Mutlu, İzmirlilere Ege FM’den projelerini anlattı

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Rifat Mutlu, Ege FM’de Seçime Doğru programına konuk oldu

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Dr. Rifat Mutlu, Ege FM’e konuk oldu. Seçime Doğru programında sorulan soruları cevaplayan Mutlu, İzmir’de gerçekleştirmek istediği projelerden bahsetti.

'ÇOCUKLARIMIZI KURTARMAMIZ LAZIM'

Partimizin İzmir’e yönelik insan odaklı projeleri olduğunu söyleyen Mutlu, “Şu anda İzmir, 4 buçuk milyonluk kent, nüfusun ise yaklaşık 1 milyonu çocuk. Sokakta çok fazla çocuk görüyoruz, bunlar ikiye ayrılıyor aileleriyle ilişkisi az olan, sabahları dışarda satış yapan çocuklar ve sokak çocukları. Çocuklarımıza eğilmemiz gerekiyor, bu çocuklarımızı kurtarmamız lazım. İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Eşrefpaşa Hastanesi’nde madde bağımlısı çocuklar için tedavi merkezi açacağız. Daha sonra rehabilitasyon programlarıyla onları sosyalleştirmek istiyoruz. Diğerleri de satış yapan çocuklar, onlar çok büyük risk altında. Onlar için mahallelerimizde Çocuk Sosyal Destek Merkezi kuracağız. Aile bütünlüğü için onlara maddi destek vereceğiz.

 

 

'ENGELLİ VATANDAŞLARIMIZA MUTLU BİR İZMİR SUNACAĞIZ'

 

İzmir’de 400 bini aşkın engelli olduğunu söyleyen Mutlu, “Engellilerimiz sokağa çıkamıyor, sosyal yaşama katılamıyor. Büyükşehir Belediyesi’nde Engelli Daire Başkanlığı kuracağız ve Engelli Meclisi’ni toplayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanı bu meclisteki toplantılara katılacak. İzmir’de engellilere yönelik önemli imar düzensizlikleri var. Yerleşim yerlerine rampa konuluyor ama kullanılır gibi değil Büyükşehir Belediyesi’nde engelli temsilcilerini bulundurarak onlara mutlu bir İzmir sunacağız. Bunlar Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken görevler” dedi.

 


'İZMİR'İ GENÇLERLE BERABER YÖNETECEĞİZ'

 

Üniversite öğrencilerinin yaşam standartlarının daha yüksek olması gerektiğini söyleyen Mutlu, “İzmir’de 180 bin üniversite öğrencimiz var. Bu sayının çok altında bir yurt imkanı sunuluyor. Öğrencilerimiz için yurt sorununu çözeceğiz. Üç tane gençlik kampüsü oluşturacağız, bu kampüsler Buca, Bornova ve Çiğli’de olacak. Bu kampüslerimizde yurtlar, yemekhaneler ve sosyal alanlar olacak. Burada öğrencilerimiz çalışacak. Kampüslerde beslenmeyi ücretsiz bir şekilde sağlayacağız. Gençlerimiz bir etkinlik yapmak için bir kişiyi davet ediyorlar ama salon bulamıyorlar bunun için bu salonlar da onlara ücretsiz tahsis edilecek. Yine bir Gençlik Meclisi oluşturacağız ve gençlerle nasıl ‘genç bir İzmir’ oluşturacağız diye konuşacağız. Yine gençlerimize yönelik olarak İzmir, dünyanın en önemli tarihi yerlerinden birisi. Öğrencilerimiz buralardan tam anlamıyla yararlanamıyor. Öğrencilerimizin bütçesine göre ulaşım ücreti de giriş ücreti de yüksek. Öğrencilerimiz için bu alanlara ücretsiz ulaşım ve ücretsiz girişi sağlayacağız. Onlar eşliğinde bir rehber de olacak. Bunu da yine Gençlik Meclisi’nde tartışacağız gençlerle beraber İzmir’i yöneteceğiz” diyerek gençlerle beraber yönetilecek bir Büyükşehir projesi çizdiğini açıkladı.

 

 

'İZMİR'İ ÜRETİCİ KENTİ YAPATACAĞIZ'

 

İzmir’in tarım kenti olduğunu söyleyen Mutlu, “Dünyada alternatifi olmayan tek madde su. İzmir su fakiri bir il. Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu altında olan şebekelerde yüzde 30 su kaybı var. Bu kaybı vatandaşlardan almak son derece yanlış. Bizim yönetimimizde su ticari bir meta olmayacak. Büyükşehir Belediyesi, tüm şebekeleri yenileyecek. Şuna dikkat edeceğiz, İzmir deprem bölgesi bundan dolayı su tesisatları zarar görüyor. Bizler su tesisatlarını depreme dayanıklı hale getireceğiz. Bu bağlamda suyumuzun içme suyu haline gelmesini sağlayacağız. Su kaynakları ve özel şirketlere kesinlikle izin vermeyeceğiz. Su ticari bir ürün olmayacak. İzmir, Türkiye’nin tarım şehirlerinden biri. İzmir’de 67 bin traktör var, bu traktörlerin onda biri ya kullanılıyor ya kullanılmıyor. Tarım sektörümüzde 1980’den beri ciddi bir kriz var. Çiftçi ailelerimiz dağıldı, bu tarıma büyük darbedir. Tarımsal alanlarda verilen suyu ücretsiz yapacağız” dedi. Üreticilere destek vereceğini ve Vatan Partisi’nin sloganının da “Rant Değil, Üretim Ekonomisi” olduğunu vurgulayan Mutlu, “İzmir’i üretici kenti yapacağımıza söz veriyoruz” dedi.

Programın sonunda İzmirlilere seslenen Mutlu, “İzmir’in çocuğuyla, yaşlısıyla, genciyle, kadınıyla ve erkeğiyle daha mutlu yaşayabilecekleri bir İzmir sunuyorum ve onlardan destek bekliyorum” dedi ve Mutlu İzmir için İzmirlilerle birlikte hep beraber iş başında olacaklarını vurguladı.