Levent Kırca mezarı başında anıldı

Parti üyemiz, devrimci sanatçı Levent Kırca aramızdan ayrılışının ikinci yılında mezarı başında anıldı.

Tarih:

Silivri duvarlarını vatanseverlerle omuz omuza yıkan usta sanatçı Levent Kırca, aramızdan ayrılışının 2’nci yılında mezarı başında anıldı.

 

Yakalandığı karaciğer kanseri nedeniyle hayatını kaybeden Vatan Partisi MYK üyesi, sanatçı Levent Kırca’nın Zincirlikuyu’da bulunan mezarının başında dün anma töreni yapıldı. Törene, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Vatan Partisi, sanat camiasından isimler ve sevenleri katıldı. Olacak O Kadar programında yaptığı hicivler, çektiği filmler ve Atatürk sevgisiyle Kırca, Türk halkının gönlüne taht kurmuştu.

 

 

‘YERİNE GETİRECEĞİZ’

 

Törende konuşan TGB Genel Başkanı Cem Dikmen, Kırca’nın gençlere görevler bıraktığını söyleyerek şöyle konuştu: “Kırca, sadece sanatçılığıyla değil aydın kimliğiyle, örgütlü mücadelesiyle öne çıktı. Onu üzüntüyle değil çoşku ile anmamız gerekir. O milyon dolarlar kazanmak değil, milyonlarca insanın kalbini kazanmayı hedefledi. Giderken bize çok önemli görevler bıraktı. Şu anda da mücadele saflarında bizimle. Bıraktığı görevleri yerine getireceğiz.” Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Erkan Önsel ise konuşmasında, “Türkiye’nin bulunduğu süreçte, Kırca’nın iradesi ve sağlamlığına ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

 

 

‘MÜCADELEDE HEP O VARDI’

 

Ulusal Kanal Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Türkkan ise, Levent Kırca’nın Silivri duvarlarını yıkarken, Ankara’da Cumhuriyet mitinglerinde, Gezi Parkı’nda vatanseverlerle mücadele ettiğini hatırlatarak “Yaşamının her karesini Türk halkı için adadı. Ulusal Kanal’ın en zor zamanlarında o vardı. Bırakın elini taşın altına koymayı bütün bedenini taşın altına koydu” dedi.