"Madımak ve Başbağlar’ı ABD planladı, uyguladı"

Başbağlar şehitlerimiz devlet erkanı ve Parti heyetimizin katılımıyla anıldı.

Tarih:

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde 5 Temmuz 1993 tarihinde meydana gelen terör saldırısında şehit olan 33 vatandaş, düzenlenen törenle anıldı.

 

Başbağlar köyü Kültürevi önünde düzenlenen törene Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş, AKP Erzincan Milletvekili Sabahattin Karakelle, Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Arif Doğan, Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, Kemaliye Belediye Başkanı Mustafa Haznedar ve Jandarma Bölge Komutanı Güray Alpar ve Başbağlar Köyü Muhtarı Ali Akarpınar ile ellerinde Türk bayraklarıyla bine yakın vatandaş katıldı. CHP’nin İl Başkanı düzeyinde katıldığı törene MHP’den katılım olmaması dikkat çekti. Vatan Partisi Öncü Kadın yöneticileri de heyetteki yerini aldı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de mesajlarını iletti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik konuşmalarla devam etti.

 

 

Madımak ve Başbağlar’ı ABD planladı, uyguladı

 

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi Arif Doğan PKK’nın Başbağlar’da yaptığı "5 Temmuz katliamı ve Sivas’ta 2 Temmuz’da yapılan katliamlarla sebebi ve sonucu ne olursa olsun ikiz katliamlardır” diyerek başladığı konuşmasında şöyle devam etti: “Bugün daha iyi anlaşılıyor bu katliamlar ABD kontrolünde sevk ve idare edilen planlardır. Örgütler bahane sözler değişiktir. Yıllarca özellikle 1993’te etnik ve mezhep çatışmaları planlayan ve faili meşhul cinayetleri işleyen bugün bir kez daha anlaşılıyor ABD gladyosudur. Terör böyle bir şeydir, insanlığı yoktur, vicdanı yoktur, ahlakı yoktur, sadece verdikleri ve aldıkları talimatı vahşice uygularlar. Bugün aynı zihniyet Ortadoğu coğrafyasında BOP planı çerçevesinde yürütülmektedir. Başbağlar katliamındaki taşeron terör örgütü PKK’yı kullanan ABD artık açıktan Suriye ve Irak’ta benim karagücüm demekte ve her türlü siyasi askeri ve ekonomik yardımları açıktan yapmaktadır. Yani PKK’ya tam destek vermektedir. 2 Temmuz’da Sivas’ta 5 Temmuz’da Başbağlar’da Amerikancı Gladyo tarafından koordine edilen terör örgütlerinin yaptıkları katliamları lanetliyoruz. 24 yıl önce burada katledilen sevgili canlarımızın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz.”