'Krizin faturası işçiye, dar gelirli emekçiye kesilemez'

Düzce Belediye Başkan Adayımız Fethi Sönmez bir yandan saha çalışmasını yürütürken,diğer yandan kurum ziyaretlerini de sürdürüyor.

Tarih:

Düzce Belediye Başkan Adayımız Fethi Sönmez bir yandan saha çalışmasını yürütürken,diğer yandan kurum ziyaretlerini de sürdürüyor.Düzce Türk-İş Temsilcisi Petrol İş sendikasını ziyaret eden Sönmez ve meclis adayları,hem sorunları dinledi hem de çözüm önerilerini açıkladı.

 

Ziyarette Türk-İş il temsilcisi ve Petrol-İş şube başkanı Muzaffer Işık, başkan yardımcısı İbrahim Çelik,Kristal-İş temsilcisi Kayhan Akpınar ve fabrika temsilcileri işçiler yer aldı.

 

Görüşmede ekonomik krizin etkileri,sendikalaşma önünde yaratılan engeller,işçi çıkarılmaları konuları ele alındı.

 

Sönmez konuşmasında ‘’Biz parti olarak hep üretimi savunduk.Üreten Türkiye temel sloganımız.Şimdi de ‘Rant Değil Üretim İçin,Üreten Belediye’ diyoruz. Peki kim üretir, kimle üretim yapacağız.Elbette işçilerle,çalışanlarla üreteceğiz.Türkiye yıllardır üreterek değil, borç bularak; borcu borçla kapatarak ekonomiyi sürdürmeye çalıştı. Şimdi belediyeler de,ülke de borç batağında debeleniyor. Krizin faturası işçiye,dar gelirli emekçiye kesilemez. Her kesim ekonomik durumuna göre yükü paylaşmalı. Fabrikalar çalışmalı, tarlalar ekilmeli. Bu krizden ders çıkararak bu rant sistemine son vermeliyiz.Türkiye bir üretim seferberliği ile bu krizi aşabilir. Fabrika kapatarak,işçiyi işten atarak çıkış yolu yoktur. Bunun için Ankara'ya bir Milli Hükümet, Düzce’de de üreten bir belediye gereklidir. Cephede canını ortaya koyan Mehmetçik gibi fedakar,temiz ve şeffaf bir belediye gerekli. Bu ancak bizle, Vatan Partisi ile olur.Size gürültü patırtıyla sunulan partiler aynı sistem ve programın partileridir. Hepsi içi boş fındıktır.Bunlara verilen oylarla çözüm yoktur.Oylarınızı ziyan etmeyin.’’dedi.