Habertürk yayınındaki “hayali kurşun” tartışması ile ilgili bilgilendirme

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 27.09.2021 Salı günü HaberTürk kanalında “Kübra Par ile Açık ve Net” programına konuk oldu

Tarih:

Ak Parti 26.Dönem Milletvekili Ali Ercoşkun, CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, İyi Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz ve HaberTürk Yazarı Nihal Bengisu Karaca’nın da konuk olduğu programda 2016 yılında PKK terör örgütünün Artvin’de düzenlediği saldırı tartışma konusu oldu.

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2016 yılında Artvin ziyaretinde saldırı meydana gelmiş ve saldırıyı PKK teör örgütü üstlenmişti.  Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, HaberTürk programında bu saldırıyı hatırlatarak, “Biz hayali, uydurma kurşunların hedefi olmadık. Doğrudan doğruya hakiki kurşunların hedefi olan bir partinin lideriyim.” dedi.

 

CHP PM Üyesi ve İstanbul Milletvekili Zeynep Emre ise saldırıda hedefin Kılıçdaroğlu olduğunu ve PKK’nın bu saldırıyı üstlendiğini söyledi. Emre, “Perinçek bu saldırının sahte olduğunu biliyor ve bununla ilgili elinde delilleri varsa açıklamalı ve Cumhuriyet Başsavcılığına iletmelidir.” demişti.

 

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise canlı yayında kanıtların olduğunu dile getirmişti. 

 

PKK’nın saldırıda Kılıçdaroğlu’nu hedef almadığı yönündeki açıklamaları tekrar hatırlatıyoruz.

 

 

NE OLMUŞTU?

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 25 Ağustos 2016 tarihinde gerçekleştirdiği Artvin ziyaretinde, Şavşat ilçesiden Ardanuç ilçesine gidişi esnasında aracına ateş açılmış ve bir asker şehit olmuştu. Kılıçdaroğlu saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Terör nerden gelirse geldin karşısında olacağız” diyerek saldırının PKK tarafından gerçekleştirildiğine işaret etmişti.

 

Saldırıdan sonra dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala da  saldırının PKK tarafından yapıldığını açıklamıştı. 

 

Doğrudan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun hedeflendiği iddia edilen saldırı için PKK tarafından yapılan açıklamada, “CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle herhangi bir biçimde hedeflenmemiştir. Kemal Kılıçdaroğlu'nun bindiği araç güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır” denilmişti.

 

 

PKK: ARTVİN SALDIRISINI ÜSTLENİYORUZ; HEDEF KILIÇDAROĞLU DEĞİLDİ

 

Kılıçdaroğlu’na düzenlenen saldırıyı PKK üstelenerek şu açıklamayı yapmıştı: 25 Ağustos günü Artvin-Şavşat yolunda Soğuksu mıntıkasında bir askeri konvoyun geçeceği bilgisinin alınması üzerine öğleden sonra saat 13.45'te alandaki gücümüz bu konvoyun önünde bulunan JÖH'lere ait bir Cemse aracı imha etmek üzere hedeflemiş ve bu Cemse etkili bir biçimde vurulmuştur.”

 

“Eylemci gücün kesinlikle önceden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na ait bir konvoy olduğu yönünde herhangi bir bilgisi yoktur. Eylem esnasında askeri aracın arkasında sivil bir konvoyun olduğu fark edilmiş ve zaten Kemal Kılıçdaroğlu'nun bindiği araç güçlerimizin atış mesafesine girmesine rağmen herhangi bir atış yapılmamıştır. Burada CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu kesinlikle herhangi bir biçimde hedeflenmemiştir. Ne genelde gerillalarımızın, ne de yerel gücümüzün böyle bir planı söz konusu değildir."