Gemport'tan atılan işçilere Parti heyetimizden ziyaret

Parti heyetimiz, Gemport'tan atılan işçileri Liman-İş şubesinde ziyaret etti.

Tarih:

Merkez Karar Kurulu Üyemiz ve Gemlik İlçe Başkanımız Özlem Türker, Bursa İşçi Sendika Bürosu Başkanımız Nadir Erol ve Gemlik İlçe Yöneticilerimiz Gemport'tan atılan işçileri sendikalarında (Liman-İş) ziyaret ettiler.


Yapılan görüşmede işçiler yaşadıkları süreç hakkında Vatan Partisi'ne bilgi verdiler. İşçiler, eşit işe eşit ücret; kıdem farkından doğan eşitsizliklerin giderilmesini, adamına göre muamelelere son verilmesini, çalışma grupları oluşturup kıdem farkı belirlemek, iş sağlığı ve güvenliği konusunda yapılması gerekenleri belirlemek, Liman-İş kartı ile, eğitim sağlıkla ilgili arkadaşlarının hayata ilişkin niteliklerini yükseltmek, sosyal alanlar oluşturmak, sosyal projelere önem vermek ve tüm bunları da işverenle beraber düzenlemek istediklerini; fakat işverenin bunların hiçbirine yanaşmadığını, işverenden umdukları katkıyı bulamayınca da bazı işlerde kendi çabalarıyla adım atmaya başladıklarını anlattılar. Bu zorluklar yaşanırken Liman-İş Genel Merkezinin de kendilerini yalnız bıraktığını söyleyen işçiler, taleplerinin haklı olduğunu, haksız yere işten atıldıklarını ve haklı mücadelelerini tüm Türkiye'ye anlatacaklarını ifade ettiler.


Merkez Karar Kurulu Üyemiz ve Gemlik İlçe Başkanımız Özlem Türker, işçilerin daima yanında olduklarını, gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirtti.