Hasan Korkmazcan: "Kuvayı Millîye ruhuyla sahip çıkacağız"

Genel Başkan Yardımcımız ve Millî Anayasa Hareketi Başkanı Hasan Korkmazcan, Millî Anayasa Hareketinin halk oylaması tespitlerini açıkladı.

Tarih:

Anayasa değişikliğinin neler getireceğini anlatmak için Türkiye’yi gezen Milli Anayasa Hareketi (MAH) Başkanı, TBMM Eski Başkanvekili ve Genel Başkan Yardımcımız Hasan Korkmazcan, yönetim kurulu ile birlikte bir açıklama yaptı. Referanduma az zaman kalmasına rağmen çalışmalarına tüm hızıyla devam edeceklerini belirten Korkmazcan, “Türkiye’nin dört bucağında her gün değişik etkinliklerle anayasa konusunda vatandaşlarımızla toplantılar yaptık. Bu toplantılarımıza referandum tarihine kadar devam edeceğiz. Şu ana kadar yaptığımız tespitlere göre, hayır diyecek olanlara baskı yapılmaktadır. Kamu da görevli her vatandaş baskı altındadır. Son 2 aydan bu yana sadece devletin almış olduğu bir takım kararlar ve bu kararların kamuya duyuruluş biçimine bakmak dahi içinde bulunduğumu kampanyanın ne kadar haksız ve usulsüz yürütüldüğünün kanıtıdır” diye konuştu.

 

 

‘16 NİSAN VATAN SAVUNMASIDIR’

 

Dolaştıkları illerde halktan olumlu tepkiler aldıklarını ve bunun değerlendirmesi sonucunda halk oylamasından hayır çıkacağını söyleyen Korkmazcan şöyle devam etti: “Eğer bir ülkenin yönetimi denetimi olmayan bir kişinin iradesine bırakılırsa beklenmedik zararlara uğramamız mümkündür. Onun için bu anayasa değişikliğine 16 Nisan’da hayır diyerek durdurmalıyız. Milletçe kendi devletimizin daha sağlıklı işlemesi için hayır oyuna destek vermeliyiz. Eğer 16 Nisan’da beklediğimiz gibi hayır çıkarca Türkiye’nin ilelebet yaşayacağına dair umutlar yeniden ortaya çıkacaktır. Yani 16 Nisan halk oylaması bir bakıma Türkiye’nin vatan savunmasıdır. 16 Nisan’da Türk milleti Cumhuriyetine, Kuvayı Milliye ruhuna sahip çıktığını bir kere daha gösterecektir.”