Muharrem Coşkun: Akit Tv olarak Perinçek'in milli duruşunun yanındayız

Akit TV Ana Haber Sunucusu Muharrem Coşkun, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'i konuk etti

Tarih:

Coşkun, program sırasında 'Sayın Perinçek ve Vatan Partisi'ni FETÖ ile aynı kefeye koyan hezeyanları olmuştu. Bizim ekranlarımızda da söylenen bu sözlerin hakikatle ilgisi yok' dedi.

 

Akit TV Ana Haber Sunucusu Muharrem Coşkun, Doğu Perinçek ve Vatan Partisi'nin milli bir duruşa sahip olduğunu, aksi yöndeki bazı hezeyanların ise gerçekle ilgisi bulunmadığını söyledi. Kendi televizyonlarında da buna benzer söylemler olduğunu hatırlatan Coşkun, şunları kaydetti:

 

"Milli bir duruş sergileyen isimlerden birisi Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek. Bizimle aynı düşünmeyebilir. Hele hele Doğu Perinçek, 15 Temmuz gecesi ilk çıkışı yaptı. Saat 9-10 gibi 'Bu darbe Amerikancı darbedir. Biz buna karşı duracağız" dedi. Bakın bugünlerde Diyanet'e karşı bir saldırı var, emperyalizm merkezli bir eşcinsellik oyunu var. Buna karşı da yerli ve milli bir duruş sergiliyor. Zaman zaman bazı ekranlarda Perinçek veya Vatan Partisi'ni FETÖ gibi terör örgütüyle aynı kefeye koyana hezeyanlar olmuştu. Bizim ekranımızda da olsa başka ekranlarda da söylense bu sözlerin ne bir gerçekliği olabilir ne de hakikatle alakası olabilir. Vatan Partisi ve Doğu Perinçek'in milli duruşunun her zaman yanında olduk."

'VATAN PARTİSİ'NİN TUTUMU SAMİMİ'


Akit Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu da bir gece önceki programda, "30 yıl önce Doğu Perinçek Apo'ya gül uzattı diye Perinçek'e karşı olursanız, bugün PKK ile, LGBT ile yanyana gelmiş olursunuz" ifadelerini kullandı. Aydınlıkçıların, PKK'ya karşı tutumlarında samimi olduklarını ifade eden Karahasanoğlu, Vatan Partisi'nin doğru tavırda olduğunu söyledi.