Mustafa İlker Yücel: "Türkiye bu süreçten birleşerek çıkacak"

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayımız Mustafa İlker Yücel seçim çalışmalarına dün Avcılar'da devam etti.

Tarih:

Yücel, ilk olarak Avcılar Gazi Evi'nde Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar şubesi üyelerini ziyaret etti. Gazilerin Türkiye ve Türk Milleti için önemini vurgulayan Yücel, "Mehmetçiğimiz Türkiye'nin direnç noktalarıdır, kolonlarıdır" dedi. Vatan Partisi'nin sözde çözüm sürecinde TBMM'de açılıma meydan okuduğunu hatırlatan Yücel, "Bugün hendekler kapatıldı PKK eziliyor. Mehmetçik aslanlar gibi savaştı, savaşmaya devam ediyor. Kürtlerimiz de bu süreçte birlikten yana tavır aldı. Teröre karşı üreten ve birleşen Türkiye diyoruz" ifadesini kullandı.

 

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Avcılar şubesi Başkanı Kıbrıs Gazisi Nurettin Ağaoğlu, konuşmasında birlikten ve kenetlenmekten bahsetti. Türkiye'nin, başını ABD ve İsrail'in çektiği Doğu Akdeniz ve Ege'de işgal edilme çabalarında Kıbrıs'ın önemine değinen Ağaoğlu, Kıbrıs Barış Harekatı'nda yaşadıklarını anlattı.

 

 

VATANDAŞTAN İMAMOĞLU'NA DEMİRTAŞ TEPKİSİ

 

Yücel'in ikinci durağı Avcılar Haber Merkezi oldu. Yücel burada Avcılar Haber Merkezi Onursal Başkanı Tamer Özer ve Yayın Danışma Kurulu Başkanı Mehmet Can Arvas’la bir araya geldi. Görüşmede İBB seçimleri ve Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve politik konuları konuşuldu.

 

Avcılar Merkez'de esnaf ziyaretleri yapan Yücel, partinin seçim masasını da ziyaret etti. Yücel burada, vatandaşların talep ve önerilerini dinledi, partiye yeni üye olan Adem Aras'a parti rozetini taktı.

 

Yücel, Vatan Partisi masasına gelen Ak Partili bir vatandaşla sohbet etti. Yücel’in vatanseverliğinden övgüyle söz eden Ak Partili vatandaş, CHP İBB Adayı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi. İmamoğlu’nun Eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş güzellemelerini hatırlatan vatandaş şöyle konuştu: "İmamoğlu ‘Demirtaş'ın çizgisini beğeniyorum’ dedi. Demirtaş Apo'nun heykelini dikmek istiyor. Bu siyasetini de beğeniyor mu? Heykelin açılışına katılacak mı? Heykelin nereye dikilmesini öneriyor?"

 

 

EV ZİYARETİNDE BİRLİK VURGUSU

 

Yücel, Avcılar'da son olarak bir ev ziyaretinde bulundu. Ak Partili ve CHP'li bir grup vatandaşla bir araya gelen Yücel, İstanbul'un sorunlarına yönelik çözümlerini aktardı. Belediyelerin şirketleştirildiğini vurgulayan Yücel, rant peşinde koşmayan Vatan Partisi'nin güçlendirilmesi gerektiğini belirtti. Yücel burada birlik vurgusu da yaptı. Ak Parti'nin Türkiye'nin sorunlarını tek başına çözemediğini, MHP ile yönetimi paylaştığını belirten Yücel, 19 Mayıs 1919'un 100.yılında Samsun'da liderlerin çektirdiği birlik fotoğrafına değinerek şöyle konuştu: "Türkiye koalisyon dönemine girdi. Önümüzdeki dönem CHP'nin de içinde olmadığı yönetim eksik kalır. Türkiye'nin içinde bulunduğu zorlu süreçten, dolaraın egemenliğinden birleşerek, Türk milletinin ittifakını kurarak çıkabiliriz."