GAZETECİ ÖRGÜTLERİ VE GAZETECİLER GÖREV BAŞINA!Haydi Deniz Yıldırım ve Ufuk Akkaya ile dayanışmaya!

8 aydır Silivri’de tutuklu bulunan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ve Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya ile ilgili davanın ilk duruşması 28 Haziran Pazartesi yapılacak. Gazeteci örgütleri ve çok sayıda gazeteci duruşmaları izlemek ve meslektaşl...

Tarih:

8 aydır Silivri’de tutuklu bulunan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ve Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya ile ilgili davanın ilk duruşması 28 Haziran Pazartesi yapılacak. Gazeteci örgütleri ve çok sayıda gazeteci duruşmaları izlemek ve meslektaşlarına destek vermek için Pazartesi Silivri'de olacak.

8 aydır Silivri’de tutuklu bulunan Aydınlık Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Deniz Yıldırım ve Ulusal Kanal İstihbarat Şefi Ufuk Akkaya'nın yargılandığı davanın ilk duruşması 28 Haziran Pazartesi günü yapılacak.

Tayyip Erdoğan'ın Kıbrıs'ı bitirme planlarını ve işadamı Remzi Gür ile yaptığı telefon konuşmalarını haber yaptıkları için tutuklanan Yıldırım ve Akkaya aylar sonra ilk defa hakim önüne çıkacaklar.

Pazertesi günü saat 9.00'da Silivri'de başlayacak olan duruşmayı gazeteci örgütleri ve çok sayıda gazeteci de izleyerek meslektaşlarına destek verecek. Türkiye Gazeteciler Sendikası, Basın Konseyi, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun başkanları ve temsilcileri duruşmaya katılacak.

Melih Aşık, Mustafa Mutlu, Kurtul Altuğ, Ümit zileli, Tuncay Mollaveyisoğlu, Banu Avar, Rafet Ballı, Halil Nebiler, Merdan Yanardağ başta olmak üzere çok sayıda gazeteci duruşmaları izlemek için Silivri'de olacaklarını belirttiler.

28 Haziran'da Silivri'deki duruşmayı izleyecek olan isimlerden biri de Atatürk’ün gazetesi olarak bilinen ve Hakimiyet-i Milliye’nin devamı olan Ulus Gazetesi Ege Bölge Temsilcisi İlhan Uysal.

Yıldırım ve Akkaya’nın “suçları” gazetecilik yapmak. Tayyip Erdoğanların Türkiye düşmanı faaliyetleri ve yolsuzluklarını haber yaptılar. Erdoğanları soruşturulması gerekirken suçu ortaya çıkaran gazeteciler hapse atıldı. Yıldırım ve Akkaya'nın duruşmaları gazeteciliğin, avukatlığın, vatanseverliğin suç olduğu koşullarda başlıyor.

Yıldırım ve Akkaya'nın tutsaklığına seyirci kalınamaz. Gazeteci örgütleri, medya kuruluşları ve gazeteciler, basın özgürlüğüne yönelen bu saldırıya karşı sessiz kalamaz. Başta gazeteci örgütlerinin yöneticileri ve gazeteciler olmak üzere tüm yurttaşları duruşmayı izlemeye, Yıldırım ve Akkaya'ya yönelen haksız saldırıya karşı çıkmaya ve dayanışma göstermeye çağırıyoruz.