İşçi Partisi Genel Başkan Vekili Mehmet Bedri Gültekin, 15 Temmuz 2011 Perşembe günü Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde kurulan hain pusu sonucu 13 askerimizin şehit olmasıyla ilgili olarak bir basın açıklaması yaptı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Işık Koşaner'e bir başsağlığı mesajı gönderdi. Gültekin'in mesajı şöyle;
Sayın Orgeneral Işık KOŞANER
Genelkurmay Başkanı
ANKARA
Diyarbakır Silvan’da 13 askerimizin şehit olmasıyla ve 7 askerimizin yaralanmasıyla sonuçlanan emperyalist destekli hain saldırıyı şiddetle kınıyoruz.
Büyük milletimiz, engin tarih birikimi ve tarih içinde ispatlanmış zorlukları yenme güç ve kabiliyetiyle, emperyalist küresel merkezlerden yönlendirilen, varlığını ve geleceğini hedef alan saldırıları eninde sonunda bertaraf edecektir.
Şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerine, Jandarma teşkilatına başsağlığı dileklerimizi iletiyor, şehitlerimize rahmet, yakınlarına sabır ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz.
Mehmet Bedri GÜLTEKİN
İşçi Partisi Genel Başkan Vekili