Hıdır Hokka: "GATA ve askeri okullar savaşan ordunun ihtiyacıdır"

'Askeri Okullar Açılsın' eylemi 53’ncü haftayı geride bıraktı.

Tarih:

Askeri okullar açılsın eylemi 53’ncü haftayı geride bıraktı. Nöbette konuşan Merkez Karar Kurulumuz Üyesi Hıdır Hokka, “Amerika yanı başımızda ‘İkinci İsrail’i kurmak isterken askeri okul ve hastanelerin kapalı olması aymazlıktır” dedi.

 

Beşiktaş Meydanı’ndaki eylemde Hokka, askeri okulların neden açılması gerektiğini ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) bağımsızlık referandumunun yol açacağı sorunlara dikkat çekerek “Bu Barzani’nin değil, İsrail’in işidir. Referanduma İran, Irak, Suriye, Rusya ve Türkiye kararlı bir şekilde karşıdır. Türk Milleti, Türk Ordusu ve Türk Polisi de devletten kararlılık beklemektedir” dedi.

 

 

‘TRUMP’A DEĞİL MİLLETE GÜVENİN’

 

Hokka, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye işlerin silahla çözüleceği duruma gelmiştir. Trump’la görüşüp Amerika’ya güvenilmez. ‘PKK ve PYD benim kara gücümdür’ diyen haydut bir devlettir. Amerika referanduma sözde karşı dursa da IKBY’ye 1000 küsur TIR silah göndermiştir. IŞİD’i, PKK’yı kim besledi? Halkımızın yüzde 75’i Amerika’ya karşıdır. Amerika’ya güvenmeyin, millete güvenin.”

 

 

‘SENİN ATADIĞIN DOKTOR SAVAŞAMAZ’

 

Askeri Hastanelere de değinen Hokka, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nin (GATA) tekrar açılacağı yönünde haberler aldıklarının müjdesini vererek, “Orduyu tahrip ederek kazacağınız hiçbir şey yok. Namusunuzu, şerefinizi, her şeyinizi kaybedersiniz. Ordunun tahrip edilmesine FETÖ, PKK, ABD ve İsrail sevinir. Aymazlıktan vazgeçin. Askeri okulları ve hastaneleri açmanız gerekir. Askeri doktor cephede ameliyat da yapar, silahını çıkarır, savunma da yapar. Senin atadığın doktor cephede savaşamaz. GATA ve diğer askeri hastaneler, savaşan ordunun ihtiyacıdır” dedi.