Hatay'da seçim çalışmalarımız son hızıyla sürüyor

Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayımı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun Belediye Başkan adayımız Beşir Baysoy çalışmalarını sürdürüyor

Tarih:

1/5
2/5
3/5
4/5
5/5

Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım ve İskenderun belediye başkan adayı Beşir Baysoy, İskenderun’un önemli mahallerinden Denizciler, Sarıseki ve Karayılan mahallelerinde seçim çalışmalarını sürdürdüler. 


İskenderun açısından önemli bölgeler olan mahallelerde esnafların sorunlarını dinlediler. Çözüm önerilerini anlattılar. 


Denizciler mahallesindeki Turan Otağı Derneği yöneticileri Vatan Partisine esnaf gezilerinde eşlik etti ve Vatan Partisinin PKK/PYD terör örgütlerine karşı mücadelesinin önemli bulduklarını ve bu alanda Vatan Partisinin devletine, milletine sahip çıktığının ve halkın değerlendirmesini istediler. 


Vatan Partisi İskenderun belediye başkan adayı Beşir Baysoy, İskenderun belediye yönetimini eleştirerek, İskenderun için projelerini anlattı. “Belediyeler üretim alanlarda da yatırım yapmalıdır. Üretim alanlarında da halkın hizmetinde olmalıdır. Bakın deniz kentiyiz ama denizimizden yeterince yararlanamıyoruz. Şehrimiz neredeyse bir İç Anadolu kasabasına dönmüştür. Buna dur demenin zamanı gelmiştir. Beş sene daha kaybetmeyelim CHP ve AKP’de aynı belediyecilik anlayışı ile yönetmektedir. Hazır bunlardan kurtulmamız gerekiyor. Bir sene CHP diğer sene AKP oy veriyoruz, her seferinde dizimizi dövüyoruz. Bir beş sene daha bu belediyecilik anlayışını iktidar yapmayalım. Bizler Rant için değil, halkçı bir belediye için yola çıktık ve desteğinizi istiyoruz.” Dedi. 


Yüzlerce gezilen esnafın sorunları ortak ve belediye hizmetlerinin gelmediği noktasında eleştirileri var. Esnaflar “Bunlar hangi yüzle bizden oy istiyorlar. Bir yolumuzu, bir kaldırım ve sağlık hizmetlerini bile yapmıyorlar, sonra bizden beş yılda bir oy istiyorlar. Bu kez oyumuzu halka hizmet vermeyen belediye başkan adaylarına ve siyasi partilere oyumuzu vermeyeceğiz” uyarısında bulunuyorlar. 


Vatan Partisi Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yunus Özgür Yıldırım, Cumhur ittifakı ve Millet İttifakının çözüm olmadığını belirtilerek şunları söyledi. “ İki ittifak seçimlere giriyor havası yaratıldı. Cumhur İttifakı ülkemizi büyük bir krize sürüklemiştir. İnsanlarımızın işsiz, esnafımızın siftahsız ve sanayicimizin iş yapamaz durama getirmiştir. Millet İttifakı ise bölücülerle kol, kola seçimlere girmektedir. Biz ne ülkemizin bölünmesine, ne de milletimizin ekonomik krizin altında ezilmesine izin veririz. Düşünün devlet borçlu, esnaf borçlu, bankalar borçlu, belediyeler borç batağındadır. Borç batağı ve bölünme politikalarına karşı bizim Vatan Partisi olarak, bölünmeye karşı milletçe birleşelim ve ekonomik krize karşı bir üretim ekonomisi ile ayağa kalkalım. Bizim önerimiz İskenderun, Hatay ve Türkiye için geçerlidir.Bunun içinde belediyelerin rantçılardan temizlenmesi gerekiyor. Rant belediyeciliğinde yollar çamur içinde kalır, kaldırımlar dahi yapılmaz ve şehrimiz pislik içindedir. Bu düşüncelerle sizlerden oy istiyoruz, artık takdir sizindir” diyerek halktan oy istedi. 

 


Vatan Partisi Turan Otağı Derneği Görüşmesi


Turan Otağı Derneği yöneticileri Vatan Partisi Denizciler mahallesi seçim çalışmalarından sonra Turan Otağı Derneği yöneticileri derneğe davet ederek bir süre görüştüler. 


Turan Otağı Derneği genel sekreteri Poyraz Can, yönetim kurulu üyeleri Sezer Uzar ve Temel Kılıç görüşmede hazır bulundular.  


Poyraz Can “Sizlere seçim boyunca yakınlığımızı bildirdik, desteğimizi bildirdik. Tabi sizlerden beklentimiz : Denizciler nüfusu yaklaşık 26 bin ve bu nüfusun çoğunluğu gençler ve çocuklardır. Bu anlamda bir acil servis gereklidir. Buradan 112 aranması, gelmesi süre almaktadır. İkinci sorun Denizciler mahallesinin yarısında  internet kutusu yoktur. Sokak aydınlatmaları yetersizdir. Sokaklarımız karanlıktadır. Yollarımızın belediye tarafından daha güzel olmasını istiyoruz” dedi.  


Yunus Özgür Yıldırım “Öncelikle bizi ağırladığınız ve önerileriniz için teşekkür. Belediyesini asli görevleri yol, su ve aydınlatmak gibi belediyelerin her yere eşit hizmet vermesi gerekiyor. Belediyenin bunları yapabilmesi için rant ve talan zihniyetinden kurtulması gerekiyor. Belediyeler şirketleşmiş ve yönetim bunların aracılığıyla yapılmaktadır. Biz halk meclisleri ile yönetmeyi hedefliyoruz. Belediye ve hükümet çocuklarına sahip çıkamıyorsa, orada büyük bir problem var demektir. “ 


Beşir Baysoy “Denizcilerde derneğinizi yeni açmanıza rağmen kolları sıvamış ve denizciler sorunlarını masaya hemen yatırmışsınız. Bu sorunları milli bir hükümette çözülecek sorunlardır. Rantçı belediyecilik hele, hele hiç çözemez. Sizlerin önerilerini dikkate alacağız, zaten programımızda vardır. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” dedi.