır. Terörle yalnız dağda değil, topyekun mücadele kaçınılmazdır. Terör örgütleri ile mücadelemizi, yalnızca güvenlik güçlerimizin sırtına yıkamayız, milletçe hep birlikte sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz. Buradan, 539 gündür HDP il binası önünde evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerimizi de selamlıyoruz. Sonuna kadar yanlarındayız. Bilinmelidir ki, burada temsilcileri bulunan siyasi partiler ve yüce Türk milleti, kahramanca gece gündüz mücadele eden şanlı Ordumuzun ve güvenlik güçlerimizin sonuna kadar arkasındayız. Allah ayaklarına taş değdirmesin.

 

 

Katılan ve destekleyenler:

 

Ulukışla Belediye Başkanı, Vatan Partisi İlçe Başkanlığı, Ak Parti İlçe Başkanlığı, MHP İlçe Başkanlığı, Ulukışla Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği, Şoförler Odası, Esnaf Odaları Başkanlığı, Ziraat Odası Başkanlığı, Köy Muhtarları Derneği ve Ulukışla ilçeye bağlı Köy Muhtarları