Mustafa Kemal'in askerlerinden Perinçek'e imza çağrısı

Kumpas davalarda FETÖ'nün hedef aldığı komutanlar ve aydınlardan Doğu Perinçek'in cumhurbaşkanı adaylığı için destek çağrısı geldi

Tarih:

Alo İmza Hattı:

0549 371 00 25

0541 307 77 72

0542 820 32 02

0549 438 20 01 (İstanbul)

Tüm vatandaşları ilçe seçim kurullarına giderek imza vermeye çağıran yurtseverler, Silivri duvarları nasıl yıkıldıysa, 100 bin imza engelinin de öyle yıkılacağını söyledi.

 

Balyoz davasından yargılanan emekli Tümamiral Yasin Türker şunları kaydetti:

 

“Fırsat ve imkan verilmezse eşitlik sadece lafta kalır. Cumhurbaşkanı adayı gösterebilme hakkı seçime katılma yeterliliği olan tüm partilere tanınmalıydı. Ama Gül'lü seçim ihtimali buna engel oldu. O zaman görev vatandaşın. Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu aday oldular. Bu imkan Doğu Perinçek'e de verilmeli. 33 ay kendi vatanında esir iken, Silivri de hukuk eliyle işkence yapılırken, soğuk sabahlarda bizi vatanseverler karşıladı ve uğurladı. Cezaevlerine onlar geldi. Unutamam ve haklarını ödeyemem. Vefa ve demokrasi için Perinçek'e bir imza...”

'İMZA VERECEĞİZ'

 

Ergenekon ve Balyoz kumpasları sürecinde tepki olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığından istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek, sosyal medyada hesabından yaptığı açıklamada CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi'nin cumhurbaşkanı adaylarının kesinleşmesine dikkat çekerek, “Ben ve eşim en kısa sürede İlçe seçim kuruluna gidip son aday Sayın Doğu Perinçek'in de bu yarışa katılması için imza vereceğiz. Demokrasi adına herkesin bu yarışa katılması gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Kendisinin de ilçe seçim kuruluna giderek imza verdiğini belirten Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz, "Ben de seçim kurulunda imza verdim. Herkes aday olabilsin, baraja takılmasın diye. Herkesi de imza vermeye çağırıyorum" diye konuştu.

Kumpas şehidi Deniz Yarbay Ali Tatar'ın ağabeyi Ahmet Tatar da adaylara imza vermenin demokratik bir görev olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Aklı başında herkes de bu yönde tavır alıyor. Keşke bütün partilerin içinde olduğu bir ittifak oluşturulsaydı da bu baraj sorunu da çözülseydi. Bu konuyu Türk insanı bir şekilde çözecek. Ben de eşimle, arkadaşlarla birlikte ilçe seçim kuruluna gidip gerekeni yapacağım."

DEMOKRASİ İÇİN

 

Kendisinin de imza vereceğini belirten Emekli Tümamiral Semih Çetin şöyle konuştu: "İmza ihtiyacı olanların hepsine birden vatandaşlarımızı imza vermeye çağırıyorum. Ben de son gün imza atacağım. Seçime katılmayı arzu eden, kamuoyundan destek gören mesela Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek var. Bence onun da seçime katılıp diğer adaylarla birlikte yarışması demokrasimizin gelişmesi açısından çok önemli."

Emekli Hava Pilot Binbaşı Ertaç Uzgur da Facebook hesabından imza dilekçesini paylaşarak “Rica etsem ilçe seçim kurulunuza gidip 2 dakikayı aşmayan bir işlem sonucunda Doğu Perinçek'in de cumhurbaşkanı adayı olmasına katkıda bulunur musunuz” diye yazdı.

 

 

'DEMOKASİ VARSA İMZA VERİLMELİ'

 

TESUD Başkanı Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş: Sayın Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu 100 bin imzayı aştı. Sayın Perinçek de bu engeli aşarak cumhurbaşkanı adayı olmalıdır. Eğer ülkede demokrasi varsa vatandaşlar ilçe seçim kurullarına giderek 100 bin imza toplayacak adaylara imza vermelidir. Biz ailecek görevimizi yerine getirdik. 9 Mayıs saat 20’ye kadar yurttaşlar seçim kurullarına gitmelidir.

‘PERİNÇEK DE BU ENGELİ AŞMALI’

 

CHP Milletvekili emekli Albay Dursun Çiçek: Demokratik yarış için 100 bin imza toplaması gereken adaylar desteklenmelidir. Partimiz 100 bin imza toplaması gereken adaylar için ilçe seçim kurullarına gidilmesi yönünde çağrılarda bulundu. Sayın Meral Akşener ve Sayın Temel Karamollaoğlu 100 bin imzayı aşarak aday olacaklar. Sayın Perinçek de bu engeli kısa sürede aşmalıdır. Ben de Cumhuriyet aydınlarını aynı şekilde davranmaya ve cumhurbaşkanı adaylarına imza vermeye davet ediyorum. Biz ailecek görevimizi yerine getirdik.

Eski Harp Akademileri Komutanı emekli Orgeneral Necati Özgen Cumhurbaşkanlığı adaylığı engelinin kaldırılması için seçmenleri ilçe seçim kurullarına giderek imza vermeye çağırdı.

 

Necati Özgen Aydınlık’a yaptığı açıklamada cumhurbaşkanı adaylığı için birçok engel çıkarıldığını belirterek şöyle konuştu: “Türkiye kritik bir dönemden geçiyor. Demokrasiye inanan Türk Milleti cumhurbaşkanı adaylarına konan engelleri kendisi kaldırmalıdır. Bunun için ilçe seçim kurullarına giderek imza vermelidir. Bu, Türkiye’nin geleceği için, demokrasi için, laiklik için gereklidir. Vatandaşlık görevidir.”