Milliyetçilerin yeri Vatan Partisi

Iğdır İl Genel Meclisi seçimleri öncesi 1. sıra adayı Ümit Sarak, Aydınlık Gazetesine konuştu.

Tarih:

Iğdır’da 4 Haziran’da yapılacak İl Genel Meclisi seçimlerinde, Tuzluca’dan 1. sıra adayı Ümit Sarak, Ülkü Ocakları’nın Iğdır’daki kurucu başkanı. Sarak, 1986’da Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde doğmuş. İlkokul ve Ortaöğretimini Tuzluca’da okumuş, daha sonra Iğdır Kafkas Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirmiş. Siyasete Ülkü Ocakları’nda başlamış, Vatan Partisi’ne katılana kadar MHP’de siyaset yapmış. Ümit Sarak ile Iğdır seçimlerini ve tercihini Aydınlık'a anlattı.

 

 

YA AŞİRETLERİN HDP’Sİ YA AZERİLERİN MHP’Sİ

 

| MHP’den neden ayrıldınız?

 

Biliyorsunuz Sinan Ogan Iğdırlı. Sinan Oğan’ın MHP’den atılması beni tedirgin eden ilk netice oldu. Ayrıca MHP’nin 7 Haziran seçimlerinde 80’in üzerinde milletvekili çıkarmasına rağmen erken seçim istemesi de bir başka etken. Bahçeli’nin bu gibi adımları bize “Bahçeli gidinceye kadar bize yer yok” diye düşündürdü. Referandumdaki tutumu benim için son nokta oldu. İşte bu nedenlerden dolayı MHP’den ayrıldık ve Tuzluca Ülkü ocaklarını da kapattık.

 

 

ERMENİ MESELESİNDE ÇOK HASSASIZ

 

| Neden Vatan Partisi’ni tercih ettiniz?

 

Biz Ermeni meselesinde çok hassas bir milletiz. Doğu Perinçek’in Ermeni Soykırımı yalanını bitirmesi çok önemli bir mesele bizim için. Perinçek’in bü mücadelesinde başarıya ulaşması beni Perinçek ve Vatan Partisi konusunda araştırmaya itti. Ve bu araştırmalarımın sonucunda, Doğu Perinçek’in bize tanıtıldığı gibi olmadığını, gerçek bir Atatürkçü ve vatanperver olduğunu gördük. Benim düşüncelerimi ifade ettiğini, bir vatan sevdalısı olduğunu görünce Vatan Partisi’nde ülkem için mücadele etmeye karar verdim ve üye oldum. Ben bir Mustafa Kemal askeriyim ve yerim de Vatan Partisi artık.

 

 

TUZLUCA HALKI ATATÜRK’E BAĞLIDIR

 

|Tuzluca’da 1. sıra adaysınız, hedefiniz nedir?

 

Hedefimiz Vatan Partisi’ni Iğdır’da birinci parti yapmak. Bizim Tuzluca halkı gerçek vatan sevdalısı bir halktır. Atatürk ve ilkelerine bağlı bir halktır. Hiçbir zaman adaletsizliğe boyun eğmemiştir ve bundan sonra da boyun eğmeyecektir.

 

 

MHP AKP’nin arka bahçesi

 

“MHP’nin AKP’nin arka bahçesi olduğu ortada. MHP’ye oy vermek ve orada siyaset yapmak, AKP’ye oy vermek ve AKP’de siyaset yapmak demektir. Peki AKP nedir? AKP kirlenmiş bir partidir ve bu saatten sonra AKP ve MHP’de siyaset yapmak kirlenmektir. Dolayısı ile bu gün Atatürk’ün 1920’lerdeki halkçı politikasını savunan tek parti Vatan Partisi’dir ve siyaset yapılacaksa Vatan Partisi’nde yapılmalıdır.”