Gültekin'in projesi: "Çalışan ve üreten emekçiler şehri"

Elazığ Belediye Başkan adayımız Mehmet Bedri Gültekin, seçim çalışmalarını üç başlık altında açıkladı

Tarih:

Elazığ Belediye Başkan adayımız, İktisatçı-Yazar Mehmet Bedri Gültekin, doğup büyüdüğü Doğu Anadolu’yu avucunun içi gibi bilen, yıllardır bölgede çeşitli görevlerde bulunmuş tecrübeli bir siyasetçi. Seçim çalışmalarını üç basit hedefe odaklı olarak yürütüyor: “Rant Değil Üretim İçin Hizmet İçin”, “Elazığ İçin Tek Seçenek Vatan Partisi”, “Çalışan ve Üreten Emekçilerin Elazığ’ı!”

 

Şehir meydanında kurulan propaganda standı açılışında konuşan Gültekin, şehrin önemli sorunlarına karşı çözüm programını anlatırken Elazığlılara “Oy verirken 31 Mart’tan sonrasını düşünerek, sorunların çözümüne oy veriniz” çağrısında bulundu. Gültekin seçimi kazandıklarında yapacaklarını şöyle anlattı:

 

 

ELAZIĞ’I YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

 

“Elazığ'ımızın temel sorunu, iş bekleyen on birlerce gençtir. Caddelerde, diğer yayalara çarpmadan yürümek mümkün değildir. Vatan Partili belediyenin en önemli hedefi, işsiz yurttaşları iş sahibi yapmaktır. Vatan Partisi, taşeron sistemine son verecek, bütün işlerini belediyenin kendi teknik personeli ve işçisiyle yapacaktır. Taşeron karlarının da belediyeye kalması sağlanacak, bu şekilde binlerce yurttaşa belediye bünyesinde iş olanağı yaratılacaktır. Ankara nezdinde girişimde bulunarak, devlet eliyle üretim ekonomisi için bir yandan kamu yatırımlarının gerçekleştirilmesini, diğer yandan teşviklerle özel sektörün harekete geçirilmesini sağlayacaktır. Elazığ, yüzyıllar boyunca bölgemizin üretim ve ticaret merkeziydi. Son 40 yılda benimsenen neoliberal sistem ve borçlanma politikasıyla Cumhuriyet Ekonomisi tasfiye edildi. Elazığ bu yıkımın en şiddetli yaşandığı illerin başında gelmektedir. Vatan Partisi, şehrimizi yeniden bölgemizin sanayi ve ticaret merkezi yapacaktır. Harput’a yapılacak yatırım ve tanıtım kampanyasıyla Elazığ’ın tarih ve kültür turizmi açısından Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olması sağlanacak ve böylece binlerce yurttaşımıza iş olanağı yaratılacaktır. Elazığ’ı yeni baştan inşa edeceğiz!”

 

 

DEPREME HAZIRLIK VE UYARI

 

Elazığ Belediye Başkan adayımız Mehmet Bedri Gültekin, Elazığ merkezin birinci dereceden fay hattına 25 kilometre uzaklıkta olmasına da dikkat çekti ve şu projeleri açıkladı: “Şehrimizin eski binalarının altı şiddetinde bir depreme bile dayanması mümkün değil. Böyle bir felaket anında, yıkılan binaların altında kalan yurttaşlara ulaşmak bile mümkün olmayacaktır. Elazığ merkezinin vakit geçirilmeden yeniden inşa edilmesi gerekiyor. Rant hesaplarına kurban etmeden, belediye eliyle kentsel dönüşüm yapılacaktır.”

 

 

BELEDİYE BAŞKANININ MAAŞI İŞÇİ MAAŞINDAN FAZLA OLMAYACAK

 

Partisinin belediyecilik politikasını da özetleyen Gültekin, “Arabaların değil insanların Elazığ’ı” dedi ve raylı sistem projesini duyurdu. Belediye olanakları sonuna kadar kullanılarak kamu yatırımlarının canlandırılacağını, özel sektör teşvik edilerek gençler için iş olanakları yaratılacağını kaydeden Gültekin, “Belediye Başkanı ve Meclis Üyeleri göreve başladıkları ilk gün malvarlıklarını açıklayacaklar. Mahalle meclisleri aracılığıyla halkın belediye yönetiminde söz sahibi olması sağlanacaktır. Belediye başkanının maaşı, en yüksek işçi maaşından fazla olmayacak” sözü verdi.

 

 

Elazığ İl Başkanı’ydı

 

Mehmet Bedri Gültekin, 1953 Tunceli doğumlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu, 1970 yılından beri aktif siyasetin içinde. Vatan Partisi’nin merkez yönetiminde, yayınlanmış 12 kitabı var. 1980 yılı öncesi partisinin Elazığ İl Başkanlığı görevini yürüttü. Gültekin, evli ve bir çocuk babası.