Kampanya:"Milli Hükümet Programı/Çözüm Var"

İşçi Partisi Ankara İl Başkanlığı, "Milli Hükümet Programı/Çözüm Var" adlı bir kampanya başlattı. 11 Temmuz 2006 günü Kızılay Sakarya Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu "Krize karşı çözüm İşçi Partisi'dir" ...

Tarih:

İşçi Partisi Ankara İl Başkanlığı, "Milli Hükümet Programı/Çözüm Var" adlı bir kampanya başlattı. 11 Temmuz 2006 günü Kızılay Sakarya Meydanı'nda bir basın açıklaması yapan İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Sefa Koçoğlu "Krize karşı çözüm İşçi Partisi'dir" dedi. 3 aylık bir kampanya yürüteceklerini söyleyen Koçoğlu, Türkiye'nin vatansızlaştırma sürecinde olduğun söyledi. Koçoğlu, "Çözüm İşçi Partisi'dir. Halkımızı Partimize üye olmaya davet ediyoruz. Görevimizi Milli Hükümeti kurmaktır" diye konuştu.

İşçi Partisi Ankara İl Örgütü, "Çözüm var" kampanyası çerçevesinde 100 bin
esnaf ve evi gezerek Milli Hükümet Programı'nı anlatmayı hedefliyor.
Kampanya, 1 Ekim 2006'da Milli İktisat Kongresi'nin toplanmasıyla sona
erecek.

Koçoğlu'nun açıklamasının tamamını aşağıda sunuyoruz;

İşçi Partisi Ankara İl Başkanı Sefa KOÇOĞLU’nun
’ Milli Hükümet Programı / Çözüm Var’ kampanyasıyla ilgili basın açıklaması.
ABD ve AB güdümlü, başta AKP olmak üzere, tüm işbirlikçi hükümetlerin uyguladıkları, IMF programlarının kaçınılmaz sonucu, şu kara tablo oluşmuştur;

. Kapanan fabrika ve kepenk: onbinlerce.
. Tarım: çökertildi, buğday, mercimek ve tüm tarım ürünleri ithal ediliyor.
. İşsiz sayısı: 13 milyonu aştı..
. Asgari ücret: 380.46 YTL.
. Açlık sınırı (4 kişilik bir aile için): 562 YTL.
. Yoksulluk sınırı (4 kişilik bir aile için): 1.830 YTL.
. İç ve dış borç toplamı: 450 milyar Dolar.
. Siyasi durum: Türkiye, ABD’nin Büyük Ortadoğu projesi ve AB müzakere süreciyle vatansızlaştırma ve parçalanma tehlikesiyle karşı karşıyadır.

Egemenlik Washington ve Brüksel’e devredilmekte, Kemalist Devrim ve Milli devlet tasfiye edilmektedir. İMF programlarıyla işsizliğe açlığa mahkum edilen halkımız, yabancıya toprak satışıyla kendi topraklarından sürülmek istenmektedir. Milletin ayağının altından vatan toprakları çekilmektedir. Vatansızlaştırılıyoruz.

Bu yıkıcı, aşağılayıcı sürecin baş sorumlusu AKP hükümetidir.

Kim durduracak bu kahredici süreci, kim?

Bu sürece karşı halkımızda bir öfke, bir hınç, bir dip dalgası yükseliyor.

Bu hınç ve öfkenin, milli, halkçı niteliğe kavuşması ve Milli Hükümet programı temelinde bir kuvvete dönüşmesi gerekir.

Buradan halkımıza sesleniyoruz. Çözüm var. Çözüm İşçi Partisi’dir.

Türkiye’yi bu karanlıktan çıkaracak program vardır. Bu program,

Türk devriminin Bağımsızlıkçı, Halkçı, Devletçi ve Aydınlanmacı Milli Hükümet programıdır.

Bu programı hayata geçirmek üzere bütün halk önderlerini, aydınları ve halkımızı Partimize üye olmaya, görev almaya ve mücadeleye çağırıyoruz.

Görevimiz; milletimizin bütün imkan ve kabiliyetini seferber ederek Milli Meclisi oluşturmak, Milli Hükümeti kurmaktır.

Bu görev için, ‘Milli Hükümet Programı / Çözüm Var’ kampanyasını Ankara çapında başlatıyoruz. Bütün İlçelerde, semtlerde, mahallelerde, sokaklarda, köylerde, işyerlerinde ve hayatın her alanında halkımıza ulaşacağız. 100 bin ev ve esnaf ziyareti yapılacak, 100 bin el sıkılacak. Ev toplantıları, kahve toplantıları, konferanslar, bildiriler ve afişlerle halkımızı aydınlatacağız. İlçe, belde örgütleri, köy ve mahalle temsilcilikleri kuracağız. Bu araçlarla milletimizi mücadeleye sevk edeceğiz. 1 Ekim 2006 da Milli İktisat kongresini toplayarak 3 aylık ‘Çözüm Var’ kampanyasını tamamlayacağız.

ÇÖZÜM VAR
İşçi Partisi Milli hükümet programı
Yapılacak İlk İşler :
1- IMF programı yırtılacak!
2- Nereden Buldun Kanunu çıkacak, hortumcunun malına el konacak!
3- Özelleştirme yağmasına son verilecek, kapatılan fabrikalar açılacak, işsizlik belasına darbeler vurulacak!
4- İç ve dış borçlar ertelenecek!
5- Eğitim ve sağlık parasız olacak!
6- KOBİ ’ler, tüccar ve esnaf desteklenecek, çarşılar şenlenecek!
7- Dolar ve Avro kontrol altına alınacak, Türk Lirası egemen olacak!
8- Kotalar kalkacak, tarım ve hayvancılık desteklenecek!
9- Toprak reformu yapılacak, yabancıya toprak satışı yasaklanacak!
10-AB aday üyeliği ve Gümrük Birliğinden çıkılacak!
ABD ile yapılan anlaşmalar feshedilecek, üsler kapatılacak, ilişkiler normalleşecek!