"Gül, sayemizde 7 sene o koltukta oturdu"

Anıl Eren Yıldız, 'FETÖ'cüler Fırat Kalkanı Harekatı’na Rusya ve Suriye ile birlikte başlandığını, bunun Amerika’ya meydan okumak olduğu düşünüyorlar.

Tarih:

FETÖ’cüler Abdullah Gül’e sitem ediyorlar. Kendilerini savunmadığını ifade ediyorlar. Fırat Kalkanı Harekatı’na da karşılar. Anıl Eren Yıldız, hapisteki FETÖ’cülerin Abudllah Gül ve Fırat Kalkanı'yla ilgili görüşlerini aktardı. Yıldız’ın, “Hapishanede FETÖ’cülerle 66 gün” söyleşimizde anlattıkları şöyle:

 

 

GÜL VE DAVUTOĞLU

 

- Hapisteki FETÖ tutukluları Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu hakkında ne düşünüyorlar?

 

- Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu’na sitem ediyorlar. Onların sesi gür çıksaydı kendilerinin şu anda hapiste değil dışarıda olacaklarını ifade ediyorlar. Şu tepkiyi veriyorlar: “Abdullah Gül bizim sayemizde 7 sene Cumhurbaşkanlığı yaptı. Biz Ergenekon, Balyoz ve diğer operasyonları yapmasaydık, Gül Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturamazdı. İndirilirdi. Davutoğlu’nun durumu da aynı. Biz günü geldiğinde en çok dostlarımızın sessizliğinden hesap soracağız.”

 

 

CUMHURBAŞKANI ADAYLARI GÜL

 

- Gül’le tamamen kopmuşlar mı?

 

- Gül’e sitem etseler de hala Gül’den umutlular. Bazen sabahları birisi söz alır “Gece rüyaya yattım, Gül Cumhurbaşkanı adayı oluyor” derdi. Sohbetlerde Cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül ve Levent Gültekin’in adını sayarlardı.

FIRAT KALKANI HAREKATI ABD’YE KARŞI

 

- Fırat Kalkanı Harekatı’na ne diyorlar?

 

- Fırat Kalkanı Harekatı’na Rusya ve Suriye ile birlikte başlandığını, bunun Amerika’ya sırtını dönmek ve meydan okumak olduğu düşünüyorlar. Türkiye’nin Fırat Kalkanı Harekatı ile büyük hata yaptığını vurguluyorlar. Bunun TSK’yı bitireceğini ifade ediyorlar. Sık sık harekatın tam bir fiyasko olduğunu dillendiriyorlar. Genelde Türk Ordusu’nun başarıları küçümseniyor. Güneydoğu’daki PKK’ya yönelik operasyonu da “dağ taş bombalanıyor” diye anlatıyorlar.

 

Türkiye’nin ABD-İsrail Koridoruna silahla müdahalesine karşılar. “Sorun silahla değil masada çözülür” diye konuşuyorlar.

 

 

CİNLERİ YENEN MİT'Çİ

 

- Koğuşta kendini 25 yıllık MİT çalışanı olarak tanıtan biri de vardı. Selim adındaki kişi koğuştaki polis memurlarını toplayarak sürekli bir şeyler anlatıyordu. Polisler de onu dinliyorlardı. Anlattığı olaylardan biri şöyle:

 

“1994 yılında Yenimahalle’de gece nöbetçisi iken televizyon izliyordum. İlerleyen saatlerde bir cin geldi ve üzerime saldırdı. Ben de Hocaefendimizin bir duasını birkaç kez okudum. Cin kaçtı. Ben bunu cemaatten olan üstlerime rapor olarak yazdım. Teşkilatta adım ‘cinleri yenen adam’ olarak çıktı.”

 

 

HOCA BİZE MESAJ VERİYOR

 

- Fethullah Gülen’in Washington Post’a yazdığı makaleyi çok önemsemişlerdi. “Hoca bize mesaj veriyor, kurtulacağımızı söylüyor, ama bazı arkadaşlar anlamıyor, itirafçı oluyor” diye kızıyorlardı. “Dünyanın en büyük gazetesi Hocamızı muhatap alıyor, bunlar fark etmiyor” derlerdi.

 

 

SÖZCÜ'YE OPERASYON

 

- Ben hapisteyken Sözcü gazetesine operasyon gerçekleştirildi. Tabi koğuşta bu konu da gündeme geldi. Şu değerlendirme yapıldı:

 

“Sözcü kendini savunurken neden biz FETÖ’cü değiliz diyor? Neden herkes FETÖ’cü olmadığını ispatlamaya çalışıyor? Sözcü’ye operasyon iyi oldu. Yesinler birbirlerini. Ortalık ne kadar karışırsa biz buradan o kadar çabuk çıkarız.”

 

 

YUNANİSTAN'A KAÇANLAR KAHRAMAN

 

- Kaçaklar için değerlendirmeleri ne?

 

- Daha önce de tutuklanıp serbest bırakıldığını öğrendiğim Ahmet K. isimli şahıs dikkatimi çekmişti. Çok rahattı. Yunanistan’a kaçan askerler için “Onlar kahraman askerlerdir. Türkiye bunu eninde sonunda anlayacaktır. Yakında bizler de çıkacağız, onlar da kahraman gibi dönecekler” ifadesini kullanmıştı.

 

Hapisteki FETÖ’cüler de yurtdışına kaçanları kahraman olarak niteliyor. Önümüzdeki dönemde örgütü toparlayacak kişiler olarak görüyorlar.