İşçi Partisi ve Talat Paşa Komitesi, 24 Ocak 2012 Salı günü (bugün), Fransa Senatosunun kabul ettiği soykırımı inkara ceza yasasını protesto etmek için Fransız Konsolosluğu önünde bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya, DSP İl Başkanı Selçuk Karakülçe, Türkiye Gençlik Birliği İzmir Şube Başkanı Ezgi Sağcan, Cumhuriyet Kadınlar Derneği İzmir Şubeleri, Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi ve çok sayıda yurttaş destek verdi.
İlk olarak Talat Paşa Komitesi ve İzmir Anayasa Forumu adına konuşan Cumhuriyetçi Avukatlar Grubu Sözcüsü Av. Erdoğan Özer şunları söyledi:
“Dün akşam Fransız Senatosu’nda Ermeni Soykırımı Yalanını inkarı suç sayan yasa kabul edildi. Bu, Türkiye için, insanlık değerleri için kabul edilemez. İşçi Partisi, Talat Paşa Komitesi, Demokratik Sol Parti, Türkiye Gençlik Birliği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Anayasa Formu ve diğer örgütlerle birlikte tepkimizi göstermiş bulunuyoruz. Birinci Dünya Savaşında Ermenileri silahlandırmış Fransız güçler, 23 Ocak 2012 günü Fransa Senatosunda Ermeni soykırımını inkar edenlere hapis ve para cezasını uygun gören yasayı kabul etmiştir. Bu emperyalist davranış aynı zamanda Türkiye’ye karşı hasmane bir davranıştır. Fransız halkı 1789 Fransız Devrimi’ni kabul eder. Dün akşam kabul edilen yasanın neresi insan haklarına uygundur. Bu yasa Fransa’ya onur getirmemiştir. Biz Türkler olarak bu yasanın Fransa anayasasına uygun olmadığını görüyoruz. Fransız Anayasa mahkemesi ve yüksek yargısı da bu yasayı iptal edecektir. Fransa, büyük Fransız Devrimi ile yüzleşmekte ve hesaplaşmaktadır. Türkiye Kurtuluş savaşı vermiş, vatan savunması yapmıştır. Önümüzdeki günlerde Fransa’ya gidip, soykırım yalanını çiğneyeceğiz.”
UĞUR MUMCU BUGÜN YAŞASAYDI PARİS’TE YASAYI ÇİĞNEMEYE GELİRDİ
İşçi Partisi adına İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen yaptığı konuşmada “Doğu Perinçek’in AİHM’de devam eden davası, bugün için Türkiye’de biricik umuttur. AİHM’deki davayı, Perinçek kazandığında, Türkiye kazanacak ve bugünkü yasalaşan kanunun da bir hukuki niteliği kalmayacaktır. Türkiye bütün gayreti ile AİHM’deki mahkemenin bir an evvel görülmesi için uğraş vermelidir” dedi.
Uğur Mumcu’nun şehit edilişinin yıldönümüne de değinen Şen “Uğur Mumcu bugün yaşasaydı, o da bugün Fransa’ya, Paris’e yasayı çiğnemeye giderdi” dedi.
BU KARA LEKE OLAN KARARI ŞİDDETLE KINIYORUZ
DSP İzmir İl Başkanı Selçuk Karakülçe ise yaptığı konuşmada şöyle dedi:
“Fransa’nın tarihine kara leke olarak geçecek bu kararını şiddetle kınıyoruz ve sonuna kadar mücadele edeceğiz”.
Türk Kadınlar Birliği İzmir Şubesi adına, Servet Gökçen de bu yasayı protesto ettiğini belirtti.
Cumhuriyet Kadınları Derneği adına konuşan Karşıyaka Cumhuriyet Kadınları Derneği Başkanı Yük. Müh. Ülker Kutlu yasanın gerçeğe aykırı olduğunu söyleyerek şöyle dedi:
“Fransız parlamentosu da biliyor, Biz vatan savunması yaptık. Fransa, İngiltere, Almanya ve Çarlık Rusyası suçludur. Çünkü onlar Ermenileri Türkiye’de silahlandırarak tarihi olaylara sebebiyet vermişlerdir”
ROBESPİERRE’LERİNİZİ ÇİĞNEMEYİN,
SARKOZY ORTAÇAĞIN RAHİPLERİ GİBİDİR
Türkiye Gençlik Birliği İzmir Şube Başkanı Ezgi Sağcan ise Jön Türklerin Fransa’ya akın yapacağını belirterek şunları söyledi:
“Bekle Fransa Çılgın Türkler geliyor, biz vatanımızı böldürmeyeceğiz. Fransa senatosunun kararı ABD emperyalizminin Türkiye’yi bölme kararına uygundur. Bu kararları büyük Fransız devriminin ilkelerini ezip geçmiştir. Fransız halkına sesleniyoruz; Sarkozy’ye şu cevabı verin: Bugün onlar büyük Robespierre’lerin değil, ortaçağın karanlık rahipleri olabilirler.
TALAT PAŞA VE MUSTAFA KEMAL’İN KOMİTACILARIYIZ
“Bizler bu kararı eleştiriyoruz, Talat Paşa ve Mustafa Kemal’in komitacıları olarak bütün ülkelerde bu soykırım yasaları karlarını çiğneyeceğimize söz veriyoruz” dedi.