Gazi Erten Acır: "Gaziler ve Şehit aileleri adına bu anlayışı kabul etmiyoruz"

Genel Başkan Yardımcımız, Gaziler ve Şehit Aileleri Bürosu Başkanımız Gazi Erten Acır, bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu

Tarih:

Genel Başkan Yardımcımız, Gaziler ve Şehit Aileleri Bürosu Başkanımız Gazi Erten Acır, bedelli askerlik tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Acır, şunları söyledi:

 

Biz... Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırlarını korumak ve güvenliğini sağlamak görevi ile harpte veya Devletin bekasını hedef alan terör örgütlerine karşı yurtiçi ve yurtdışı mücadelede her çeşit düşman veya terörist silahlarının tesiriyle veya harp bölgesindeki harekat ve hizmetler sırasında, bu harekat ve hizmetlerin sebep ve tesiriyle yaralanarak Gazi olmuş, Şehit olmuş bu Vatanın evlatlarıyız..

 

Ülkemiz terör örgütleri ve yandaşları ile bugün ülke içerisinde ve ülke dışında canı ve kanı pahasına mücadele veriyor.

 

Ne zaman seçim olsa, ne zaman ekonomik sıkıntılar olsa, ne zaman devleti yönetenlerin ağızlarından "Gündemimizde Bedelli Askerlik yok, bunları Şehit ailelerine ve Gazilere anlatamam" kelimeleri çıksa, hemen arkasından bedelli askerlik yasası çıkmaktadır.

 

Bedelli askerlik eşitlik ilkelerine uygun değildir. Yani paran varsa bedelini öder askerlik yapmazsın, paran yoksa bedelini öder ya Gazi ya da şehit olursun anlayışıdır. Bu Ülke ve Millet uğruna bedel vermiş Gaziler ve Şehit aileleri adına bu anlayışı kabul etmiyoruz.

 

 

Erten ACIR

Gaziler ve Şehit Aileleri Bürosu Başkanı

Genel Başkan Yardımcısı