'Kriz yüzünden toprağa tohum atamaz olduk'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım ve Antakya Belediye Başkan Adayı Mehmet Çokluk, seçim çalışmalarını sürdürüyor

Tarih:

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Yunus Özgür Yıldırım ve Antakya Belediye Başkan Adayımız Mehmet Çokluk, çalışmalarını tarım alanlarında çiftçilik yapan Küçük Dalyan bölgesinde sürdürdüler. 


Yıldırım ve Çokluk, çiftçilerin sorunlarının çözümü noktasında Vatan Partisine destek verdikleri ve belediye başkanlıklarını kazanmaları halinde çiftçinin yeniden milletin efendisi yapacaklarını söylediler. 


Büyükşehir adayı ve Antakya adayları, tarım ürünlerini üretenlere emeklerinin karşılığının verileceğini, tüketiciye uygun fiyatlarla ürünlerin ulaşması için kamu eliyle ve kooperatifler aracılığıyla iyi işleyen bir pazarlama sistemi kuracaklarını ifade ettiler. 
Vatan Partisi adaylarına çiftçiler ve esnaf sorunlarını şöyle anlattılar: 


Bize göre her şey bitmiş, işimiz yok, gücümüz yok, sabahtan akşama kadar evin duvarı dibinde oturuyoruz. Bizim işimizi yoluna koyacak, bizi kim kalkındıracak ise onu başımıza getirsin.  


Emeklilere yüz lira zam verdiler. Bu asgari ücretin altında zaten, ayın 15 geldiğinde cebimizde para kalmıyor. Hadi biz iki kişiyiz, ya aileleri olanlar, ya ev kirası olanlar nasıl geçinecekler. Biz kötüye gidiyoruz. Biz bunu bilir, bunu söyleriz. 
Bizler daha önce tek başıma 12 çocuk beslemiş ve büyütmüşsüz. Bunları ev sahibi yaptık. Şimdi bu şartlarda kim besleyebilir? Şimdikiler iki çocuk yapmışlar, korkularından üç çocuk yapamıyorlar. 


Bu hükümet 17 yıldır iktidardadır, çiftçilere olmadık hakaretler ettiler. Ben amik ovasının çocuğuyum, mazot, gübre, ilaç fiyatları uçtu. Bir dönüm yer ekiyoruz, masrafı 3 milyar, topluyor ürününü 4 milyar ediyor, bizden daha aşağısına alıyorlar. Biz suçu kendimizde görüyoruz. Madem yönetemiyorlar, düşüreceksin. Seçtin, getirdin, olmadımı, seçimlerde düşür gitsin, ülkeyi adam gibi yöneten gelsin. Adam “oyunu ver cennete götüreceğim” diyor, hangi kitapta, hangi dinde var söylermisiniz. Nasıl getirildi ise öylede indirilmelidir. Oyunu kullanmayacak olanlar büyük yanlış içindeler. Biz bu düzeni nasıl değiştireceğiz, biz nasıl yoksulluğu yeneceğiz? Seni düzgün yönetene bir daha ver, ama bunlar yoksa verme kardeşim. Adam seni ezdikçe, sen gidiyorsun yine oyum senin diyorsun.  


Yunus Özgür Yıldırım: 


Rant kavgasına son vereceğiz. Bu belediye başkan adayları rant kavgasından ötürü belediyenin asli işlerini bile yapmıyorlar. Biz bu rant sistemini ortadan kaldırmak için yola çıktık. İkincisi ise ekonomisini biliyorsunuz. Bizim çözümümüz üretim yapmakla mümkün olacağı ilkesinden hareket ediyoruz, tarlamıza tohum ekersek, makinelerimiz çalışır ve emekçilerimiz çalışmalarını sürdürse yeniden Hatay çiftçisini ayağa kaldırırız. Belediyelerimiz çiftçimizi, işçimizi, esnafımızı bir araya getirebilir. Onların yönetimde olduğu kooperatifler kurmalıdır. Neler üreteceğimizi, nerelere satacağımızı üreticilerimizle birlikte belediyeler planlamasını yapabilir.   


Bakın bizim Hatay’da pamuk, zeytin, havuç, gibi ürünler yetiştiriliyor ama markalaşma olmadığından bizim ürünlerimiz Türkiye genelinde ve yurt dışında bilinmiyor. Bizim iktidarımızda ilimizin bütün ürünleri markalaşacak ve tanıtılacaktır.Narenciye ürünlerinde Türkiye’nin önemli merkezlerinden birisi Hatay ama bir tek portakal suyu fabrikamız yoktur. Meyve suyu markamız yoktur.  

 

Mehmet Çokluk: 


Durumumuz ortadadır. İşsizlik artık milletin canına tak demiştir. Emekli dersen aldığı maaşla geçinemez duruma gelmiştir. Biz parti olarak böyle gitmeyeceğini söylüyoruz. Türkiye’nin geleceğinde AKP olmayacaktır.  


Sizlere partimizin çözüm konusunda önerilerimizi sunuyoruz. Sizlerin bütün söylediklerinize katılıyoruz. Zaten program sizlerin söyledikleriniz gibidir. Ortak düşünüyoruz. O zaman ülkemizi ve belediyemizi neden ortak yönetmeyelim?