"Filistin ile dayanışma için Hükümetimiz Batı Asya düzleminde harekete geçmeli"

Genel Başkanımız Dr. Doğu Perinçek'ten Filistin açıklaması

Tarih:

İsrail’in Mescidi Aksa’daki insanlık dışı saldırısını nefretle kınıyoruz.

 

Mescid-i Aksa’da akan kan bizim kanımızdır, verilen can bizim canımızdır.

 

Evet, herkes kınıyor.

 

Artık Filistin halkının çektiği zulüm, kınamalarla geçiştirilemeyecek bir sınıra dayanmıştır. Dünyaya ‘’İsrail’i durdurun’’ mesajlarıyla bu işgale yanıt verilemez. Ülkemize ve bölgemize doğrultulan namlulara lafla karşılık verilmez.

 

İsrail, Mescidi Aksa’da bütün insanlığa ve insanlığın ön cephesindeki Asya’ya saldırdı. İsrail’in arkasında Biden’ın ABD’si var.

 

ABD ve İsrail sadece Filistin’e değil, başta Türkiye, Rusya, İran ve Çin Halk Cumhuriyeti olmak üzere Asya ülkelerini silahla tehdit ediyor. Mescid-i Aksa’daki hunharlık, bu tehditlerle bağlantılı bir kışkırtmadır.

 

ABD ve İsrail’e yanıtı, yalnızca Filistin Halkının mücadelesine bırakamayız. Batı Asya ülkeleri başta olmak üzere bütün Asya ve insanlık, kendisine yönelen tehdide karşı koymak durumundadır. Savaşı önleyecek ve insanlığı birçok belâdan kurtaracak olan tavır budur.

 

ABD-İsrail girişimlerine karşı Batı Asya ülkelerinin ortak mücadelesi başarılar kazandı. Yakın zamanda Türkiye ve Azerbaycan, Rusya ile birlikte Ermenistan’ın Karabağ işgaline son vermiştir.

 

Türkiye, İran ve Irak, ABD ve İsrail’in Kürdistan adı altında İkinci İsrail kurma girişimini bozguna uğrattı.

 

ABD ve İsrail sadece Kudüs’te değil Doğu Akdeniz’de, Ege’de ve Suriye’nin Kuzeyinde de karşımızdadır. 

 

İsrail’e ve ABD’ye verilecek en iyi yanıt, Suriye’yle anlaşarak PKK’yı bitirmek, Doğu Akdeniz’de Rusya ile birlikte silahlı varlığımızı arttırmak, KKTC’nin tanınması için somut ve sonuç alıcı faaliyet yürütmektir.

 

Filistin, Batı Asya ve Doğu Akdeniz’deki ön cephedir. Artık kınamalarla yetinmeye son verilmeli, Filistin Devletinin bağımsızlığı, Filistin halkının zulümden kurtuluşu ve Kudüs’ün özgürleşmesi için, Batı Asya ülkeleri olarak eyleme geçilmelidir.

 

Hükümetimiz, İran, Irak, Suriye, Lübnan ve Mısır başta olmak üzere bütün bölge ülkelerinin Filistin Devleti ve halkıyla dayanışması için harekete geçmelidir.

 

Doğu Perinçek
Vatan Partisi Genel Başkanı